Saturday, June 5, 2010

| by

0

Tiket 05.06.2010.

05.06.(Sub)14:00 Holandija - Mađarska   1 @ 1.20
05.06.(Sub)16:00 Gana - Letonija              1 @ 1.65
05.06.(Sub)18:00 Alžir - U.A.Emirati           1 @ 1.75
________________________________________
Kvote SK Premier                                             3.46



| by

0

05.06.2010. 20:45 Switzerland - Italy GG @ 1.76 Meridian

Švajcarska se nalazi u grupi H Svetskog prvenstva u Južnoj Africi sa Evropskim prvacima Španijom i Južno Američkim reprezentacijama Čileom i Hondurasom a svoj prvi meč igraju sa izabranicima Vicente Del Bosque-a . Švajcarci ne slove za favotita u grupi ali uz malo sreće oni mogu medju 16 najboljih a da bi se to i desilo izabranici Ottmar Hitzfeld-a će morati da odigraju neuporedivo bolje u odnosi na zadnje prijateljske mečeve , naime oni su poraženi na zadnja 3 meča a u zadnjih 4 su postigli samo jedan gol . Švajcarci su u završnim pripremama odigrali samo jedan meč protiv Kostarike u kom su poraženi 0-1 ( Switzerland 0-1 Costa Rica ) a nastupom nisu oduševili .
Švajcarcima će ovaj meč biti generalna proba pre puta u Južnu Afriku i pokušaće da poprave igru i ostave što bolji utisak .  
Švajcarci su do Svetskog prvenstva stigli kao pobednici grupe ispred Grčke , Letonije i Izraela  sa samo jednim porazom i to šokantnim u 2. kolu od Luksemburga 1-2 i sa skorom 6-3-1 18:8 . 
U takmičarskim mečevima oni nisu poraženi na zadnjih 8 mečeva 6-2-0 15:4 .
Na domaćem terenu su doživeli 3 užastopna poraza u kojima su postigli samo jedan gol doduše radilo se o prijateljskim mečevima .
Švajcarski trener Ottmar Hitzfeld bi mogao napraviti jednu ili dvije izmene u startnih 11 u odnosu na tim koji ja počeo protiv Kostarike .
Verovatnih startnih 11  (4-4-1-1): Benaglio, Lichtsteiner, Senderos, Grichting, Ziegler; Barnetta, Inler, Huggel, Padalino, Derdiyok, Frei .
Najveća zvezda Švajcarskog tima je sigurno Alexander Frei koji je postigao rekordnih 40 golova za svoju zemlju i na ovom prvenstvu će prevoditi njihov napad . 
Italija je poput Švajcaraca u ovom delu priprema takodje odigrala samo jeda meč i doživeli su šokantan porazu od Meksika ( Italy 1-2 Mexico ) u kome su gubili od 17 minuta da bi u 84 minutu bilo na semaforu neverovatnih 2-0 a poraz su ublažili u 89 minutu  .
Italijanski stručni štab se odlučio da više vremena poseti radu na treninzima i prijateljske mečeve stavi u dugi plan što se nije pokazalo delotvorno u meču sa Meksikom od tada je prošlo dva dana pa će biti interesantno videti u kolikoj meri su uspeli da isprave greške iz tog meča u kome niko sem Claudio Marchisio ni izdaleka nije pružio očekivane partije .
Ovim porazom od Meksika Italijani su prekinuli seriju od 8 mečeva bez poraza 4-4-0 10:4 u kojima su u 6 navrata sačuvali svoju mrežu .
Italijani su se u predhodnim ciklusima kvalifikacija dosta mučili što ovog puta nije bio slučaj i kvalifikacije su završili na prvom mestu sa komotnih +6 u odnosu na prvog pratioca repreztentaciju Irske i bez ijednog poraza 7-3-0 18:7 a remiji su im ovim redom 0-0 Bugaska u gostima 2. kolo pa dva remija sa Irskom 1-1  kod kuće u 6. kolu i  2-2 u gostima u 9.kolu .
Italija je često znala da u pripremnom periodu pred velike dogadjaje pruža loše partije a da onda kada je najvažnije odigra najbolje što i ovog puta od njih očekuju navijači . 
Vezista Mauro Camoranesi neće biti dostupan do početka prvenstva a Lippi verovatno neće testirati ni tek nedavno opravljenog Giorgio Chiellini-a.
Verovatnih startnih 11 (4-2-3-1): Buffon, Zambrotta, Bonucci, Cannavaro, Criscito, Pirlo, De Rossi, Iaquinta, Marchisio, Di Natale, Gilardino .
Najveća zvezda Švajcarskog tima je sigurno Alexander Frei koji je postigao rekordnih 40 golova za svoju zemlju i na ovom prvenstvu će prevoditi njihov napad .
Juventusov vezista Claudio Marchisio iako u ne baš najboljem izdanju protiv Meksika je bio jedini igrač koji je nešto konkretno uradio na tom meču i biće na predsojećen prvenstvu veoma bitan u igri Italije s obzirom da može odigrati na više pozicija u timu i dobar je u igri u oba pravca . 

