Saturday, March 12, 2011

| by

0

12-03-2011 20:00 Real - Herkules

DID YOU KNOW?

* Real Madrid are the only side to have won all 13 of their home matches in the league so far this term.

* Los Blancos are also the only team to have won all their games in which they scored the opening goal.

* Jose Mourinho's men have netted 44 goals and conceded just six in 13 home games, the best record this campaign.

* Only Mallorca, Sevilla and Osasuna have prevented Madrid from scoring more than one goal per game at home.

* Cristiano Ronaldo has bagged 27 (42%) of Madrid's 65 league goals this term.

* Ronaldo, Gonzalo Higuain, Kaka, Fernando Gago and Pedro Leon are out injured, while Ricardo Carvalho has been left out of the squad for technical reasons.

* Hercules are one of four sides in La Liga with only one away win so far this season.

* Esteban Vigo's side have scored just three goals away from home, two at Barcelona and one at Almeria. All three were scored by Nelson Valdez.

* David Trezeguet has scored 10 (40%) of Hercules' 25 league goals this term.

* Los Herculanos have won just twice against Real Madrid in 39 previous meetings, both by a 1-0 margin at the Santiago Bernabeu.

* Royston Drenthe, David Trezeuguet and Francisco Pena are all unavailable but Nelson Valdez returns from injury.

LAST MEETING

October 10, 2010: Hercules 1-3 Real Madrid

Madrid came from behind to win at the Jose Rico Perez after David Trezeguet had given Hercules the lead on three minutes. Angel Di Maria equalised before Cristiano Ronaldo netted the winning goals in the final eight minutes of the game.

PROBABLE LINE-UPS

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Albiol, Pepe, Marcelo; Di Maria, Xabi Alonso, Khedira, Oezil; Benzema, Adebayor

Hercules: Calatayud; David Cortes, Paz, Pamarot, Pulhac; Aguilar, Farinos; Cristian, Kiko, Thomert; Nelson Valdez

Prediction
Hercules' only two ever victories over Real Madrid came at the Bernabeu. But with Los Blancos in sizzling-hot form on home soil and Esteban Vigo's men struggling with seven defeats in their last nine games, it's difficult to see anything but a comprehensive win for Jose Mourinho's outfit.

Real Madrid 3-0 Hercules

| by

0

Saveti za Weekend Tiket

Brescia - Inter 6.18 - 1.70

Nisam bio iznenađen kada je Breša odigrala nerešeno na gostovanju Napoliju. Znam da Napoli igra dobro samo kada je inspirisan a bez Lavecija u sastavu oni su jako predvidljivi.

U svakom slučaju Breši će mnogo značiti taj osvojen bod na gostovanju. Zaneti i Filipini su povređeni a Akardi je suspendovan. Nastup Zambelija je neizvestan usled povrede. Ako Zambeli ne bude mogao da igra onda će Breša imati samo tu jednu izmenu u odnosu na meč sa Napolijem.
Inter deluje jako dobro a nedostaju im samo Kambijaso, T. Mota, Kivu i D. Milito.
Očekujem da će Inter pobediti na ovom meču no da li je kvota ponuđena za pobedu gostiju dovoljno dobro? Ne baš.

Cesena - Juventus 3.80 - 2.28

Koliko je loša Serija A? Da li bi ova ekipa Juventusa koja se mnogo muči i teško postiže golove stvarno trebala da je favorit priotiv bilo koje ekipe u Seriji A? Sve je pitanje motivacije posle njihovih loših igara u poslednje vreme. Oni nisu postigli gol na poslednja tri meča no na ovom meču bi Del Pjero trebao da igra od početka. Da li treba da budemo srećni zbog toga? Mislim da je bolje da zaplačemo.
Za Juventus neće igrati F. Melo na sredini terena kao ni Barzalji u odbrani ali se u postavu vraćaju Markisio i Akvilani.
Ćezena ima puno opcija jer se u sastav posle suspenzija vraćaju Ćekareli i Bogdani. Bogdani ili Malonga će igrati u napadu, Santon ili Ćekareli u odbrani a Rosina ili Đakerini kao plejmejkeri?
Nijedna ekipa se više ne plaši Juvea, to je sigurno.
Bliži sam opkladi na pobedu domaćina.

Milan - Bari 1.22 - 19.98

Boateng neće igrati na sredini terena za Milan ali su umesto njega ponovo na raspolaganju Gatuzo i Van Bomel tako da to nije veliki problem. Kasano bi trebao da igra.
Alvarez, Belmonte i Kastiljo se vraćaju u sastav Barija za ovaj meč ali će nejverovatnije biti na klupi. Bareto je između ostalih povređen.
Šta da kažem? Umoran ili ne Milan bi naravno trebao da pobedi na ovom meču no ko bi se kladio na kvotu 1.22?

