Saturday, May 29, 2010

| by

0

29.05.2010. 20:00 Hungary – Germany 3+ @ 1.75 Meridian

Večeras od 20:00 na stadionu  Ferenc Puškaša u Budimpešti na megdan domaćinu izlazi Nemačka , jedan od rivala naše reprezentacije u grupi , i biće ovo njihov prvi meč u sklopu završnih priprema .
 Mađarska će propustiti Svetski kup ove godine pre svega zbog lošeg finiša kvalifikacija jer su četri meča pre kraja bili na 2. mestu ispred Švedske i Portugala a onda su sav napor upropastili u naredna tri u kojima su postigli samo jedan gol i redom gubili prvo na domaćem terenu dva poraza Švedska 1-2 a onda i protiv Portugala 0-1 a odmah zatim još jedan poraz od Portugala u gostima 0-3 i time propustili da se kvalifikuju na završni turnir po prvi put od 1986.
 U zadnjih 7 meča su zabelezili samo jednu pobedu i u ovom periodu su postigli svega 3 gola 1-1-5 3:11 .
Na domaćem terenu su bez pobede 4 meča i sa trenutnim skorom 0-1-3 2:5 . U ovoj godini su odigrali samo jedan prijateljski meč pre nešto manje od tri meseca sa reprezentacijom Rusije kod kuće i taj meč je završen remijem 1-1 . 
Imaju dosta igrača koji su prešli 30 veznjaci Zoltan Gera, Hajnal, a Tamas Toth Balazs pa se predpostavlja da će selektor Erwin Koeman imenovati pomalo eksperimantalan tim za ovaj meč a u timu bi konkretno trebali da se nadju Vladimir Koman i Krisztian Nemeth .
Vladimir Koman je imao impresivnu sezonu u Serie A u dresu Barija pokazavši izuzetnu tehniku i vizija u veznom redu o čemu govore interesovanja Liverpulovih skauta . Nemeth se još uvek nije iskazao u Liverpulu ali on je ipak veliki potencijal što je pokazao u dresu mlade reprezentacije postigavši 35 golova u samo 33 nastupa za U-17, U-19, U-20 i U-21 selekcije . Sa približavanjem kvalifikacija za Euro 2012. koje počinju u Septembru , Koman i Nemeth će pokušati da se nametnu u duelu sa Nemačkom i približe se startnim 11 .
Veliku pomoć dvojici mladića bi trebao da pruži Huszti koji je nastupao za Hannover tri godine areč je o jednom jako svestranom igraču koji igra dobro u oba pravca .
 Vezni Zoltan Gera, Hajnal, i Tamas Toth Balazs se ne nalaze u ekipi tako da će selektor Koeman imati malo glavobolje oko sastava ekipe .
Verovatnih startnih 11: Fulop - Szelesi, Vanczak, Juhasz, Bodmar - bodor, Vadocz - Huszti, Toszer, Dzsudzsak - Torghelle

