Tuesday, April 6, 2010

| by

0

06.04.2010.20:45 Barcelona - Arsenal 3+ @ 1.5 Meridian

 Posle današnjih mečeva saznaćemo i zvanično prvi polufinalni par a po svemu sudeći taj par bi trebalo da glasi Inter - Barselona .
 Pažnju ćemo usresrediti na meč izmedju timova koji igraju verovatno najlepši fudbal na svetu Barselone i Arsenala .
 Sve je Barselona imala na Emiratima do 69. minuta - igru dostojnu svetskog i evropskog prvaka, udarce ka golu, posed lopte, vođstvo od 2:0 pogocima Zlatana Ibrahimovića... Navijači Arsenala su strepeli da njihovi ljubimci ne dožive blamažu.
A onda se sve okrenulo. "Tobdžije" su na volšeban način smanjile preko Tija Volkota, a u 86. minutu i izjednačile iz penala preko Barsinog deteta, Seska Fabregasa - 2:2 (0:0).
Katalonci su veliki favoriti pred revanš na Nou Kampu, ali izabranici Arsena Vengera dobili su jaku dozu samopouzdanja pošto su uspeli da anuliraju veliki "minus" protiv moćnog rivala.
 Gvardiola u revanšu ne može da računa na kapitena Pujola i Pikea, koji su suspendovani. Zlatan Ibrahimović, takođe, neće igrati pošto se povredio pred meč sa Bilbaom, dok je Inijesta još uvek pod znakom pitanja.
 Ništa bolje situacija nije ni u Arsenalu. Kapiten Arsenala Fabregas neće igrati zbog povrede koju je zadobio na prvoj utakmici, kada je Pujol na njega oštro startovao u šesnaestercu. Utakmicu će zbog povreda propustiti i Andrej Aršavin, Vilijam Galas i Robin van Persi. Trener "tobdžija" nada se da bi Song mogao da bude spreman za revanš utakmicu.
 Obe ekipe već za vikend očekuju važni dueli u prvenstvu Barsu  EL Klasiko na terenu Reala a Tobdžije gostuju Totenhemu .

 Barselona je u seriji od 11 mečeva bez poraza u kojima je zabeležila skor 8-3-0 29:9 . Kod kuće su vezali 8 pobeda u kojima su zabeležili gol razliku 25:3 a ukupno u ovoj sezoni imaju skor 19-2-2 . Na zadnjih 21. meča na domaćem terenu su postizali golove a na 16 su postigli dva i više gola .

 Arsenal je u seriji od 9 mečeva bez poraza sa skorom 7-2-0 21:6 . Na zadnja 3 gostovanja nisu poraženi a imaju skor 2-1-0 6:3 . Ove sezone na 24 gostovanja u 5 navrata nisu uspeli da daju gol .

 Duel dve ekipe koje igraju napadački fudbal u kome nema mesta taktiziranju pa sličan scenario očekujem i u ovam meču . Barselona je svakako veliki favorit pa se njihova pobeda ne dovodi u pitanje ali ne treba očekivati da će se Arsenal predati bez borbe pa uz oslabljenu odbranu domaćina povećava se mogućnost za postizanje gola od strane gosta što bi meč trebalo da odvede  u 3+ a kvota za tu igru je sasvim zadovoljavajuća pa ću upravo to predloziti i vama .