Thursday, March 10, 2011

Kotbus “raspucan” - MIROSLAV STEVIĆ, SPORTSKI DIREKTOR MINHENA

Igrao bih samo na Keln u Prvoj ligi . Nakon trijumfa protiv Bajerna, igrači Hanovera su krenuli da preteruju sa izjavama, u stilu – najjači smo. Teren u Kelnu je “vruć” i mislim da bi to hvalisanje moglo da im se obije o glavu.
KELN – HANOVER 1


Od ostalih jedinica, najsigurniji sam u onu na Verder, jer su mu bodovi u borbi za opstanak neophodni, a lekšeg rivala od Menhengladbaha trenutno ne može da ima.


Verder – M'gladbah 1


KOTBUS – OSNABRIK 1

Lil vlada severom - NENAD DŽODIĆ (MONPELJE, FRANCUSKA 1)

Lil je “ubio” Marsej u gostima i potpuno zasluženo pobedio. Ne želi da napusti prvu poziciju, zbog čega će morati da slavi u derbiju severa Francuske. Valansjen dugo nije poražen, ali Lil obično nema problema na svom terenu sa ovim protivnikom.
LIL – VALANSJEN 1


Izdvajam i Sent Etjen, koji je poznat kao jak domaćin. Pobeda protiv Bresta mu je više nego potrebna posle serije od četiri poraza, a pred prepunim tribinama mislim da će uspeti da slavi.
ST. ETJEN – BREST 1

Briž bez brige - BOJAN JORGAČEVIĆ, GOLMAN GENTA (BELGIJA 1)

Do početka plej-ofa ostala su još dva kola, Briž je obezbedio doigravanja za titulu, dok je Kortrijk bez ambicija u tom smislu. Domaćin je kvalitetniji, u boljoj je formi, pa keca na Briž izdvajam kao siguricu kola.
BRIŽ – KORTRIJK 1


Genk i Anderleht nastavljaju borbu za lidersku poziciju pred plej-of, ali u ova dva kola svi će da “grizu”, pa nisam toliko uveren u njihove pobede. Anderleht je ostao bez Busufe, ali je bogatiji za preko 10 miliona evra. Toliko je dobio od ruskog Tereka kao obeštećenje, ali je slabiji za jednog od najboljih igrača u ligi.
Genk – Vesterlo 1
Eupen – Anderleht 2

| by

0

10-03-2011 19:00 CSKA Moskva - Porto

DID YOU KNOW?

* CSKA Moscow have played seven times against teams from Portugal and have won just two of those encounters and have lost as many, drawing the other three.

* The Army Men have not lost at home in the UEFA Cup/Europa League since their 2-1 defeat to Olympique de Marseille in 2005-06. That's 12 matches without a loss and includes 10 wins and two draws.

* CSKA have yet to lose in the Europa League this season. The Russians have emerged victorious in eight of those clashes and have drawn two.

* Porto's 1-0 defeat to Sevilla at home in the second leg of the round of 32 encounter was their first defeat in 10 matches in Europe under coach Andre Villas-Boas. Eight of the other nine fixtures have ended in wins for the Portuguese giants.

* The Dragons are unbeaten in the Portuguese Liga after 22 rounds of matches and lead the table by 11 points.

* Porto have scored 12 goals and have conceded just three in five away matches in the Europa League this campaign.

LAST MEETING

November 21, 2006: CSKA Moscow 0-2 Porto

Porto staged a victory in Moscow in this Group G fixture in the Champions League in 2006-07 that helped them progress to the round of 16. The Portuguese giants completely dominated the match and went ahead as early as the second minute when Ricardo Quaresma found the target from close range. Then a minute after the hour-mark Lucho Gonzalez secured all three points with his side's second.

PROBABLE LINE-UPS

CSKA Moscow: Akinfeev; Schennikov, Ignashevich, Berezutsky, Nababkin; Aldonin, Mamaev; Honda, Dzagoev; Doumbia, Love

Porto: Helton; Sapunaru, Rolando, Otamendi, Fucile; Fernando; Belluschi, Moutinho; Hulk, Falcao, Varela

Prediction
CSKA will be gunning for a first leg advantage at home but they have to keep in mind Porto's record and imperious form this season. For a foreign team winning in Russia is never easy and Porto could do well to go to Moscow with an ambition to draw rather than to win. However, a narrow victory for CSKA could be the final outcome.

CSKA 2-1 Porto

| by

0

10-03-2011 21:05 Ajax - Spartak Moskva

DID YOU KNOW?

* These two sides have previous, having met in the 1997-98 UEFA Cup quarter-finals, which Spartak won 4-1 on aggregate before losing their semi-final to Inter, the eventual winners of the competition.

* Curiously, both Ajax coach Frank de Boer and his assistant Danny Blind played for Ajax in both legs of that tie. Andrei Tikhonov, who now serves as an assistant for Valeri Karpin, also featured in both legs for Spartak.

