Saturday, July 31, 2010

BOJAN JORGAČEVIĆ, GOLMAN BELGIJSKOG GENTA, UOČI PRVOG KOLA

Anderleht je i dalje najjači u Belgiji. Nije mnogo promenio tim, a doveo je nekoliko dobrih Argentinaca. Uz šampiona, u vrhu tabele mora da bude mesta i za Briž, Standard, Genk i moj Gent. Što se nas tiče, klub želi da zadrži tim od prethodne sezone, što bi uz nekoliko pristiglih pojačanja trebalo da bude dovoljno za dobre rezultate. Budžet od 15 miliona evra nam sve to dozvoljava, a najviše očekujemo od najboljeg strelca Izraela, koji je lane postigao 28 golova. Veliki nam je izbor u “špicu”, pa ne bi trebalo da imamo problema u napadu. Velikih transfera u Belgiji nije bilo, a najviše su se menjali treneri. Što se novajlija tiče, za Lirs Belgijanci kažu da ima veoma dobar tim, a znam da gazda Egipćanin nema problema sa novcem. Eupen je u pripremnom periodu savladao sve rivale, što može da bude dobar pokazatelj, ali dok ne završi radove na svom stadionu, igraće na terenu Sent Trudena. D. Ar.

VLADAN FILIPOVIĆ, MENADŽER U MAĐARSKOJ

TITULA: Za naslov prvaka će se i ove sezone boriti Debrecin, Videoton i Đer. Debrecin brani tron, a koliko je Videoton zagrizao da preotme pehar prvaka govori podatak da je u prelaznom roku tim iz Sekešfehervara potrošio za mađarske prilike neverovatnih dva miliona evra. Dovedeno je mnogo igrača, a najpoznatiji čitaocima u Srbiji su svakako Mladen Božović, doskorašnji čuvar mreže Partizana i Bojan Đorđić, koji je navijačima Crvene zvezde ostao u sećanju po sezoni kada je kao pozajmljen igrač Mančester Junajteda nastupao na Marakani.  

EVROPA: Iza Debrecina, Videotona i Đera, svoje mesto traže Ujpešt, Zalaegerseg i Ferencvaroš. Eventualno iznenađenje mogao bi da priredi Kečkemet, koji takođe nije štedeo na pojačanjima, pa bi ova grupa timova trebalo da odluči o mestima koja vode u Evropu.  

OPSTANAK: Teško je unapred govoriti o ekipama koje će imati namanje uspeha, ali primetio sam da Šiofok i Solnok nisu dovodili značajna pojačanja. To bi možda moglo da im se osveti.  

PRVO KOLO: Debrecin će verovatno će od samog starta pokazati kakve su mu ambicije. Zalaegerseg bi trebalo da savlada Kapošvar, a u gradskom derbiju između Vašaša i Honveda prednost dajem domaćinu.
Debrecin - Lombard Papa 1
Zalaegeršeg - Rakoci Kapošvar 1
Vašaš - Budapešt Honved 1X
D. Đ.

MIODRAG BELODEDIĆ, KOORDINATOR MLAĐIH SELEKCIJA RUMUNIJE

CFR 1907 Kluž - Viktorija Branešti 1
Kluž u ovom kolu sigurno pobeđuje – uverava Belodedić. - Nema nikakvih šansi da ova jedinica ne dođe, jer je šampion neuporedivo jači od Viktorije.
Steaua - Univerzitatea Kraj. 1
Dinamo Bukurešt - Sportul 1
Do bodova mora i Steaua, kojoj u goste dolazi Univerzitatea iz Krajove, kao i Dinamo, na čijem stadionu gostuje Sportul .