Tuesday, June 1, 2010

| by

0

Tiket 01.06.2010.

01.06.(Tue)14:00 Australia - Denmark   2 @ 2.20
01.06.(Tue)20:30 Netherlands - Ghana 1 @ 1.40
01.06.(Tue)20:30 Portugal - Cameroon 1 @ 1.62
______________________________________
Kvote SK Toscana                                        4.99

| by

0

01.06.20:30 Netherlands - Ghana 1 @ 1.40 Toscana

Holandija je svoj zadnji meč odigrala u Sredu 25.05. protiv Meksika i pobedila je sa 2-1 a da se radi o moćnom sastavu moglo se videti u prvih 45 minuta kada je napadač Arsenala Robin van Persie postigao dva gola ipak u drugom poluvremenu kao da su se zadovoljili stečenim vodstvom izabranici Bert van Marwijk-a su se povukli i zato su kažnjeni golom . Arsenalov napadač Van Persie je najavio povratak u top formu i biće vrlo važan igrač za Lale na SP a ukoliko ponovi igru iz prošlog meča to će biti samo potvrda da je povreda daleko iza njega .  
Holandija definitivno ima perspektivu na Svetskom prvenstvu i spravom mogu polagati velike nade da , a večeras će koplja ukrstiti sa ekipom Gane koja je u zadnjem pripremnom meču pre par meseci pretrpela pomalo neočekivan poraz od Bosne i Hercegovine . Lale se nalaze u grupi sa Kamerunom i ovaj meč je pravi test za njih kako se snalaze sa Afričkim stilom igre .
Holandija nije poražena na zadnjih 17 mečeva u kojima imaju skor  12-5-0 a imaju sao jedan porez u zadnjih 29 meča protiv Australije (1-2) 6-tog Septembra 2008 .
Kvalifikacije su završili u velikomstili sa svih 8 pobeda i gol razlikom 17:2 .
Na domaćem trerenu su dobili zadnja dva meča istovetnim rezultatom 2-1 protiv Meksika i SAD-a i to su im jedina dva meča u ovoj godini a na predhonih 10 su bez poraza 8-2-0 a remiji su im protiv Engleske 2-2 protiv koje su vodili 2-0 i Paragvaja 0-0 .
 Koliko se žestoko radi na treninzima Holandjana pokazuje i veliki broj igrača koji su zadobili lakše povrede u zadnjih nekoliko dana na svu sreću po njih ni jedna neće ostaviti teže posledice odnosno odsustvo iz tima a jedini igrač koji će propustiti meč sa Ganom je Arjen Robben koji ima manji problem sa kukom .
Ryan Babel je propustio utakmicu protiv Meksika zbog povrede tetive kolena i za ovaj meč će biti spreman . Joris Mathijsen je imao manji problem sa kolenom ali će gotovo sigurno biti u startnih 11 .
Verovatnih startnih 11 (4-2-3-1): Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Van Bommel, Kuyt, Sneijder, Van der Vaart, Van Persie .
Gana je dobila težak udarac uoči Svetskog prvenstva u vidu povrede najboljeg igrača Michael-a Essien-a sto bi moglo u mnogome da promeni način na koji igraju Crne Zvezde i učiniće još težim nastup u i ovako teškoj grupi u kojoj su još Nemačka, Australija i Srbija .
Gana trenutno u situaciji da radi na anuliranju Essien-ovog odsustva i potrazi za novim formaciskim rešenjima i oni će pokušati da ponove dobre igre sa Afričkog Kupa nacija u kome su stigli do finala .
Ganin trener Milovan Rajevac je objavio svoj konačan spisak od 23 igrača koji ne uključuje Eric Addo-a i Laryea Kingston-a. 
Rajevac još uvek nema startnih 11 pa će verovatno i u ovom meču isprobavati igrače ne bili došao do dobitne kombinacije . Ono što bi trebalo da je izvesno je da  če se u napadu naći Asamoah Gyan i Prince Tagoe kao i u sredi terena Kwadwo Asamoah .
Udinese-ov veznjak Kwadwo Asamoah  posle povrede Essien-a je izašao u prvi plan i biće veoma bitan igrač u igri Gane pa će od njega umnogome zavisiti napadačke akcije . Asamoah je na pripreme reprezentacije došao posle dobre sezone u Seriji A u kojo je pokazao da može dobro da igra u oba pravca i od njega se s pravom može računati da može dostojno zameniti Essiena  .
Gana je poražena na zadnja dva meča pre par meseci od Bosne i Hecegovine 1-2 odnosno u finalu Afričkog kupa nacija od Egipta 0-1 .
Gana je u predhodnoj kalendarskoj godini pokazala da ume da odigra dobro u najvažnijim susretima naime oni su se kvalifikovali na SP već posle 4 kola sa isto toliko pobeda da bi potom na Afričkom kupu posle startnog poraza od Obale Slonovače vezali 3 pobeda i plasirali se u finale u kome im je nedostajala sreća i poraženi su u već pomenutom meču sa Egiptom . 
U ovoj godini su odigrali 7 meča u kojima imaju skor 3-1-3 a na terenima van svoje zemlje skor im je 3-0-2 .Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Kingson, Inkoom, Addy, Vorsah, Pantsil, D. Boateng, KP Boateng, K. Asamoah, Muntari, A. Gyan, Tagoe

Gana će biti drugačiji test za Holandjane u odnosu na Meksiko , nisu tako kreativni ali dosta polažu na snagu i fizičku pripremu .Holandjani su veoma kreativan tim i ako odigraju ozbiljno i čvrsto u odbrani ovde za njih nebi trebalo da bude problema .