Predhodni meč Švajcaraca i Italijana je odigran su u Avgustu prošle godine takodje u Švajcarskoj i završen je remijem 0-0 .
Švajcarci svoju šansu u ovom meču vide u lošem predhodnom izdanju Italije protiv Meksika i pokušaće da iznenade Svetskog prvaka i tako se bar malo opravdaju za predhodne loše partije na domaćem terenu dok s druge strane Italijani žele iskupljenje za taj poraz .
Ovo je izuzetno težak meč za prognozu uz to radi se o poslednjem meču dana što se tiče prijateljskih mečeva  uz to oba tima očajnički teže pogodak Švajcarci su dali 1 u zadnjih 4 meča a Italijani 2 u isto toliko mečeva  a ovo mi se čini kao dobra prilika da strelci konačno prorade pa će kao i mnogo puta do sada pribeći Solomovskom rešenju obe ekipe daju gol (GG)


| by

0

05.06.201. 20:30 Serbia - Cameroon GG @ 1.79 Meridian



Večeras na Stadionu Partizana je reprezentacija Srbije se sastaje sa selekcijom Kameruna u generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi i meč sa Ganom koji se igra 13. Juna  
Srbija je na zadnja dva meča bez postignutog gola a samim tim i bez pobede prvo su poraženi od Novog Zelanda 0-1 (New Zealand 1-0 Serbia)i time prekinuli niz od 4 pobeda bez primljenog gola da bi potom remizirali sa Poljskom 0-0 ( Serbia 0-0 Poland ) tako da u zadnjih 6 meča imaju samo 1 primljeni gol .Kvalifikacije su odigrali gotovo perfektno 7-1-2 22:8 i završili su ispred Francuske , Austrije , Litvanije i Rumunije . Porazi u grupi su usledili od Francuske na početku kvalifikacija u 2.kolu i Litvanije u zadnjem kolu sa po 1-2 a jedini remi ponovo protiv Francuza u 8. kolu  1-1 i taj remi je bio poput pobede jer im je širom otvorio vrata Svetskog prvenstva .
Reprezentacija Srbije od kada nastupa pod tim imenom na domaćem terenu nije poražena tačnije na 15 mečeva u kojima je zabeležila skor 10-5-0 30:5 a u zadnjih 8 meča imaju 7 pobeda .
Selektor Radomir Antić rekao je da će fudbaleri biti posebno motivisani jer se meč igra u Beogradu, pred domaćim navijačima. "Imaćemo odličnu priliku da pokažemo mnogo više nego u dosadašnjem toku priprema. Igrati pred svojih narodom je motiv više, koji treba da pomogne da prevaziđemo neke slabosti", rekao je Antić.
"Prve utakmice su uvek najteže. Treba početi dobro i sa autoritetom. Da isključimo taj imperativ moranja i da budemo pravi", dodao je selektor srpskog nacionalnog tima.
"Sve što je trebalo da uradimo u Austriji, uradili smo. Mene i raduje što se sve završilo kako jeste jer nam je donelo dozu koncetracije, nateralo da se malo zamislimo, da shvatimo da nismo toliko dobri. Da se spremimo na ono što nas očekuje na Svetskom prvenstvu gde nema prava na greške", izjavio je napadač Danko Lazović.
Antićev pred ovaj meč nema kadrovskih problema .