Cagliari - Udinese 2.85 - 2.75

Kanini se vraća u odbranu domaćina ali su oni usled povrede ostali bez Nenea. Ragacu će najverovatnije zameniti Nenea u napadu Kaljarija. Bjondini je suspendovan.Nastup Isle, igrača sredine terena Udinezea, je neizvestan usled povrede.
Ove sezone smo videli nekoliko fantastičnih partija Udinezea na gostovanjima a tu ne mislim samo na njihovu pobedu od 7-0 nad Palermom. Činjenica je da su oni postigli čak 28 golova na gostovanjima uključujući i četiri na gostovanju Milanu. Kaljari igra jako dobro na Sardiniji tako da bih se složio sa kladionicama da je na ovom meču sve moguće. Da li će Ragacu odraditi posao isto toliko dobro kao i Nene? U ekipi Kaljarija misle da hoće.
Vreme je za poraz Udinezea? Dobro, biće pobeda domaćina.

Catania - Sampdoria 2.10 - 4.31

Ovde imamo dve ekipe koje se su dosta loše. Trener Simeone je već dosta kritikovan na Siciliji no ko može da se usprotivi tome? Katanija je sve bliža zoni ispadanja a nije se mnogo toga promenilo od kada je Simeone preuzeo ekipu. No oni su pobedili Đenovu na poslednjem meču na domaćem terenu (2-1).Kavasin je novi trener Sampdorije počevši od ovog meča. Izgleda da će on morati da se snađe bez povređenog kapitena Palomba. Odbrambeni igrač Gastaldelo je suspendovan ovog vikenda.
Uprkos lošoj sezoni Katanija je uspela da nastavi da igra dobro na svom terenu (7-4-3) tako da su oni sa pravom favoriti na ovom meču. Da li se vredi kladiti na njih? Mislim da ne. Zbog novog trenera Sampdorije. Možda će on ostvariti pozitivan rezultat na svom prvom meču na klupi. Opredeliću se za nerešeno (3.23).

Chievo - Fiorentina 2.79 - 3.00

Kjevo je odigralo razočaravajuće na svom terenu sa Parmom prošle nedelje. Za Parmu nije igralo nekoliko veoma bitnih ofanzivnih igrača, Amauri je morao da bude zamenjen usled povrede, jedan igrač Parme je isključen, no Kjevo nije uspelo da iskoristi te nevolje u kojima je Parma bila.Lucijano je konačno počeo da trenira u ekipi Kjeva a Fernandes neće igrati usled suspenzije.
Mutu je sjajno odigrao prošlog vikenda kada je zahvaljujući njemu Fiorentina došla do lake pobede na domaćem terenu nad Katanijom.
Šteta za Fiorentinu što oni jako retko igraju dobro na gostujućim terenima (1-7-6 do sada). Neće biti Donadela u sastavu Fiorentine ovoga puta ali bi D'Agostino mogao da se nađe u sastavu. Jovetić je sve bliži povratku na teren. Stvari deluju sve bolje i bolje za Fiorentinu.
Ne verujem da će Fiorentina izgubiti na ovom meču.

Genoa - Palermo 2.10 - 4.61

U postavu domaćina se vraćaju Krišito i Veloso posle suspenzija no oni će još nedelju dana biti bez napadača Flora Floresa. Milaneto bi trebao da igra. Boseli, bivši igrač Vigana, bi mogao po prvi put da se nađe u napadu u startnoj postavi Đenove.Prvi meč na klupi za novog trenera Palerma Kozmija nije bio sjajan jer je njegova ekipa bila poražena posle svega dvadesetak minuta igre. Palermo ima bolje vesti pred ovaj meč jer su se dva napadača, Mikoli i Pinilja, oporavili. Bačinovič i Darmian se vraćaju u postavu posle suspenzija tako da Kozmi ima sve igrače na raspolaganju.
Izgleda da će Ernandez i Mikoli igrati u napadu od početka meča dok će iza njih igrati Pastore.
Da li se možete osloniti na ove ekipe? Daleko od toga no bez sumnje Palermo ima mnogo veći potencijal a i sviđa mi se kvota ponuđena za pobedu gostiju (4.61).

