Tuesday, March 30, 2010

| by

0

30.03.2010. 20:45 Olympique Lyonnais - Girondins Bordeaux 0-2 @ Premier

 Francuska će ove godine sigurno imati predstavnika u polufinalu najjačeg fudbalskog klupskog takmičenja. Prvi meč između Liona i Bordoa igra se na Žerlanu. Ovo neće biti samo duel dva francuska tima, već okršaj tim koji je sedam godina vladao Ligom 1 i ekipom koja je tu dominaciju prekinula. Bordo je do četvrtfinala LŠ stigao preko velikana Juventusa i Bajerna, dok je Lion eliminisao dva od tri najtrofejnija kluba takmičenja, Liverpoul i Real Madrid koji je prošlog leta potrošio preko 200 miliona evra na pojačanja.

 Biće to 23. medjusobni duel današnjih rivala u ovom veku a Lion je znatno uspešniji 11-7-4 33:18 pa samim ti su uspešniji i na Žerlanu 7-1-3 22:11 . Zadnja dva njihova medjusobna meča je Bordo rešio u svoju korist minimalno 1-0 .

 Lion je u 1/8 finala napravio pravu senzaciju i elininisao favorizovani real bez poraza sa pobedom kući1-0 i remijem u gostima 1-1 . U zadnje vreme kao da je spustio nogu sa papučice gasa pa u zadnjih 5 meča ima skor 1-3-1 5:4 . Kao domaćini posle poraza u zadnjem kolu jesenje polusezone od Monpeljea 1-2  nisu poraženi na  7 meča 6-1-0 12:2 a na 5 meča su sačuvali svoju mrežu .

 Bordo je stigao do 1/4 finala LŠ duplom pobedom nad Olimpijakosom 1-0 u gostima i 2-1 kod kuće ali treba imati na umu da su ih nagazili u periodu kaka su oni bili totalno van forme . Žirodinci su posle serije od 15 meča bez poraza kako je počeo da se naslućuje rasplet u svim takmičenjima postali totalno nepredvidivi 5-2-4 18:16 , u Subotu izgubio finale Liga Kupa od Marseja 1-3 a u zadnjih 6 meča imaju skor 2-2-2 8:8 .

Puel u utorak ne može da računa na Fransou Klerka (koleno), Žana-Alana Bumsonga (list) i Žoana Hartoka (ahilova tetiva). Suspenziju tizikuju Sidni Govu, Lisandro Lopes , Kris i Miralem Pjanić. Bordo će igrati bez Marka Planusa (koleno), Abdu Traorea (tetiva) i Gregorija Sertika (slomljen palac). Mikael Siani i Planus imaju kartone pa bi ih sledeći odvojio od revanša.

 Večeras će cela Francuska biti uz TV jer od mečeva reprezentacije nije bio ovako bitan meč za Francuze pa se očekuje pravi rat za Francusku , zadnja dva meča ovih rivala je odlučio jedan gol , Lionu jedna od najboljih napadačkih ekipa na svetu Real nije uspeo u dva meča da da više od gola a Bordo je pokazao u LŠ da ima čeličnu odbranu pa jednostavno ne vidim kako bi na ovom meču moglo pasti više od dva gola
 

| by

0

30.03.2010. 20:45 Bayern Munchen - Manchester United GG @ 1.81 Meridian

 Ulazimo u sam finiš Lige Šampiona još 4 meča do finala za dve najbolje ekipe , večerašnji duel je repriza susreta iz 1999. godine kada je Mančester junajted na 'Kamp Nou' slavio sa 2:1 u kultnom finalu odlučenom u nadoknadi vremena , Bajern se ubzo potom več naredne godine revanširao Mančesteru i zabeležio dupli trijumf 1-0 u gostima i 2-1 kući i te sezone je osvojio LŠ a sastajali su se i naredne sezone 2001/02 u drugoj fazi takmičenja po grupama i vidjena su dva remija 1-1 ovde i 0-0 u Mančesteru i to su bili zadnji dueli ova dva tima .

 Bajern je do1/4 finala stigao preko Fiorentine kasnije se tek ispostavilo golom iz ofsajda u prvom meču .A taj meč bi mogao da se označi kao njihov referentni meč jer do tog meča uključujući i njega Bajern je vezao 13 pobeda sa skorom golova 40:12 a posle njega ima skor 2-3-3 9:10 . U zadnja tri meča u prvenstvu je osvojio samo bod a u Nedelju su poraženi na svom terenu od Štutgarta posle serije od 10 meča bez poraza na domaćem terenu . Na svakom od predhodnih 13 susreta na svom terenu su postizali gol a nisu primili gol u istom periodu na 4 meča .

Mančester Junated je zadnje dve sezone stizao do finala prošle su poraženi od Barselone 2-0 a pre toga su osvojili trofej pobedom nad Čelzijem posle penala u regularnom delu je bilo 1-1 .Do 1/4 finala su stigli sa dve pobede nad Milanom 3-2 u gostima i 4-0 kod kuće . Crvrni Djavoli su posle poraza od Evertona u gostima 20. Februara 1-3 zabeležili seriju od 7 uzastopnih pobeda sa skorom golova 19:2. Mančester je na svakom od predhodnih 10 gostovanja postizao gol a samo u dva navrata u ustom periodu su uspeli da sačuvaju svoju mrežu i to na svoja dva poslednja gostovanja . Mančester u narednih 7 dana očekuje pravi pakao jer posle ovog meča dočekuju Čelzi kod kuće pa im sledi revanš sa večerašnjim rivalom . Bajern nije u ništa boljem položaju što se tiče rasporeda od rivala jer već za vikend gostuju u Leverkuzenu .

Minhenski tim nema problema sa povređenim igračima, osim Robena i Marija Gomeza koji nisu maksimalno spremni. Međutim, zbog suspenzije neće igrati Bastijan Švajnštajger, dok bi zbog eventualnog kartona revanš mogli da propuste Danijel Pranić i Mark van Bomel. S druge strane, vicešampion Evrope zbog povreda ne može da računa na Andersona (koleno), Veslija Brauna (metatarzalna), Džona O'Šeja (prepone) i Majkla Ovena (tetiva kolena). Ukoliko dobije žuti karton, na 'Old Trafordu' neće igrati Nemanja Vidić.

 Ovo svakako neće biti lak meč za prognozu , Bajern jednostavno mora da se opravda pred svojim navijačima za predhodni poraz i da bi imali bilo kakve šanse moraju pre svega postići pogodak ali kako je Mančester u stanju da bilo kom rivalu da gol najverovatnije će im biti potrebna dva za pobedu a to nije nimalo lako ako znamo da je gostujuća odbrana primila samo dva gola u zadnjih 7 meča . Verujem da će golova biti na obe strane jer koju drugu konstataciju izvući iz svega gore navedenog .