Tuesday, March 30, 2010

| by

0

30.03.2010. 20:45 Olympique Lyonnais - Girondins Bordeaux 0-2 @ Premier

 Francuska će ove godine sigurno imati predstavnika u polufinalu najjačeg fudbalskog klupskog takmičenja. Prvi meč između Liona i Bordoa igra se na Žerlanu. Ovo neće biti samo duel dva francuska tima, već okršaj tim koji je sedam godina vladao Ligom 1 i ekipom koja je tu dominaciju prekinula. Bordo je do četvrtfinala LŠ stigao preko velikana Juventusa i Bajerna, dok je Lion eliminisao dva od tri najtrofejnija kluba takmičenja, Liverpoul i Real Madrid koji je prošlog leta potrošio preko 200 miliona evra na pojačanja.

 Biće to 23. medjusobni duel današnjih rivala u ovom veku a Lion je znatno uspešniji 11-7-4 33:18 pa samim ti su uspešniji i na Žerlanu 7-1-3 22:11 . Zadnja dva njihova medjusobna meča je Bordo rešio u svoju korist minimalno 1-0 .

 Lion je u 1/8 finala napravio pravu senzaciju i elininisao favorizovani real bez poraza sa pobedom kući1-0 i remijem u gostima 1-1 . U zadnje vreme kao da je spustio nogu sa papučice gasa pa u zadnjih 5 meča ima skor 1-3-1 5:4 . Kao domaćini posle poraza u zadnjem kolu jesenje polusezone od Monpeljea 1-2  nisu poraženi na  7 meča 6-1-0 12:2 a na 5 meča su sačuvali svoju mrežu .

 Bordo je stigao do 1/4 finala LŠ duplom pobedom nad Olimpijakosom 1-0 u gostima i 2-1 kod kuće ali treba imati na umu da su ih nagazili u periodu kaka su oni bili totalno van forme . Žirodinci su posle serije od 15 meča bez poraza kako je počeo da se naslućuje rasplet u svim takmičenjima postali totalno nepredvidivi 5-2-4 18:16 , u Subotu izgubio finale Liga Kupa od Marseja 1-3 a u zadnjih 6 meča imaju skor 2-2-2 8:8 .

Puel u utorak ne može da računa na Fransou Klerka (koleno), Žana-Alana Bumsonga (list) i Žoana Hartoka (ahilova tetiva). Suspenziju tizikuju Sidni Govu, Lisandro Lopes , Kris i Miralem Pjanić. Bordo će igrati bez Marka Planusa (koleno), Abdu Traorea (tetiva) i Gregorija Sertika (slomljen palac). Mikael Siani i Planus imaju kartone pa bi ih sledeći odvojio od revanša.

 Večeras će cela Francuska biti uz TV jer od mečeva reprezentacije nije bio ovako bitan meč za Francuze pa se očekuje pravi rat za Francusku , zadnja dva meča ovih rivala je odlučio jedan gol , Lionu jedna od najboljih napadačkih ekipa na svetu Real nije uspeo u dva meča da da više od gola a Bordo je pokazao u LŠ da ima čeličnu odbranu pa jednostavno ne vidim kako bi na ovom meču moglo pasti više od dva gola