Monday, June 21, 2010

| by

0

21.06. 2010. 13:30 Portugal - North Korea

Portugal je ovaj turnir otvorio malim derbijem ove grupe u meču sa Obalom Slonovače koji je završen bez golova a biće upamćen po velikoj borbi na sredini terena i sa puno grubosti ali i kao meč sa najmanje udaraca u okvir gola na ovom turniru samo tri , u kome su oni uputili samo jedan , kada je Ronaldo pogodio stativu .
Igra i rezultat iz prvog meča ne bi trebalo nimalo da čude , kada je reč o grubosti ništa novo , da Portugal igra grubo opšte je poznato u prilog tome ide podatak da je na zadnjih 9 njihovih mečeva podeljeno 46 zutih i 8 crvenih kartona isto takva stvar je i sa rezultatom o čemu govori drugi podatak da su na zadnjih 10 meča primili samo dva gola .
Brazil , koji je i pre početka tunira slovio za favorita grupe , je u prva dva kola bio maksimalan a što je još bitnije za Portugal pobedio je Obalu Slonovače sa dva gola razlike , pa je sada ostalo Portugalcima da odrade posao protiv Južne Koreje i po mogućstvu budu što ubedljiviji da bi se obezbedili sa što boljom gol razlikom za slučaj poraza od Brazilaca .
Portugal nije poražen od početka 2009. tačnije na 17 meča a zabelezio je 12 pobeda ali za nisu pobedili na poslednjih 4 meča na završnim turnirima Svetskih prvenstava .
Portugal je pobedio na 7 od 9 meča sa ekipama iz Azije uz samo jedan poraz od Južne Koreje na SP 2002.Deco će verovatno ovaj meč početi sa klupe a njegovo mesto bi trebao da zauzme Danny a u startnih 11 bi mogao i Simao .
Verovatnih startnih 11 : Eduardo, Ferreira, Carvalho, Alves, Coentrao, Danny, Pedro Mendes, Meireles, Ronaldo, Liedson, Simao  
Severna Koreja je herojskom borbom uspela da stigne do 1-2 protiv Brazilaca iako su mnogi na ovom meču očekivali njihovo torpedovanje sa 5 , 6 gola razlike , a  sa ovim postignutim golom postali su tek treća ekipa van Evrope i Južne Amerike koja je Brazilcima dala gol na SP .
Severna Koreja nije pobedila na zadnjih 8 meča u kojima ima skor 0-3-5
Oni su svestni da su apsolutni autsajderi u grupi ali će i u ovom meču dati sve od sebe i pokušaće da izvuku što povoljniji rezultat .
Za Kim Myong-Won , Chol-Hyok , Kim Kyong-Il Sung i Pak-Hyok koji su svi navedeni kao odsutni pred meč protiv  Brazila i dalje nema nikakvih vesti
Verovatnih startnih 11 : Myong-Guk, Jong-Hyok, Chol Jin-lip-Il, Kwang-Chon, Yun-Nam, U-Guk, Young-Hak, Nam-Chol, Yong-Jo, Tae-Se

Pobeda Portugala u ovom meču se ne dovodi u pitanje , samo je pitanje razlike , koja bi mogla biti presudna za plasman Portugala u drugi krug . Koreanci koji su ohrabreni rezultatom protiv Brazila verovatno će još fanatičnije ući u ovaj meč i pokušati da prime što manje golova pa Portugalcima neće biti nimalo lako pa u ovom meču ne očekujem preveliku pobedu Portugalaca i mislim da je dva gol razlike prava mera .

Portugal - North Korea  (h:-1.25) AH 1 @  1.85 Meridian