Sunday, May 30, 2010

| by

0

30.05.2010. 14:15 England - Japan 1(h: -1,5) @ Mozzart

Engleska će u Gracu protiv Japana odigrati poslednji prijateljski meč pre Capello-ve konačne objave spiska putnika za Južnu Afriku .
Veliki broj igrača i dalje konkuriše za mesto u avionu  za Južnu Afriku i biće interesantno videti da li će Capello nastaviti da eksperimentiše sa sastavom ili će na teren jedanestorica koji će igrati protiv SAD 12. Juna .
Igrači koji su bili iznenadjenje našavši se u sastavu protiv Mexika Robert Green i Joe Hart  ostavili su dobar utisak .
David James je posle odmora ponovo na raspolaganju Capello-u a kako je Italijan izjavio Ledley King neće moći da igra sve do mečeva u Južnoj Africi, tako da će bivši kapetan John Terry verovatno zaigreti u paru sa Rio Ferdinand-om u središtu obrane . Terry kao i ostali Chelsea-jevi igrači Ashley Cole i Frank Lampard će se verovatno vratiti u startnih 11 nakon što su odmarani u meču sa Meksikom , dok će Joe Cole morati još dobro da se oznoji ne bi li obezbedio svoje mesto u startnoj postavi a ovo je možda poslednja prilika za to .
U ovoj godini su odigrali dva prijateljska meča u Ponedeljak sa Meksikom koga su dobili sa 3-1 odnosno pre nešto manje od tri meseca sa Egiptom koga su dobili istovetnim rezultatom .
Na gostujućim terenima su poraženi u zadnja dva meča protiv Ukrajne u predzadnjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje je ukrajini donelo baraž a ispala je Hrvatska odnosno na zadnjem protiv Brazila u prijateljskom meču u Dohi o oba poraza su minimalna 0-1 a pre toga remi sa Holandijom 2-2 .
U kvalifikacionoj grupi za odlazak na Svetko prvenstvo su bili impresivni i sem pomenutig pomalo sumnjivog porazaostalo su pobede uključujući i "uništavanje "Hrvatske 4-1 u gostima odnosno 5-1 kad kuće a interesantno je i to da su predhodni poraz doživeli upravo od Hrvata u Engleskoj 2-3 u zadnjem kolu kvalifikacija za predhodno Evropsko prvenstvo koje ih je udaljilo sa istog .
Peter Crouch se ponovo upisao u strelce u ponedjeljak uveče i verovatno će početi s Wayne Rooney-jem u napadu u Capello-voj omiljenoj 4-4-2 formaciji.
Kao i uvek s Engleske strane glavna pretnja će verovatno doći od Wayne Rooney-a . Napadač Manchester Uniteda je nedavno izjavio da čuva svoje golove za Svjetsko prvenstvo, i da će biti spreman da poseti svakoga da je on ipak strelac 34 gola u 44 nastupa za svoj klub ove sezone.
Chelsea i Portsmouth igrači su ponovo na raspolaganju nakon što su propustili meč sa Meksikom a kao posledica igranja u finalu F.A. kupa . 
Gareth Barry je još uvijek van terena zbog zbog povrede zgloba i Capello neće suviše reskirati sa veznim igračem Manchester City-a što je više moguće vremena ne bili bio što spremniji pred početak završnog turnira Svetskog prvenstva .
Steven Gerrard je zadobio lakšu povredu tokom jučerašnjeg treninga a iz FA su potvrdili su da je danas nastavio sa normalnim treninzima i trebao bi biti na raspolaganju za meč sa Japanom . 
Verovatnih starnih 11: Green, Johnson, Ferdinanda, Terryja, Colea, Milner, Gerrard, Carrick, Walcott, Crouch, Rooney. 
Japan je daleko od dobre forme , oni su izgubili 3 od poslednjih 4 meča na domaćem terenu uključujući i poraze od učesnika Mundijala  Republike Koreje i Srbije .
U ovoj godini su odigrali 7 utakmica od koji zadnjih 6 na domaćem terenu i imaju skor u tom periodu 2-2-3 6:8 . U takmičarskim mečevima nisu paraženi na zadnjih 4 meča u kojima su zabelezili 4 pobede sa gol razlikom 15:2 uključujući 10:0 u dvomeču sa Hong Kongom i svi mečevi su odigrani u okviru 2 kruga kvalifikacija za kup Azije .
Na gostujućim terenima nisu poraženi u zadnja 3 meča i imaju skor 2-1-0 7:2 ali treba imati na umu da su mečevi iz Aziskih kbalifikacija .
Oni su u Ponedeljak izgubili drugi meč zaredom od Korejanaca na domaćem terenu u zadnjih 4 meseca i u Ponedeljak su bili žestoko kritikovani za nastup .Bivši selektor Philippe Troussier osuo je oštru "paljbu" po Takeshi Okada-inom ekipom i oni će morati znatno da poprave igru ne bili napravili neki značajniji uspeh u Južnoj Africi .
Shunsuke Nakamura koji trenutno nastupa u Španiji bi mogao biti velika opasnost za Englesku obranu . Nekadašnji Celtic-ov  playmaker je veoma vešt sa loptom i ima izuzetnu preglednost igre što bi mogao da iskoristi za dobar završni pas . Sa ubitačnom levicom Nakamuraje izuzetan izvodjač slobodnih udaraca tako da Englezi moraju obratiti pažnju da što manje faulova prave na manje od 30 metara jer ih to može skupo koštati ..
Verovatnih startnih 11: Narazaki, Uchida, Nakazawa, Tanaka, Nagatomo, Tamada, Endo, Hasebe, Nakamura, Okazaki, Honda.

Engleska nije impresionirala u svojoj pobedi nad Meksikom u ponedeljak uveče, a obrana je bila posebno nesigurna u prvom poluvremenu . Uoči ovog meča Fabio Capello je najavio da će posle njega imati spisak od 23 putnika i igrači imaju poslednju priliku da osiguraju svoje mesto u avionu za Južnu Afriku. Imajući to na umu, kao i činjenicu da je Japan u lošoj formi izgubivši tri od četiri poslednja meča , ja samo mogu videti jedan ishod u ovoj meču , laganu pobedu Engleske koja bi se trebala ispoljiti sa najmanje dva gola razlike pa će moja opklada biti pobeda Engleske sa hendikepom -1,5 koju nudi kladionica Mozzart .