Verovatnih startnih 11: Stojković, Ivanović, Vidić, Luković, Kolarov, Krašić, Stanković, Milijas, Jovanović, Žigić, Pantelic .
Veoma bitan igrač za Srpski tim je svakako visoki Nikola Žigič koji je pred početak priprema prebrinuo brige oko prelaska u novi tim tačnije Birmingem tako da će moći 100%da se fokusira na igre reprezentacije . 
Kamerun je poput Srbije u ovom delu priprema odigrao dva meča u kojima je zabeležio istovetan skor kao i večerašnji rival remi i poraz s tim da je bio znatno efikasniji i postigao je po gol u oba meča , remizirali su prvo sa Slovačkom 1-1 ( Slovakia 1-1 Cameroon ) a potom su poraženi od Portugala 1-3 ( Portugal 3-1 Cameroon ) i tim mečom su prekinuli seriju od 5 uzastopnih remija računajući i finale Afričkog kupa nacija . Imaju samo jednu pobedu u zadnjih 8 mečeva 1-5-2 8:10 .
Na terenima van Kameruna nisu pobedili zadnjih 6 mečeva ali imaju samo jedan poraz 0-5-1 5:7
Meč protiv Portugala pre vremena završio je najbolji igrač Kameruna Samjuel Eto koji je na ovom prijateljskom meču za samo dva minuta dobio dva žuta kartona pa su „nepobedivi lavovi“ sat vremena igrali sa deset igrača u polju. .
" Najvažnije je da je Samuel Eto spreman za početak Svetskog kupa " izjavio je Le Guen za BBC.
 Bivši trener Olympique Lyonnais i Paris Saint-Germain je ostao u dobrom raspoloženju uprkos gubitku Seleccao-a.  "Ja sam još uvijek optimist, jer mislim da će biti bolje", naveo je on. "Možemo imati i bez njega dobar tim . Imamo za pripremu još desetsk dana i uveren sam da ćemo biti spremni za prvenstvo ."
Nije bilo izveštaja o bilo kakvim ozbiljnijim problemima u Kamerunsčom timu nakon njihovog poraza od Portugala a biće zanimljivo videti kako će Paul Le Guen rešiti slučaj isključenja Samuel-a Eto-a nakon njegovog isključenja u prošlom meču .
Verovatnih startnih 11: Kameni; Mandjeck, Mbia, Nkoulou, Asso-Ekotto, A. Song, Makoun, Enoh, Eto'o, Emana, Idrissou .
Igrač na koga treba obratiti pažnju je sigurno Stephane Mbia koji je bio jedan od najboljih igrača Olympique Marseille na njihovom putu do trona u Ligue 1 a radi se o univerzalcu koji je sposoban da igra na više mesta u timu . Na prošlom meču je imao težak zadatak da zaustavi Ronalda što mi mije baš pošlo za rukom a ovog puta se nada lakšem poslu .

Beli orgovi su u predhodnim prijateljskim mečevima pokušavali da nadju igru i dosta su lutali u sastavljanju tima tako da ne treba po svaku cenu tražiti njihovu pobedu u ovom meču . 
Kamerun je protiv Portugalaca delovao dosta bledo pa će morati da odigra mnogo bolje uoliko na ovom meču želi pozitivan rezultat .
Srbija kao i Kamerun u predhodnik 16 mečeva samo su po tri puta svoje mečeve završavali bez postignutog gola a uzimajući nesigurnost obeju odbrana u zadnjim mečevima moja opklada će bit obe ekipe daju gol (GG)