Wednesday, April 28, 2010

| by

0

28.04.2010. 20:45 Barcelona - Inter 1 @ 1.45 Meridian

U sredu se na stadionu ‘Kamp Nou’ igra revanš meč polufinala Lige šampiona između Barselone i Intera.

Inter posle prve utakmice ima prednost od 3:1 i nalazi se na korak od plasmana u finale, koje će se 22. maja, po prvi put, igrati u Madridu, na stadionu ‘Santijago Bernabeu’. U finale se već plasirao minhenski Bajern, koji je i u revanšu na ‘Alianc Areni’ savladao francuski Lion rezultatom 3:0. Bavarci su prethodno, u prvom meču, ostvarili minimalnu pobedu.
Oba tima u revanš ulaze ohrabreni novim trijumfima u nacionalnim prvenstvima. Barselona je u subotu savladala poslednjeplasirani Heres (3:1) i zadržala bod prednosti u odnosu na madridski Real. Sa druge strane, ‘neroazuri’ su istog dana, posle preokreta, savladali Atalantu (3:1). Inter se zahvaljujući porazu Rome, tri kola pre kraja takmičenja u italijanskoj Seriji A, vratio na lidesku poziciju na tabeli.Barsa će pokušati da postane prvi tim, posle Milana, koji je uspeo da odbrani naslov najboljeg u Evropi. ‘Rosoneri’ su to učinili pre dve decenije, ali ni jedan klub nije ponovio taj uspeh u eri Lige šampiona. Da bi se plasirali u finale koje se 22. maja igra u Madridu na stadionu ‘Santijago Bernabeu’ Barsa prvo mora da eliminiše Inter. 
Inter će s druge strane pokušati da ostvari dugogodišnji san i stigne do prve evropske krune još od 1965. godine a zadnje finale u eltnom takmičenju su igrali1972. protiv Ajaksa 0-2 .
Ovo će biti 6 medjusobni meč Barselone i Intera u predhodna 5 imaju skor 2-2-1 6:3 u korist Barselone kao i u Barseloni 2-0-0 5:0 . Inter je jedine golove protiv Barselone postigao u zadnjem meču pre toga 4 meča bez njihovog gola .
 Barselona je jedini poraz u zadnjih 17 mečeva u svim takmičenjima doživela protiv Intera i u tom periodu imaju skor 12-4-1 42:14 .
Na domaćem terenu su vezali 11 pobeda sa gol razlikom 35:5 i u tom periodu na 6 mečeva su sačuvali svoju mrežu a poslednjih 7 su pobedili sa dva i više gola razlike .
Barsa je u 11 ovosezonskih mečeva u LŠ ima skor 5-4-2 19:10 .
Gvardiola u revanšu, zbog povreda, neće moći da računa na Andresa Iniestu i Erika Abidala, dok je kapiten Pujol suspendovan.
Inter na 11 ovosezonskih mečeva u LŠ ima skor 7-3-1 15:8 je jedini poraz u elitnom takmičenju doživeo od Barselone , pošto su 24. novembra prošle godine, na stadionu ‘Kamp Nou’, slavili rezultatom 2:0 a posle tog meča oni su vezali 6 uzastopnih pobeda u ovom takmičenju sa gol razlikom 10:2 i na 4 od tih 6 meča su sačuvali svoju mrežu .
Neoazuri nisu poraženi na zadnjih 8 mečeva u svim takmičenjima  7-1-0 16:4 a u gostima su bez poraza na zadnja tri meča 2-1-0 4:2 . Ove sezone na 23 gostujuća meča u svim takmičenjima imaju skor 11-7-5 i samo u dva meča su izgubili sa dva gola razlike protiv Barse u grupnoj fazi LŠ i protiv Katanije pred revanš meč sa Čelzijem 1-3 posle njihovog vodstva .
Trener Intera Žoze Murinjo nema većih problema sa povredama, pošto će u revanšu igrati i Goran Pandev i Vesli Snajder, koji su bili pod znakom pitanja. Međutim, Portugalac ne može da računa na Dejana Stankovića, pošto je kapiten reprezentacije Srbije suspendovan.

 Posle prve utakmice ova dva tima svi su odjednom počeli da hvale taktiku Mourinho, kao da su zaboravili da je drugi gol Barse poslednjih 10-15 minuta, te utakmice, bukvalno  visio u vazduhu. .Ne smemo zaboraviti ni prvi meč odgran u Barseloni u grupnoj fazi gde je Barsa bukvalno "razbila" Inter i pobedila "samo" 2-0 a treba podsetiti da Inter u prva 4 medjusobna meča nije dao gol Barsi . Ipak nisam tako siguran da će Barsa proći dalje jer Inter je ipak jak tim , ali ne sumnjam u njihovu pobedu .