Lecce - Bologna 2.35 - 3.60

Izgleda da za Leće ni na ovom meču neće igrati Di Mikele. Rispoli će biti suspendovan ali će odbrambeni igrač Tomović biti spreman.Bolonja je u prilici da izvede isti sastav kao prošle nedelje a samo im nedostaju Ekdal i Espozito a možda i Mudingaji.
Leće nije imalo sreće prošle nedelje kada su skrivili penal protiv Rome pred sam kraj meča a u isto vreme je Bolonja uspela da izjednači u finišu meča protiv Kaljarija.
Leće ne može sebi da dozvoli da izgubi dva meča za redom na svom terenu. Oni bi trebali da su više motivisani i to bi trebalo da reši meč u njihovu korist.
Pobeda domaćina.

Roma - Lazio 2.45 - 3.40

Nekoliko igrača Rome, uključujući De Rosija i Borijela, su izgubili strpljenje i odigrali su veoma prljavo na meču u Ukrajini. Pošto sam video kako su se ponašali nadam se da će Lacio pobediti u ovom derbiju u nedelju.Toti se vraća u postavu posle suspenzije no ovoga puta je u ekipi Rome suspendovan Brigi. Toti ili Borijelo, Kaseti ili N. Burdiso, će igrati u startnoj postavi Rome.
Nastup Skulija je neizvestan u sastavu Lacija ali su Mauri i Roki počeli sa treninzima. Neizvestan je nastup odbrambenog igrača Diasa.
Moj izbor i simpatije su na strani Lacija.
Podržaću pobedu gostiju.

Parma - Napoli 3.10 - 2.63

Spasilac, Laveci, se vraća u startnu postavu Napolija za ovaj meč. Oni su bili jako neuspešni bez njega i postigli su samo jedan gol.Ruiz će zameniti Aroniku u odbrani dok će Zuniga zameniti Dosenu na sredini terena Napolija. Po poslednjim vestima postoji mogućnost da Kampanjaro i Mađio propuste ovaj meč. Ako tako i bude onda će Santakroće zameniti Kampanjara u odbrani a Vitale će zameniti Mađia.
U ekipi Parme se nadaju da će Đovinko i Kandreva biti spremni za ovaj meč no za njih neće igrati Amauri, Gobi i Paleta.
Hteo sam da se kladim na Napoli no trenutno postoji isuviše nepoznanica. Ko će igrati a ko neće? Dobro, njihova tri najuticajnija igrača, Kavani, Hamšik i Laveci će sigurno svi igrati.

Birmingham - Bolton 2.83 - 2.80

Moj izbor će biti pobeda gostiju. Ne treba mnogo verovati trenerima no očekuje se da će Birmingem čuvati svoju energiju za sledeći prvenstveni meč kada budu gostovali Viganu. To će biti pravi derbi začelja.
Birmingem je već osvojio Karling kup, igraće u Evropi sledeće sezone, ali postoji vleika mogućnost da oni ispadnu u Čempionšip. Ne treba zaboraviti ni to da su oni ove nedelje već odigrali jedan prvenstveni meč (1-1 na gostovanju Evertonu). Bolton nije igrao tokom nedelje a oni su na takvoj poziciji na tabeli da mogu 100% da se skoncentrišu na ovaj kup meč.
Jedina negativna stvar kod Boltona je činjenica da D. Staridž nema pravo nastupa u kupu. Možda će Klasnić, koji je u dobroj formi, dobiti priliku da igra od početka meča ovoga puta.
Ček sedam standardnih igrača Birmingema imaju manje povrede tako da će sigurno doći do nekakve rotacije u postavi domaćina. Mislim da će Gardner i B. Ferguson biti spremni za meč sa Viganom ali ne i za ovaj meč. Derbišajer, Parnabi, Murfi, K. Filips i Dejvis bi mogli da budu u sastavu sutra.
Podržaću Bolton.

Manchester U - Arsenal 2.08 - 4.00

Koliko im je samo nedostajao Vidić? Odbrana Junajteda je bila jako loša bez Vidića i Ferdinanda protiv Liverpula ali će se bar Vidić vratiti u postavu za ovaj meč. Neće biti Ferdinanda ni Evansa. Ne znam šta razmišlja trener Ferguson jer oni kroz nekoliko dana igraju revanš meč Lige šampiona sa Marsejom.Njihov nakreativniji igrač, Nani, će definitivno propusti ovaj meč FA kupa.
Za Arsenal neće igrati Fabregas, Volkot, A. Song i Sčesni. Arsenal je završio svoje učestvovanje u Evropi tako da im preostaju samo Premijer liga i FA kup.
Drugim rečima očekujem da će Venger izvesti najjači sastav sutra ali nisam siguran kakve namere ima Ferguson. A opet ne verujem da će Ferguson i igrači Junajteda tek tako lako prepustiti pobedu Arsenalu. No pretpostavljam da je Junajtedu važnije da se plasira u dalju fazu takmičenja u Ligi šampiona.
Dobro, neka onda bude pobeda gostiju.