* To date, Spartak are the only Russian side that Ajax have ever faced in a competitive fixture.

* In the 13 matches that Frank de Boer has overseen so far as Ajax coach, his side have kept an impressive 10 clean sheets, and have won their last three European fixtures by keeping a clean sheet

* Both sides entered the competition late, having been eliminated from the Champions League in the group stages. This is the only round of 16 tie containing two teams who competed in that competition earlier in the season.

* Along with Manchester City keeper Shay Given, Glasgow-born Aiden McGeady is one of only two Irish players left in the competition, and the final will be held in Dublin.

LAST MEETING

March 17, 1998: Spartak 1-0 Ajax

Spartak took a healthy 3-1 aggregate lead into the fixture thanks to a memorable away win in Amsterdam, and a single goal from Aleksandr Shirko in the 85th minute guaranteed them a semi-final berth.

PROBABLE LINE-UPS

Ajax: Stekelenburg; Blind, Vertonghen, Alderweireld, Van der Wiel; Eriksen, Anita, De Zeeuw; Ebicilio, De Jong, Sulejmani

Spartak: Dikan; Makeev, Suchy, Rojo, K. Kombarov; Carioca, Sheshukov; D. Kombarov, Alex, McGeady; Welliton

Prediction

Ajax  2-1 Spartak   

| by

0

10-03-2011 Saveti za Tiket

Bayer Leverkusen - Villarreal
Za ekipu koja je trenutno na drugom mestu u Nemačkoj neće igrati centralni odbrambeni igrač M. Fridrih ali će njegov kolega iz odbrane, iskusni Hipija, biti spreman za meč. Vidal se vraća u postavu posle suspenzije.
Viljareal je odigrao nerešeno na gostovanju u prethodnoj rundi (0-0 sa Napolijem) tako da mogu da pretpostavim da će oni pokušati da odigraju još jednu čvrstu i disciplinovanu utakmicu i u Leverkuzenu. "Malo su umorni u poslednje vreme" - to sam ja rekao za Viljareal pred meč sa Atletikom iz Madrida za vikend. Oni su taj meč izgubili sa 1-3 a moguće je da je Viljareal pao u formi u poslednje vreme. Bitan odbrambeni igrač, Kapdevila, nije otputovao u Nemačku.
Po meni će biti pobeda domaćina.


Braga - Liverpool
Obratite pažnju na Bragu. Oni su pobedili Benfiku na poslednjem meču u prvenstvu mada je Benfika imala igrača manje dosta dugo.
No bez sumnje je Braga veoma dobra na svom terenu. Arsenal je tamo poražen ali je Šahtjor na primer veoma lako došao do pobede na gastovanju Bragi.
Viana, Lima, P. Cesar i Barbosa su igrali u ofanzivnoj liniji protiv Benfike ali su Vandinjo, Elderson i Paulao i dalje povređeni.
Liverpul je do sada uglavnom igrao ultra defanzivno na gostovanjima u Evropi uzdajući se u svoju dobru igru na Enfildu. Očekujem da će i sutra biti slična situacija i da ćemo u njihovoj startnoj postavi videti nekoliko rezervnih igrača. S. Džerard ima nekakvu povredu tako da neće igrati sutra a ni D. Ager, Keli ni Aurelio neće biti spremni za ovaj meč. L. Suarez nema pravo nastupa ali bi Kerol trebao da provede bar neko vreme na terenu a verovatno će na početku biti na klupi.


CSKA Moscow - Porto
Ovo će biti zanimljiv meč između dva favorita za osvajanje ovog takmičenja. Ja bih se radije opredelio za pobedu domaćina.
CSKA je izgubio od Zenita sa 0-1 za vikend u Ruskom Super kupu. Vagner Lav, Džagoev, Honda i ostali su svi igrali protiv Zenita.
U postavu Porta se vraćaju Hulk, Sereno i Souza za ovaj meč. Hulk nije igrao za vikend kada je Porto pobedio u prvenstvenom meču.
Nadam se da je meč sa Zenitom doveo do poboljšanja u brzini i oštrini igre CSKA. Porto se nalazi na sredini svoje sezone dok Ruska liga tek počinje sledeće nedelje. A opet igrači CSKA bi trebali da su malo svežiji.
Biće pobeda CSKA.


P S V - Glasgow Rangers
Domaćin bi trebao da je siguran favorit na ovom mečuu no ne vredi se kladiti na kvotu ponuđenu za pobedu domaćina.
Vodeća ekipa u Holandskom prvenstvu je jedva pobedila Ekscelzior u prvenstvenom meču za vikend postigavši pobedonosni gol u sudijskoj nadoknadi. Ola Toivonen, njihov Švedski napadač, je bio suspendovan za taj meč ali će biti na raspolaganju sutra.
U sastav Rendžersa bi za ovaj meč trebao da se vrati V. Vajs, možda i napadač K. Laferti, no ponovo neće biti Papca ni Jelavića. Pretpostavljam da će Rendžersi ponovo igrati u formaciji 5-4-1 pri čemu će Hađi-Dijuf igrati u napadu.
Iznenađenje je što su se Rendžersi našli među najboljih šesnaest u ovom takmičenju ali sam ja bio oduševljen time što su oni postigli dva gola na gostovanju Sportingu.
Očekujem da će PSV pobediti na ovom meču.


