Tuesday, August 10, 2010

| by

0

10.08.2010. 20:45 Italy - Ivory Coast

Počinje nova era za obe ekipe 

Budućnost je sada

Ponižavajuće ispadanje u grupnoj fazi na SP 2010. u Južnoj Africi označio je kraj jedne ere za Italiju - nova era započe će u utorak , kada je pod novim trenerom Cesare Prandelli-jem Azzurri kreću na Afričke divove Obalu Slonovače .

Bivši Fiorentinin trener je svojim dolaskom na čelo reprezentacije uveo i neke promene u timu , tako da se u sastavu ponovo našao izrazito talentovani , ali i temperamentni i kontroverzni Antonio Cassano , Sampdorijin playmaker-a koji je imao zamrznut status u timu bivšeg trenera Marcello Lippi-a , kao i Interov napadač Mario Balotelli a pozvan je i naturalizovani Brazilac Amauri iz Juventus-a .
Na spisku Cesare Prandelli-a nije bilo mesta za defanzivce Fabio Cannavaro-a , veziste Gennaro Gattuso-a i Mauro Camoranesi-a kao i napadača Antonio Di Natale-a a kao jedan od razloga se navodi početak nove ere u Italijanskom fudbalu .

Pritisak na Prandelli-a je pred ovaj meč ogroman , jer Italijanski navijači očekuju sigurnu pobedu , kao i dobar nastup . Bivši svetski prvaci će pokušati da poprave utisak sa nastupa u Južnoj Africi , i to će im biti najveća motivacija iako će im nedostajati neki od ključnih igrača kao što su Gianluigi Buffon i Andrea Pirlo .
Postoji dosta sumnje oko sastava ove reprezentacije od strane Prandelli-a tako da će biti zanimljivo videti kako Azzurri deluju  na terenu Upton Park-a .

Oporavak od razočaranja

Obala Slonovače po ocenama fudbalskih eksperata i nije mogla više od 3 mesta na SP u Južnoj Africi , s obzirom da im žreb nikako nije bio naklonjen , pa su se našli u grupi sa Brazilom i Portugalom , tako da je prolaz u narednu fazu za njih bio " nemoguća misija " .
No i pored toga , Sven-Goran Eriksson koji je vodio ekipu na Svetskom prvenstvu 2010. je samo nekoliko dana po završetku istog napustio kormilo reprezentacije , a kao razlog se navodi loša finansiska situacija tamošnjeg saveza .

Bivši igrač Ascoli-a Francois Zahoui je imenovan za novog trenera Obale slonovače a njegov prvi zadatak će biti da vodi " Slonove "  protiv Italije i to bez bez ključnog napadača Didier Drogba-e, koji se oporavlja od operacije prepona .
Takodje su odsutani Kader Keita , Jean-Jacques Gosso kao i golman Aristide Zogbo - koji su bili u sastavu " Slonova " u Južnoj Africi .
Sedam novih igrača se našlo u sastavu ove ekipe pa su tako tu : Yannick Sagbo , Constant Djakpa , Emerse FAE , Kafoumba Coulibaly , Gilles Yapi Yapo , Didier Konan Ya i Bakari Kone.

Odsustvo Drogba-e bi moglo biti presudno za Obalu Slonovače u ovom meču ipak prisustvo Didier Zokora-e , Yaya Toure-a , Kolo Toure-a , Emmanuel Eboue-a kao i Salomon Kalou-a  daje nadu " Slonovima " da u ovom meču mogu do pozitivnog rezultata uprkos razočaravajućeg nastupa na predhodnom Svetskom prvenastvu .

Vesti iz ekipa

Italija

Poslednji izveštaji upućuju na to da je golman Federico Marchetti poslan nazad u Italiju nakon povrede i da je Antonio Mirante pozvan u ekipu kao zamena što bi moglo da znači da će medju stative golman Palerma Salvatore Sirigu .
Amauri , Balotelli i Cassano će se po rečima Prandelli-a naći u startnih 11 kao i Simone Pepe , Daniele De Rossi i Angelo Palombo .

Verovatnih startnih 11 (4-3-2-1): Sirigu ; Motta , Bonucci , Chiellini , Molinaro ; Pepe , De Rossi , Palombo ; Balotelli , Cassano ; Amauri


Obala Slonovače

Biće zanimljivo videti za koju će se formaciju odlučiti Zahoui protiv Italije večeras .
Braća Toure , Zokora i Kalou - se očekuju u startnih 11 , a teško je očekivati da će nešto drastično Zahoui menjati u startnih 11 u odnosu na Erikssson-a na Svetskom prvenstvu .

Verovatnih startnih 11 (4-3-3): Barry ; Demel , K. Toure , Zokora , Tiene ; Eboue , Toure Y. , Tiote ; Dindane , Kalou , Gervinho


PROGNOZA

Italija će biti veoma motivisana pred ovaj meč tako da će dati sve od sebe da bi došli do pobede , s druge strane imamo veoma respektabilan tim Obale Slonovače koja poput Italije želi da popravi utisak sa nedavnog prvenstva Sveta pa se očekuje veoma zanimljiv meč .
Prandelli-jeva ekipa je favorit na ovom meču i verovatno će pobediti ali moja opklada su golovi i to na obe strane .
Italy - Ivory Coast GG @ 1.85