Nemačka se zbog nedavnih povreda centralnih veznih igrača Michael Ballack-a i Christian Traesch-a , nasla u situaciji da se trenutno u savtavu od 25 igrača nelaze samo dvojica veznjaka po pridodi (Bastian Schweinsteiger i Sami Khedira) i isto toliko igrača sa više od 26 godina .Nakon što su proveli zadnje četri godine u izgradni jake ekipe Nemcui su se našli u sličnoj situaciji kao i pre četri godine sa mnoštvom mladih talenata i velikim potencijalom .
Prije četiri godine Nemačka je uspela da postane skladan tim tek pošto su na nešto manje od mesec dana pre završnog turnira poraženi od Italije u gostima 1-4 . Pravo na repliku imaju  starlete  Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger i Lukas Podolski koji su bili starteri na predhodnom završnom turniru i doveli Nemačku do 3. mesta .
Sada odgovornost da podigne svoj tim leži na ramenima mladih napadača Toni-a Kroos-a , Mesut Oezil-a , Marko Marin-a  i Thomas Mueller-a. Kvartet , koji je zajedno ostvario 18 nastupa reprezentaciji konkurišu za čak tri mesta u Loew-om napadu .
Od mladih nemački zviezda najverovatnije je da će se samo Oezil naći u startnih 11 večerašnjeg meča . Playmaker Werder Bremen-a se nametnuo kao starter u Loew-ovom timu prošle jeseni kada je uz Zvjezdana Misimovića bio vodeći asistent sa 13 asistencija .
Kao što je rekao , očajna vremena zahtijevaju očajne mjere.To nije jednostavan zadatak da osmisli tim u narednih nekoliko nedelja , ali se Loew i ranize dokazao u sličnim situacijama . Hoće li se istorija ponoviti ? Uskoro ćemo vidjeti ...
Nemačka je pre nekih 16 dana odigrala svoj zadnji meč protiv Malte koji je ispostavilo se posluzio kao lakši trening i pobedili su sa 3-0 a u ovoj godini su odigrali još jedan meč sa Argentinom pre nešto manje od tri meseca i poražemi su 0-1 a treba pomenuti da su oba meča odigrali kao domaćini  . 
Nemcima je poraz od Argentine bio jedini u zadnjih 12 meča u kojima su zabelezili skor 8-3-1 29:7 a pre ovog poraza zadnji im je bio u Februaru 2009. u prijateljskom meču sa Norveškom 0-1 . Nisu poraželi u kvalifikacionoj grupi ukupno na 10 mečeva u kojima imaju skor 8-2-0 26:5 a zadnji poraz u takmičarskim mečevima su doživeli u finali prvenstva Evrope od Španije 0-1 . 
U ogstima nisu poraženi na zadnjih 7 meča 5-2-0 22:6 .
Bez Michael-a Ballack-a, Simon-a Rolfes-a, i Christian-a Traesch-a koji propuštaju Svetsko prvenstvo  Sami Khedira je postavljen za početak uz Bastian-a Schweinsteiger-a u središtu veznog reda a za mesto u startnih 11 sem njih su još jedino sigurni defanzivac Philipp Lahm i golman Manuel Neuer dok je ostatak još uvek nerešen . Jedna od stvari koja je takodje izvesna je da će igrati sa četvoricom u zadnjoj liniji , veznnjaci i napadači će biti uparivani u zavisnosti od formacije u kojoj nastupaju , bilo da je to 4-2-3-1, 4-4-2 ili 4-3-3.
Na press konferenciji u petak Loew je najavio da će u ovom meču odmarati Philipp-a Lahm-a, Hans-Joerg Butt-a i Bastian-a Schweinsteiger-a . Kapitena Lahm-a će u toj ulozi zamenjivati  Miroslav Klose Manuel Neuer, Sami Khedira i Holger Badstuber će se naći u startnih 11 zajedno sa  Marcell-om Jansen-om  koji će igrati povučenog špica .
Mogućih startnih 11: Neuer - Beck, Friedrich, Badstuber, Aogo - Khedira, Westermann - Marin, Ozil, Jansen - Klose

Budući da kod obe ekipe ima velikih nedoummca oko sastava ekipa ovo će biti težak meč za prognozu konačnog ishoda . Njemačka ima veki kvalitet u prednjoj liniji koja je u stanju bilo kojoj ekipi da postigne više golova uključujući i Madjarsku no s obzirom na činjenicu da je njihov vezni red nije puno igrao zajedno i da je još uvek u fazi uigravanja moglo bi da dodje do odredjenih problema . S druge strane Mađarska će biti prilično tanka u veznom redu, ali nebi bilo pametno podcjenjivati kvalitete Huszti-a , Koman-a i Nemeth-a .
Sve u svemu ovde bi u igri moglo da bude dosta konfuzije i nepovezane igre što bi trebalo da dovede do toga da bude dosta golova što je moja opklada . Dakle 3+ .