Stoke - West Ham 2.20 - 3.68

Nema sumnje koja je od ove dve ekipe u boljoj formi. Vest Hem naravno a to ne tvrdim samo zato što su oni pobedili Stouk sa 3-0 pre nedelju dana.Stouk ima skor 1-1-3 na poslednjih pet mečeva a ta pobeda je bila u kupu nad Brajtonom.
Vest Hem je postigao šesnaest golova na poslednja četiri meča ali je samo jedno bilo gostovanje (3-3 protiv VBA-a).
Pomislili biste da je Stouk na sigurnom mestu na tabeli u prvenstvu no ipak nisu. Činjenica je da oni imaju samo tri boda više na tabeli od Vest Hema trenutno.
Stouk ima sve igrače na raspolaganju a trener Pulis je nagovestio da će napraviti nekoliko izmena za ovaj meč.
Vest Hem je trenutno u najboljem stanju ove sezone a trener Grant je kao i uvek raspoložen za kup utakmice.
Radije bih se opredelio za pobedu gostiju.

Manchester City - Reading 1.40 - 9.49

Reding trenutno igra u senzacionalnoj formi. Posle zaslužene pobede u kupu nad Evertonom oni su postigli osam golova na dva ligaška meča, protiv Midlsbroa i Ipsviča.Reding, je usled sjajne forme sigurno zadovoljan što sada igra ovaj kup meč. Dobro, oni su gostovali Ipsviču u utorak no oni imaju više dana za odmor od svojih protivnika. M. Siti je gostovao Dinamu u Kijevu sinoć, izgubili su sa 0-2, i oni će imati jako težak zadatak sledeće nedelje u revanš meču protiv Ševčenkove ekipe.
Postavlja se pitanje koje će igrače trener Manćini staviti u sastav protiv Redinga u nedelju.
Ako Siti bude potcenio Reding onda će oni izgubiti ovaj kup meč. Nešto mi govori da će Manćini možda zanemariti ovaj meč. Staviću nešto na Reding.

Leeds - Ipswich 1.91 - 4.43

Pobeda domaćina i, kao i uvek kada igra Lids, puno golova. Lids je pobedio na gostovanju Prestonu tokom nedelje. Trener Grejson je odlučio da ostavi na klupi vodećeg strelca Bekia kao i novog igrača koji je došao na pozajmicu iz Aston Vile, B. Banana. B. Pejnter, bivši napadač Svindona, je sjajno odigrao taj meč a ono što je najbolje u vezi ove ekipe Lidsa je da oni imaju puno opcija na svim delovima terena.Dž. Bulard, koji je postigao oba gola za Ipsvič protiv Kardifa, je povređen trenutno. On nije igrao ni tokom nedelje kada je Ipsvič izgubio od Redinga sa 1-3. Kieron Dajer je došao na pozajmicu iz Vest Hema.
Smatram da ne mogu mnogo da pogrešim ako se kladim na pobedu domaćina i na 3+ na ovom meču.
Pobeda domaćina sa recimo 3-1.

Coventry - Hull 2.88 - 2.79

Ja ću se opredeliti za Hal. Hal je u poslednje vreme odigrao nekoliko teških utakmica i to protiv tri najbolje ekipe u ovoj ligi. Oni su izgubili od Kardifa i Burnlija, obe utakmice su igrali na svom terenu, ali su između tih mečeva pobedili Notingem na Siti Graundu. Prema izveštajima sa tih mečeva na svim utakmicama je bio neizvestan ishod a Pirsonov Hal još uvek može da bude među prvih šest ekipa. Manonea će na golu zameniti B. Guzan.Koventri ima skor 1-3-6 na poslednjih deset utakmica tako da su se stvari izokrenule za ovaj klub. Umesto da se bore za plej of oni će se boriti za opstanak. Sećam se kada je Koventri igrao u Premijer ligi no to sada deluje kao da je bilo mnogo davno.
Marlon King, napadač, je ponovo suspendovan. Moguće je da će na golu biti treći golman. Vestvud će imati još jednu proveru pred meč. Pobeda gostiju!

