Monday, June 21, 2010

| by

0

21.06.2010. 20:30 Spain - Honduras

Španija je kao jedan od favorita za njegovo osvajanje u prvom kolu došivela šokantan poraz od Švajcarske 0-1 .
Kada bi se rezultat nekog meca odredjivao na osnovu broja odigranih i tacnih pasova , poseda lopte , Spanija bi slavila najubedljiviju pobedu na stratu ovog mundijala. Medjutim to nije slucaj ,a pobednika meca Spanija - Svajcarska je odlucila velika greska odbrane Spanije.
Da li zbog preterane nervoze ili neceg drugogo Spanski tim nikako nije uspevao da probije , mora se priznati odlicno postavljenu odbranu Svajcaraca.  Svom tom ogromnom broju pasova je falio onaj zavrsni i najvazniji , ali njega i pored asova na sredini terena kakvi su Silva, Xavi, Alonso, Iniesta ... nije bilo.
Favorit ovog Svetskog kupa ce veceras biti na jos jednom ispitu , za njih najvaznijem do sada . Pobeda je imperativ a sve ostalo bi znacilo da su neverne tome bile u pravu kada su pred pocetak mundijala prognozirali da ce Spanija kao i u svim predhodnim Prvenstvima Sveta , ponovo podbaciti.
Vicente del Bosque ce po svemu sudeci ovaj mec zapoceti sa nesto ofanzivnijom postavom u kojoj bi u spicu napada od samog pocetka trebalo da igraju Torres i Villa .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2) : Casillas, Ramos, Puyol, Pique, Capdevilla; Silva, Xavi, Alonso, Iniesta; Torres, Villa
Honduras je na startu ovog mundijala ispunio ocekivanja , zasluzeno su porazeni od mnogo kvalitetnije ekipe Chilea.. Medjutim to ne znaci da je ekipa Hondurasa zapala u depresiju nakon tog meca , naprotiv oni su u potpunosti svesni svojih kvaliteta i za njih je plasman na ovaj Svetski kup u Africi , sam po sebi vec ogroman uspeh za ekipu .  Ipak nada zadnja umire , tako da je sigurno da oni i dalje gaje nade da bi nekim cudom ipak uspeli da se domognu sledece runde takmicenja .
Napadac David Suazo ce po svemu sudeci preskociti i ovaj mec mundijala zbog povrede . Julio De Leon se povredio na mecu sa Chileom i njega danas necemo videti .
Verovatnih startnih 11: Valladares, Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre; Alvarez, Palacios, Guevera, Espinoza; Pavon, Nunez

Spanci su sada pod jos vecim pritiskom nego sto je to bio slucaj na njihovom uvodnom mecu. Spanci su sada pod jos vecim pritiskom nego sto je to bio slucaj na njihovom uvodnom mecu. To moze da bude veliki klip u tockovima njihove selekcije.. Ipak realnost je da bi Spanija morala da bez vecih problema dodje do pobede protiv Hondurasa koji nije ni priblizno takticki zrela ekipa kao sto je to slucaj sa Svajcarskom. Ocekujem da Spanija iskali sav svoj bes nad nejakim Hondurasom .

