Wednesday, March 31, 2010

| by

0

31.03.2010. 20:45 Inter - CSKA Moskva 1 @ 1.47 Taš

 Inter u Milanu igra protiv Moskovskog CSKA, a 'neroazuri' će pokušati da ponove igru kojom su u osmini finala eliminisali londonski Čelsi a CSKA će pokušati da ostavi što bolji utisak budući da je prvi put u istoriji je prošla grupnu fazu takmičenja u LŠ .
 Sastajali su se u sezoni 2007/08 i Inter je zabelezio dve pobede 2-1 u gostima i 4-2 kod kuće .

 Inter je do 1/4 finala stugao sa dve pobede nad Čelzijem 2-1 kući i 1-0 u gostima .Neoazuri u zadnje vreme igraju veoma čudne mečeve jer šta drugo reći posle poraza od Katanije te Rome posle preokreta iz 2 u 1 u kojima posle vodstva nisu ništa pokazali . U zadnjih 11 mečeva u svim takmičenjima imaju samo 4 pobede medju kojima su dve protiv Čelzija i zabeležili su sledeći skor 4-5-2 13:10 . U zadnjih 39 meča na svom terenu u svim takmičenjima nisu poraženi a imaju skor u ovom periodu 27-12-0. Na zadnjih 8 domaćih mečeva su primili samo dva gola .

 CSKA je posle dvomesečne pauze uspela da izbaci Sevilju pobedom na gostovanju 2-1 posle remija 1-1 kod kuće . Ove godine u svim takmičenjima su odigrali 6 mečeva sa skorom 3-2-1 6:4 a u dva navrata su sačuvali svoju mrežu . Zadnja 4 gostujuća meča su dobili medju kojima su dva u LŠ.

 Inter je svakako veliki favorit u ovom meču a mislim da su se i suviše blamiralii u poslednje vreme i kako je Murinjo gladan velikih mečeva ne bi trebali da imaju većih problema  , jedinica bez alternative .

| by

0

31.03.2010. 20:45 Arsenal - Barcelona GG @ 1.84 Meridian

 Na Ejmirets večeras gostuje aktuelni šampion Evrope po svemu sudeći najveći favorit i ove godine .
 Ovaj meč je repriza finala Lige Šampiona iz sezone 2005/06 koji je dobila Barsa a to im je jedini meč koji su odigrali u ovom veku .

 Arsenal je do 1/4 finala stigao sa preko Porta koji ih je pobedio u prvom meču sa čudnim golovima 2-1 ali su ih zato isprašili na Ejmirejtsu 5-0 . Tobdžije su za vikend remizirale sa Birmingemom u gostima i time preekinuli niz od 6 pobeda . Kod kuće su u seriji od 5 pobeda u kojima su primili samo jedan gol , a u zadnjih 11 meča su makar jednom pogadjali protivničku mrežu . Kući su veoma efikasni pa su tako na 23 domaća meča u 21 dali dva i više gola . Za Arsenal najverovatnije neće igrati Sesk Fabregas, koji je propustio poslednji trening, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem za Arsenal, koji je bez Španca eliminisao Porto. Londonski klub je ove sezone u LŠ pobedio u svih pet mečeva koje je igrao kod kuće, a u duelima sa španskim klubovima, takođe, ima pozitivan skor, pošto je u prethodnih šest duela, čak, pet puta prošao dalje . Ono što treba da ih brine je to da su ove sezone izgubili sve mečeve od vodećeg dvojca sa Mančester J. u gostima 1-2 pa potom i kući 1-3  a sa Čelzijem 0-3 kući i potom 0-2 u gostima .


Barselona je u 1/8 finala eliminisala Štutgart sa remijem u gostima 1-1 i pobedom kod kuće 4-0 . Trenutno su u seriji od 5 pobeda u kojima su primili dva gola a na 4 meča su sačuvali svoju mrežu . U gostima na zadnja dva meča su zabeležili dve pobede a pre toga dva remija i još ranije poraz . Na zadnjih 15 gostovanja su postizali makar po jedan gol a na 13/24 su dali po najmanje dva gola a golove nisu postizali samo u tri navrata . U svim takmičenjima ove sezone su poraženi samo u tri navrata . Barselona u ovom meču jhedino bez Inieste .


 Barselona je po većini kladionica favorit i upravo to bi trebalo da rastereti mlade igrače Arsenala koji su ove sezone gubili u prvenstvu mečeve u kojima je bilo velikog pritiska na njih . Nosim se mišljenjem da će ovo biti meč sa dosta golova ipak biram svoju omiljenu igru obe ekipe daju gol GG .