Tuesday, April 20, 2010

| by

0

20.04.2010. 20:45 Inter - Barcelona 1X @ 1.52 Meridian

  Utakmicom u Milanu između Intera i Barselone u utorak počinje polufinale Lige šampiona.
 Aktuelni šampion Barselona je zbog zatvorenih aerodroma u Italiju putovala 14 sati autobusom. Katalonci žele da uđu u istoriju i postanu prvi tim u istoriji takmičenja koji je odbranio titulu. S druge strane, Inter je poslednju titulu osvojio 1965, a Žoze Murinjo tvrdi da 'neroazuri' nikad nisu bili jači.
 Dva tima su se već medjusobno sastajali ove sezone u Ligi šampiona. Na 'Đuzepe Meaci' je bilo 0-0, dok je Barsa u revanšu lako pobedila sa 2-0.
 Murinjo nije izgubio meč na domaćem terenu od 23. februara 2002. godine kada je prvi i poslednji put poražen na svom terenu dok je vodio Porto (3:2 Beira Mar). Od tada je Murinjo vodio Porto, Čelsi i Inter do 134 utakmice bez poraza na svom stadionu. Inter na svom stadionu nije poražen na zadnjih 42 meča u kojima ima skor 30-12-0 . Na zadnjih 16 domaćih meča imaju skor 14-2-0 28:5 i u ovom periodu su na 13 meča sačuvali svoju mrežu a oba remija su usledila u mečevima bez golova . Inter je trenutno u seriji od 5 meča kući gde nisu primili gol a postigli su 9 . Inter kod kuće protiv timova iz vrha Serije A : Roma (1-1) , Milan (2-0) i Sampdorija (0-0) .Inter u utorak neće moći da računa na povređene Davida Santona (koleno) i Frančeska Tolda (noga) koji nisu ni bili u prvom planu ove sezone. Nema suspendovanih igrača, a revanš mogu da propuste Valter Samjuel, Maikon, Havijer Zaneti i Dejan Stanković...
 Barselona ima šansu da uradio ono što Mančester junajted nije uspeo prošle sezone, da postane prva ekipa koja je u Ligi šampiona odbranila titulu. Međutim, Katalonci će na putu do Madrida morati da eliminišu Inter koji bi verovatno menjao sve domaće trofeje za ovaj.
 Barselona nije poražena na poslednjih 15 meča 11-4-0 38:10 od toga su imali 7 gostujućih u kojima je zabeležila skor  3-4-0 12:7. Sa zadnjih 4 gostovanja 3 puta su se vratili kući bez primljenog gola .Barselona na gostovanjima ove sezone protiv timova iz vrha Primere: Real (2-0) , Valensija (0-0) i Majorka (1-0) . Zadnji meč u gostima su odigrali ovog vikenda protiv Espanjola nerešeno 0-0 a pre toga na 17 gostovanja su postizali barem po gol .Gvardioli će samo nedostajati Andres Iniesta (prepona), jedan od nosilaca igre, dok kartona mora da se pazi Karles Pujol.
 Posle "paklenog" puta na koji sigurno zvezde Barselone nisu navikle čeka ih još veći pakao na "Djuzepe Meaci" pa bi upravo ovo trebali biti glavni aduti domaćina . Inter u ovom dvomeču je sigurno autsajder i da bi sačuvali šanse za prolaz dalje treba im bilo kakva pobeda ili remi bez golova a več su pokazali da umeju da odigraju takve mečeve u eliminacionoj fazi gde su u tri od odigranih četri meča sačuvali svoju mrežu . Moje mišljenje je da će ovo pre svega biti tvrd meč koji bi mogao da donese mali broj golova ali moja preporuka bi bila dupla šansa na Inter .