Ajax - Spartak Moscow
Skoro da se uopšte ne primećuje da je L. Suarez prešao iz Ajaksa u Liverpul. Ajaks igra iznenađujuće dobro bez svog golgeterskog asa no možda će se njegov izostanak primetiti protiv težih protivnika. Anderleht nije mogao da se nosi sa Ajaksom.
De Jong je igrao u napadu Ajaksa za vikend dok su iza njega igrali Eriksen i De Zeuv. El Hamdaui je bio suspendovan od strane kluba no možda ćemo ga videti na ovom meču.
Spartak je pobedio Bazel u prethodnoj rundi Europa lige. Kako su oni uspeli da preokrenu rezultat od 0-2 u Švajcarskoj je prava misterija (pobedili su sa 3-2). U revanš meču u Rusiji je bilo 1-1 a Spartak je postigao izjednačujući gol u poslednjim minutima meča. Posle toga su oni odigrali kup utakmicu u Sibiru kada su pobedili sa 2-0. Primetio sam da je njihov Brazilski napadač Ari ponovo igrao ali ne i njegov zemljak Veliton. On je ostao u Moskvi i trenirao je zajedno sa Aleksom i Kariokom. Svi oni će biti u širem sastavu Spartaka za ovaj meč.
Moje lične kvote za ovaj meč bi bile 2.00 - 3.80. Drugim rečima potcenjena je pobeda domaćina.


Benfica - P S G
I tako su oni konačno izgubili meč u domaćem prvenstvu. Benfika je izgubila od Brage za vikend. Isključenje Garsije je verovatno bio ključni detalj na tom meču.
Ajmar nije mogao da igra ali će se on naći u postavi za ovaj meč. Nastup Gaitana i Salvia je neizvestan usled povreda. I Luisao i Kardozo imanju manje povrede ali bi ipak trebali da igraju. I dalje nema Amorima.
Bez svoja dva standardna napadača, Hoaraua i Erdinga, PSŽ je izgubio na gostovanju Okseru u subotu uveče. Parižani su bili bolja ekipa ali im je nedostajalo nešto u napadu.
Erding se vraća u postavu za ovaj meč ali neće biti Hoaraua. Sutra će izostati još neki igrači kao što su Žili, Makelele, Klemon i Žale.
Benfika će biti u prednosti zbog tolikih izostanaka u sastavu PSŽ-a no ja nisam zadovoljan kvotom ponuđenom za pobedu domaćina. PSŽ je u poslednje vreme daleko od slabe ekipe. Pitajte Borusiju iz Dortmunda i Sevilju!


Dynamo Kiev - Manchester City
Ukrajinci su igrali za vikend kada su dominirali mečom i slavili na gostovanju Metalurgu u Donjecku. Oni su u dva meča nadigrali Bešiktaš u prethodnoj rundi a iako je Bešiktaš bio dosta slab ipak morate da budete zadovoljni time sa kolikom je lakoćom Dinamo iz Kijeva izašao na kraj sa Turskom ekipom.
M. Siti na gostovanjima u Evropi? Pa, znajući trenera Manćinija njegova ambicija je da izbegne poraz u ovom prvom meču. Možda će on pristati i na poraz sa jednim golom razlike. U svakom slučaju M. Siti je do sada igrao veoma defanzivno na gostovanjima u Evropi a zašto bi se bilo šta promenilo za ovaj meč? Dobro, ako Dinamo iz Kijeva povede onda će oni možda morati da napadnu ali nikako pre tako nečega. Rajt-Filips se oporavio kao i De Jong i oni bi trebali da igraju sutra.


Twente - Zenit
Neće biti lako Tventeu u dva meča no oni su već izbacili jednu Rusku ekipu, Rubin iz Kazanja, u prethodnoj rundi. No opšte je mišljenje da je Zenit, prvak Rusije, mnogo jači od Rubina.
Zenit je pobedio CSKA iz Moskve u Ruskom Super kupu za vikend i oni još uvek deluju kao da su dominantna ekipa u Rusiji.
Semak je igrao protiv CSKA-a no on neće moći da igra na ovom meču kao ni povređeni Bistrov, Lomberts i Bukarov. Samo je Semak igrao u tom kupu a zamenio ga je Hušti. Dani i Lazović (a posle Ionov) su igrali u napadu.
Tvente retko kada gubi na svom terenu a Zenit bi bio zadovoljan i nerešenim ishodom na prvom meču. Dobro, biće nerešeno.