Tuesday, May 25, 2010

| by

0

25.05.2010. 20:00 Greece - North Korea 0-2 @ 1.7 Balkan Bet

 Zadnjih dana širom Sveta se igraju pripremni mečevi pred Svetski kup a danas su na programu 8 medju kojima sigurno naviše pažnje privlači susret dva učesnika narednog Mudijala .
Grčka počinje pripreme za Svetsko prvenstvo i odigraće dve utakmice današnju protiv Republike Koreje i 2.Juna  protiv Paragvaja . Grci traže pobedu na ovom meču  ne bili podigli samopouzdanje uoči Svetskog kupa . 
Play-off nacionalne lige je završen 19.05. i domaći igrači nisu ni išli na odmor već su se odmah uputili ka trening kampu u Bad Ragaz-u  u Švajcarskoj i to bi mogao biti mač sa dve oštrice  .
Poraz kod kuće od Senegala 0-2 izazvao je sumnje u uspeh Grčke ovog ljeta a kao razlog grčki mediji navode Rehhagel-ovu odluku da u sastav ne uvrsti veći broj mladih igrača .
Sa postavom koja se nije menjala zadnjih godina , navijači reprezentacije strahuju da se ne ponovi katastrofalna kampanja sa Evropskog prvenstva 2008 . kada je Grčka poražena na sva tri meča sa samo jednim datim golom i time devalvirali njihov naslov prvaka sa predhodnog turnira 2004. u Portugalu .
Glavna zvezda tima je Theofanis Gekas koji je je upravo potpisao ugovor sa Eintracht Frankfurt-om se nada da može ispuniti očekivanja svojih novih poslodavaca kao i šefa reprezentacije Rehhagel-a . Gekas-u koji je bio najbolji strelac Evropskih kvalifikacija će trebati ponovno njegov "instinkt ubice"ukoliko Grčka želi da pobedi i vrati samopouzdanje . 
Grčka u meč ulazi sa nekoliko nedovoljno spremnih igrača Olympiacos-ovog defanzivca Vasilis-a Torosidis-a koji je zaradio povredu tokom play -off-a u Grčkoj Super ligi , Christos-a Patsatzoglou-a koji je takođe povredjen , kao i Angelos Charisteas koji je pod znakom pitanja .
Verovatnih startnih 11: Tzorvas - Spiropoulos, Kyrgiakos, Papastathopoulos, Seitaridis, Katsouranis, Salpingidis, Karagounis - Salpingidis, Samaras, Gekas. 
Severna Koreja se ovog leta ponovo pojavljuje na završnom turniru pokušaće nekoga da iznenade mada znaju da imaju male šanse da se raduju budući da se nalaze u grupi sa Brazilom , Portugalom i Obalom Slonovače .
Severna Koreja je već odigrala nekoliko mečeva mečeva u predhodnim mesecima i deliju kao skladna celina uprkos nedavnom porazu od Paragvaja 0-1 .
  Znajući da ih već u prvom meču na Svetskom kupu u Južnoj Africi očekuje težak meč sa Brazilom Kim Jong-Hun se nada da može graditi jedinstvo u timu baš protiv tradicionalno odbrambene ekipe Grčke i prilika da oproba ofanzivnu taktiku .
Zvezda tima je Jong Tae-Se koji je prozvan "Rooney Azije" i samim tim proklamovani vodja Severne Koreje , pokušaće da se u potpunosti afirmiše tokom ovog Svetskog kupa .
Korejanci u meč ulaze bez kadrovskih problema .
Verovatnih startnih 11: Myong-Guk, Jong-Hyok, Jun-Il Ri, Kwang-Chon, Chol-Jin, In-Guk, Yong-Jun, Nam-Chol, Yun-Nam, Kum-Chol, Yong-Jo.

Grčka možda pokušava pronaći pravu formu u ovom trenutku, ali njihova fizička snaga bi trebala predstavljati veliku prednost u odnosu na Koreance . Grci će verovatno pokušati da iskoriste svoju visinu protiv uvek disciplinovanih Severno Koreanaca . Mislim da će ovo biti veoma tvrd meč sa puno borbe pa sam se samim tim odlučio za mali broj golova .