Friday, June 11, 2010

| by

0

12.06. 2010. 13:30 South Korea - Greece 0-2 @ 1.80 Taš

Juzna Korea je najuspesniji Aziski tim na Svetskim Prvenstvima a njihov najveci uspeh je ucesce u 1/2 finalu na SP 2002. na domaćem terenu . Juzna Korea ima samo jednu pobedu na Svetskim Prvenstvima  protiv Togao 2-1 u prvom kolu takmičenja po grupama u Nemackoj 2006 .
Južna Koreja je bez poraza zavrsila kvalifikacije za SP 7-7-0 22:7 .
Tokom završnih priprema oni su odigrali 4 meča i posle dve pobede sa po 2-0 protiv Ekvadora i Japana usledila su dva minimalna poraza  0-1 protiv Belorusije  i Evopskog Sampiona Spanije golom Jesusa Navasa u 86 minutu meca.
Južna Koreja je posle poraza od Čilea 0-1 u prijateljskom meču početkom 2008.napravila niz od 25 mečeva bez poraza 13-12-0 da bi tu seriju prekinula Srbija krajem 2009. rezultatom 0-1 . Posle ove pobedonosne serije odigrali su 12 meča bez remija i u tom periodu su zabelezili skor 7-0-4 a igrali su u serijama prvo 2 poraza pa 3 pobede , poraz  ,4 pobede i na kraju 2 poraza .
Napadac Lee Dong-Gook se opravio od povrede i postoji mogućnost da se nadje u startnih 11 . Rekovalescent je i kapiten Park Ji-Sung koji je popustio mec sa Spanijom i on bi trebao gotovo sigurno da započne meč .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Lee Woon-Jae; Cha Du-Ri, Lee Jung-Soo, Cho Yong-Hyung, Lee Young-Pyo; Lee Chung-Yong, Ki Sung-Yong, Kim Jung-Woo, Park Ji-Sung; Park Chu-Young, Yeom Ki-Hun
Grci su na svom poslednjem Svetskom Prvenstvu na kome su učestvovali 1994. u SAD završili sa tri poraza i bez postignutog gola .
Grci su kvalifikacije završili na drugom mestu sa bodom zaostatka iza Švajcarske od kojih su dva puta poraženi 1-2 kod kuće i 0-2 u gostima . U play-off-u su eliminisali Ukrajinu remijem 0-0 kod kuće i pobedom 1-0 u gostima .
Grke predvodi najstariji trener na ovom turniru Oto Rehagel 71 , koji i pored toga što se njegova reprezentacija nalazi u veoma nezgodnoj grupi , smatra da njegov tim  ima dobre sanse za plasman u 1/8 finala.
Grci su tokom 2010. odigrali samo 3 meča i bez pobede su na njima , poraz od Senagala 0-2 u Martu a onda u završnom delu priprema remi sa Severnom Koreom  2-2  i poraz od Paragvaja 0-2  , što nikako ne može da raduje Grčke navijače .
Vangelis Moras se povredio i neće konkurisati za sastav .Vasilis Torosidis i Giourkas Seitaridis su imali lakše povrede koje su sanirane i od njih se očekuje da zauzmu mesto u starnoj postavi.  
Verovatnih startnih 11(4-3-3) : Tzorvas; Seitaridis, Kyrgiakos, Papadopoulos, Torosidis; Katsouranis, Ninis, Karagounis; Samaras, Salpigidis, Gekas 

Južna Koreja ko i Grčka prevashodno temelje svoju taktiku na čvrstoj odbrani uostalom Koreanci su to još jednom pokazali protiv jake Španije a Grci su po tome poznati već duži niz godina tako da se u ovom meču očekuje rovovska bitka . Argentinci su sigurno u ovoj grupi apsolutni favoriti pa samim tim ovaj meč dobija na težini i onaj tim koji izgubi ovaj meč teško da će moći da nadoknadi taj poraz pa očekujem da oba tima u meč udju bojažljivo .Što se tiče konačnog ishoda po meni je najbliži remi ali to nisi sa sobom i odredjeni rizik pa sam se odlučio za blažu varijantu 0 do 2 gola (0-2)