Saturday, June 5, 2010

| by

0

05.06.2010. 20:45 Switzerland - Italy GG @ 1.76 Meridian

Švajcarska se nalazi u grupi H Svetskog prvenstva u Južnoj Africi sa Evropskim prvacima Španijom i Južno Američkim reprezentacijama Čileom i Hondurasom a svoj prvi meč igraju sa izabranicima Vicente Del Bosque-a . Švajcarci ne slove za favotita u grupi ali uz malo sreće oni mogu medju 16 najboljih a da bi se to i desilo izabranici Ottmar Hitzfeld-a će morati da odigraju neuporedivo bolje u odnosi na zadnje prijateljske mečeve , naime oni su poraženi na zadnja 3 meča a u zadnjih 4 su postigli samo jedan gol . Švajcarci su u završnim pripremama odigrali samo jedan meč protiv Kostarike u kom su poraženi 0-1 ( Switzerland 0-1 Costa Rica ) a nastupom nisu oduševili .
Švajcarcima će ovaj meč biti generalna proba pre puta u Južnu Afriku i pokušaće da poprave igru i ostave što bolji utisak .  
Švajcarci su do Svetskog prvenstva stigli kao pobednici grupe ispred Grčke , Letonije i Izraela  sa samo jednim porazom i to šokantnim u 2. kolu od Luksemburga 1-2 i sa skorom 6-3-1 18:8 . 
U takmičarskim mečevima oni nisu poraženi na zadnjih 8 mečeva 6-2-0 15:4 .
Na domaćem terenu su doživeli 3 užastopna poraza u kojima su postigli samo jedan gol doduše radilo se o prijateljskim mečevima .
Švajcarski trener Ottmar Hitzfeld bi mogao napraviti jednu ili dvije izmene u startnih 11 u odnosu na tim koji ja počeo protiv Kostarike .
Verovatnih startnih 11  (4-4-1-1): Benaglio, Lichtsteiner, Senderos, Grichting, Ziegler; Barnetta, Inler, Huggel, Padalino, Derdiyok, Frei .
Najveća zvezda Švajcarskog tima je sigurno Alexander Frei koji je postigao rekordnih 40 golova za svoju zemlju i na ovom prvenstvu će prevoditi njihov napad . 
Italija je poput Švajcaraca u ovom delu priprema takodje odigrala samo jeda meč i doživeli su šokantan porazu od Meksika ( Italy 1-2 Mexico ) u kome su gubili od 17 minuta da bi u 84 minutu bilo na semaforu neverovatnih 2-0 a poraz su ublažili u 89 minutu  .
Italijanski stručni štab se odlučio da više vremena poseti radu na treninzima i prijateljske mečeve stavi u dugi plan što se nije pokazalo delotvorno u meču sa Meksikom od tada je prošlo dva dana pa će biti interesantno videti u kolikoj meri su uspeli da isprave greške iz tog meča u kome niko sem Claudio Marchisio ni izdaleka nije pružio očekivane partije .
Ovim porazom od Meksika Italijani su prekinuli seriju od 8 mečeva bez poraza 4-4-0 10:4 u kojima su u 6 navrata sačuvali svoju mrežu .
Italijani su se u predhodnim ciklusima kvalifikacija dosta mučili što ovog puta nije bio slučaj i kvalifikacije su završili na prvom mestu sa komotnih +6 u odnosu na prvog pratioca repreztentaciju Irske i bez ijednog poraza 7-3-0 18:7 a remiji su im ovim redom 0-0 Bugaska u gostima 2. kolo pa dva remija sa Irskom 1-1  kod kuće u 6. kolu i  2-2 u gostima u 9.kolu .
Italija je često znala da u pripremnom periodu pred velike dogadjaje pruža loše partije a da onda kada je najvažnije odigra najbolje što i ovog puta od njih očekuju navijači . 
Vezista Mauro Camoranesi neće biti dostupan do početka prvenstva a Lippi verovatno neće testirati ni tek nedavno opravljenog Giorgio Chiellini-a.
Verovatnih startnih 11 (4-2-3-1): Buffon, Zambrotta, Bonucci, Cannavaro, Criscito, Pirlo, De Rossi, Iaquinta, Marchisio, Di Natale, Gilardino .
Najveća zvezda Švajcarskog tima je sigurno Alexander Frei koji je postigao rekordnih 40 golova za svoju zemlju i na ovom prvenstvu će prevoditi njihov napad .
Juventusov vezista Claudio Marchisio iako u ne baš najboljem izdanju protiv Meksika je bio jedini igrač koji je nešto konkretno uradio na tom meču i biće na predsojećen prvenstvu veoma bitan u igri Italije s obzirom da može odigrati na više pozicija u timu i dobar je u igri u oba pravca . 

Predhodni meč Švajcaraca i Italijana je odigran su u Avgustu prošle godine takodje u Švajcarskoj i završen je remijem 0-0 .
Švajcarci svoju šansu u ovom meču vide u lošem predhodnom izdanju Italije protiv Meksika i pokušaće da iznenade Svetskog prvaka i tako se bar malo opravdaju za predhodne loše partije na domaćem terenu dok s druge strane Italijani žele iskupljenje za taj poraz .
Ovo je izuzetno težak meč za prognozu uz to radi se o poslednjem meču dana što se tiče prijateljskih mečeva  uz to oba tima očajnički teže pogodak Švajcarci su dali 1 u zadnjih 4 meča a Italijani 2 u isto toliko mečeva  a ovo mi se čini kao dobra prilika da strelci konačno prorade pa će kao i mnogo puta do sada pribeći Solomovskom rešenju obe ekipe daju gol (GG)