Spain - Honduras 3+ @ 1,65 MaxBet

| by

0

21.06. 2010. 13:30 Portugal - North Korea

Portugal je ovaj turnir otvorio malim derbijem ove grupe u meču sa Obalom Slonovače koji je završen bez golova a biće upamćen po velikoj borbi na sredini terena i sa puno grubosti ali i kao meč sa najmanje udaraca u okvir gola na ovom turniru samo tri , u kome su oni uputili samo jedan , kada je Ronaldo pogodio stativu .
Igra i rezultat iz prvog meča ne bi trebalo nimalo da čude , kada je reč o grubosti ništa novo , da Portugal igra grubo opšte je poznato u prilog tome ide podatak da je na zadnjih 9 njihovih mečeva podeljeno 46 zutih i 8 crvenih kartona isto takva stvar je i sa rezultatom o čemu govori drugi podatak da su na zadnjih 10 meča primili samo dva gola .
Brazil , koji je i pre početka tunira slovio za favorita grupe , je u prva dva kola bio maksimalan a što je još bitnije za Portugal pobedio je Obalu Slonovače sa dva gola razlike , pa je sada ostalo Portugalcima da odrade posao protiv Južne Koreje i po mogućstvu budu što ubedljiviji da bi se obezbedili sa što boljom gol razlikom za slučaj poraza od Brazilaca .
Portugal nije poražen od početka 2009. tačnije na 17 meča a zabelezio je 12 pobeda ali za nisu pobedili na poslednjih 4 meča na završnim turnirima Svetskih prvenstava .
Portugal je pobedio na 7 od 9 meča sa ekipama iz Azije uz samo jedan poraz od Južne Koreje na SP 2002.Deco će verovatno ovaj meč početi sa klupe a njegovo mesto bi trebao da zauzme Danny a u startnih 11 bi mogao i Simao .
Verovatnih startnih 11 : Eduardo, Ferreira, Carvalho, Alves, Coentrao, Danny, Pedro Mendes, Meireles, Ronaldo, Liedson, Simao  
Severna Koreja je herojskom borbom uspela da stigne do 1-2 protiv Brazilaca iako su mnogi na ovom meču očekivali njihovo torpedovanje sa 5 , 6 gola razlike , a  sa ovim postignutim golom postali su tek treća ekipa van Evrope i Južne Amerike koja je Brazilcima dala gol na SP .
Severna Koreja nije pobedila na zadnjih 8 meča u kojima ima skor 0-3-5
Oni su svestni da su apsolutni autsajderi u grupi ali će i u ovom meču dati sve od sebe i pokušaće da izvuku što povoljniji rezultat .
Za Kim Myong-Won , Chol-Hyok , Kim Kyong-Il Sung i Pak-Hyok koji su svi navedeni kao odsutni pred meč protiv  Brazila i dalje nema nikakvih vesti
Verovatnih startnih 11 : Myong-Guk, Jong-Hyok, Chol Jin-lip-Il, Kwang-Chon, Yun-Nam, U-Guk, Young-Hak, Nam-Chol, Yong-Jo, Tae-Se

Pobeda Portugala u ovom meču se ne dovodi u pitanje , samo je pitanje razlike , koja bi mogla biti presudna za plasman Portugala u drugi krug . Koreanci koji su ohrabreni rezultatom protiv Brazila verovatno će još fanatičnije ući u ovaj meč i pokušati da prime što manje golova pa Portugalcima neće biti nimalo lako pa u ovom meču ne očekujem preveliku pobedu Portugalaca i mislim da je dva gol razlike prava mera .

Portugal - North Korea  (h:-1.25) AH 1 @  1.85 Meridian

23.06. (Wed) 20:30 Ghana - Germany

  • Ove dve ekipe su do sada odigrale samo jedan meč 1993. a Nemačka je pobedila rezultatom 6-1 
  • Nemačka nije poražena od Afričkih ekipa na SP od 1982.(1-2 protiv Alžira).
  • Poraz od Srbije je Nemačkoj prvi u grupnoj fazi na SP posle 24 godina (1986. 0-2 protiv Danske)
  • Poslednji put Nemačka je izgubila dva puta uzastopno na SP u zadnjem meču na SP 1978. i prvom na SP 1982.
  • Gana bi mogla postati prva Afrička ekipa koja je došla na dva uzastopna SP do nokaut faze .
  • Gana je dobila zadnja dva meča protiv Evropskih ekipa na SP bez primljenog gola 
  • Nemačka je pobedila u zadnjih 11 meča na SP protiv ekipa koje nisu Evropske ili Južno Američke pri čemu su sačuvali svoju mrežu na 5 od poslednjih 6 meča 
  • Asamoah Gyan je postigao 50% Ganinih golova na SP (tri od šest).
  • Poslednja 3 gola koje je postigla Gana na SP došli su posle penala 
  • Nemačka je pobedila u zadnjem kolu grupne faze SP na poslednjih 4 turnira od kojih na zadnja 3 bez primljenog gola 

23.06. (Wed) 20:30 Australia - Serbia

  • Srbiji je sudjen penal za igranje rukom na oba meča ovog SP
  • Srbija nije primila gol na 6 od 10 zadnjih mečeva
  • Australija je bez pobede na zadnjih 5 utakmica na SP 0-2-3
  • Australija nije pobedila u 5 meča na SP Evropsku ekipu 0-1-4
  • Australija nije sačuvala svoju mrežu na zadnjih 6 utakmica na SP
  • Protiv Nemačke, Srbija je ostvarila svoju prvu pobedu na SP nakon serije od 4 poraza
  • Srbija je izgubila zadnja 3 meča protiv neevropskih ekipa primivši 10 golova 
  • Srbija je svih svojih 3 gola na SP postigla u prvom poluvremenu
  • Australija je remizirala u poslednjem kolu grupne faze na dva predhodna SP (0-0 protiv Čilea 1974. i 2-2 protiv Hrvatske 2006).