Thursday, March 18, 2010

| by

0

19:30 Rapid Bucuresti - Astra Ploiesti 1@ 1.35 Premier

 Poslednji meč 22. kola i meč izmedju najboljeg domaćina i jedne od najslabijih gostujućih ekipa . Rapid bi posle ovog meča mogao da zasedne na vrhu tabele a kako ima do kraja povoljan raspored može se svrstati u ozbiljnog kandidata za osvajanje titule .
 Astra je povratnik u prvu ligu gde nisu igrali zadnjih 6 sezona i za sada se dobro drže na + 4 su od ugrožene Univerzitatee iz Krajove .
 Prvi medjusobni susret ove sezone na opšte iznenadjenje je pripao Astri 3-1 i to im je jedina pobeda u ovom veku 1-4-4 8:13 . Na terenu Rapida su odigrali 4 meča i samo u zadnjem je Rapid uspeo da slavi pre toga tri remija 1-3-0 5:2 .
  Rapid već u nedelju očekuje gostovanje kod Vasluia a zatim dočekuju Univerzitateu iz Krajove pa gostuju Internacionalu u Kurtei . Astru u narednom periodu očekuju dva velika meča kod kuće sa dosta teškim protivnicima prvo sa Temišvarom  pa potom sa Unireom Urziceni izmedju gostuju fenjerašu Unirei Alba Juliji .

 Rapid je loše otvorio prolećni deo sezone porazom u gostima od Poli Jasi 1-2 da bi se potom popravio i u naredna dva derbi meča na svom terenu osvojio 4 boda Unirea Urziceni 1-1 i Temišvar 1-0 a u prošlom kolu je savladao Fenjeraša Unireu Alba Juliju 1-0 . Na svom terenu nisu poraženi u zadnjih 5 meča 4-1-0 11:3 pre toga poraz od Kluža 1-4 koji im je jedini ove sezone .

 Astra je odlično otvorila prolećni deo sezone sa dve vezane pobede Panduri 2-0 u gostima i Brašov 2-1 kući a u predprošlom kolu su porazeni od Glorije Bistrice da bi u prošlom kolu Remizirali kući sa Poli Jasi 1-1 . Astra je jedinu pobedu u gostima ove sezone ostvarila na otvaranju prolećnog dela u već spominjanom meču sa Pandurijem a u zadnjih 8 gostovanja su doživeli 5 poraza 1-2-5 8:16 .

 Rapid od svoje zadnje titule u sezoni 2002/03 nije imao ozbiljniju priliku da se bori za tron medjutim ove sezone bi to svakako mogao  do kraja od težih mećeva igraju kod kuće sa Steauom i Dinamom a gostuju Vaslui i Klužu pa bi pobedam ovde stekli pre svega na samopouzdanju pred naredne duele . Rapid po mom mišljenu vikend dočekuje na čelu tabele .