Burnley - Millwall 1.96 - 4.50

Poraz u kupu od Vest Hema (1-5) nije mnogo naudio Burnliju. Oni su nastavili sa pobedama u Čempionšipu i sada imaju skor 5-1-0 na poslednjih šest ligaških mečeva.
Oni imaju skor 10-3-3 na svom terenu, Turf Muru, dok je Milvol zabeležio samo tri pobede u gostima ove sezone.
Delfuneso, napadač Aston Vile, je prešao u Burnli na pozajmicu i on je postigao pobedonosni gol za njih protiv jake ekipe Hala tokom nedelje. Sada oni imaju bar tri dobra napadača na raspolaganju, Iveluma, Rodrigeza i Delfunesa. Krilo Liverpula Amo bi mogao da započne sutrašnji meč ili će Burnli biti u istoj postavi kao i tokom nedelje.
Milvol je pobedio vodeću ekipu na tabeli KPR tokom nedelje a to im je bila prva pobeda u pet utakmica. Koliko god se ja sećam Milvol je na Denu a sada i na Novom Denu uvek bio jak domaćina ali su na gostovanjima oni dosta slabiji. Odbrambeni igrač D. Purs je suspendovan i za ovaj meč ali je M. Roulands ponovo na raspolaganju.
Opredeliću se za Burnli.

Osasuna - Racing Santander 2.10 - 4.15

Moj izbor će biti pobeda gostiju. Zvuči čudno, klađenje na Rasing u gostima? Možda jeste. Ove dve ekipe su tipične domaćinske ekipe ali je Rasing odigrao nekoliko jako dobrih mečeva, i kod kuće i u gostima, od kako ih je preuzeo novi trener.Osasuna ima velike probleme pred ovaj meč a ta činjenica olakšava klađenje na pobedu domaćina. Aranda, napadač, je povređen, kao i njegov kolega iz napada Pandijani, Serđo, koji je postigao pobedonosni gol prošle nedelje, je suspendovan a Cehudo, igrač sredine terena, je takođe suspendovan.
Kiki Sola ili Lekić će igrati u napadu dok će se u startnoj postavi naći Monreal i Hoseko.
U postavu Rasinga se vraćaju dva standardna odbrambena igrača, Enrike i Cisma, posle suspenzija. Ciolis, Serano, Adrian i Arana su i dalje povređeni.
Podržaću pobedu gostiju.

Almeria - Atletico Madrid 3.27 - 2.40

Moja ideja za ovaj meč je 3+. Verovatni pobednik će biti Atletiko iz Madrida. Oni su počeli da igraju bolje a posle pobede od 3-1 nad Viljarealom mislim da će Atletiko moći da se bori za neko mesto koje vodi u Evropu sledeće sezone. Mislim da bi oni mogli da budu peti na kraju prvenstva.Po pitanju sastava oni su u odličnom stanju a samo je A. Domingez suspendovan za ovaj meč. Njihova tri ključna igrača, Aguero, Forlan i Rejes, su svi postigli gol protiv Viljareala.
Za Almeriju neće igrati Piati dok je nastup Ortiza neizvestan usled povrede. I bez Piatija oni deluju dobro u ofanzivnoj liniji tako da mislim da će oni i postići ali i primiti gol na ovom meču, ako bude sve kako ja želim.
Pobeda Atletika iz Madrida.

St Etienne - Brest 1.95 - 4.63

Kladiću se protiv Bresta. Oni imaju puno povređenih igrača no da bih se kladio na Sent Etjen trebale su mi i neke dobre vesti. Sent Etjen je izgubio na poslednja četiri meča. Tri važna igrača, Pajet, Peran i Landran, se svi vraćaju u postavu za ovaj meč a ta informacija mi je sasvim dovoljna.Za Brest neće igrati Lesoimije, Evolo, Ru i Apanga. Nastup Binjea je veoma neizvestan a i Grugi i Ajite imaju manje povrede. Daf se vraća u postavu.
Sent Etjen bi trebao da pobedi na ovom meču.

Arles - Lorient 4.03 - 2.20

Kladiću se protiv domaćina. Poslednja ekipa na tabeli je ponovo bez najboljeg strelca Đa Đede. Diavara, njihov drugi najbolji strelac, je takođe povređen trenutno. Lorenci i Ben Idir su igrali prošle nedelje ali neće igrati sutra.Balde i Kemorgan bi trebali da se vrate u postavu.
U postavu Lorijena se vraća odbrambeni igrač Ekuele-Manga.
Lorijen je prošle nedelje delovao umorno kada je bio domaćin Nansiju (0-0) posle 120 minuta igre potiv Lila u kupu. Oni bi trebali da igraju mnogo bolje sutra a Gameiro i njegove kolege bi trebale da osvoje tri boda iz ovog meča.
Pobeda gostiju.