Tuesday, June 8, 2010

| by

0

08.06.2010. 22:00 Spain - Poland 1 @ 1.20 Premier


Španija posle visinskih priprema u Ausriji večeras ima u Mursiji generalnu probu ored Svetsko prvenstvo . Ovo će takodje biti prilika da navijači naprave ispraćaj svojim ljubimcima i pordže ih u nadi da mogu ponoviti uspeh sa Evropskog prvenstva .
U predhodnih nekoliko nedelja na propremama za Svetsko prvenstvo se desio veliki broj povreda nekih od najvećih zvezda iz zemalja učesnica pa se s te strane očekuje da Španci dosta oprezno udju u meč kako bi izbegli sličnu sudbinu budući da bi povreda nekog od ključnih igrača mogla dosta poremetiti ekipu i biti gotovo pogubna za tim .   
Nakon neuverljivog nastupa protiv Saudijske Arabije 3-2 ( Spain 3-2 Saudi Arabia ) i Južne Koreje 1-0 ( Spain 1-0 South Korea ) u dva prethodna pripremna meča Crvena Furija će želeti da pruži što bolju partiju pred svojim navijačima i ulije kako navijačima tako i sama sebi  veru u uspeh na narednom Mondijalu .
Španija je u seriji od 10 uzastopnih pobeda a u predhodnih 37 meča imaju čak 34 pobeda , dva remija i poraz od SAD 0-2 na kupu Konfederacija .Na domaćem terenu imaju 8 uzastopnih pobeda pre toga remi sa Italijom 0-0 a još ranije niz od 10 uzastopnih pobeda što gledano ukupno daje skor 18-1-0 . Zadnji poraz na domaćem terenu im je iz 2006. kada ih je pobedila Rumunija 0-1 u prijateljskom meču .
Kako će ovo biti generalna proba može se očekivati da Del Bosque izvede na teren gotovo najjači tim . 
Fernando Torres je jedini igrač od 23 izabranih koji nije irao u predhodna dva meča zbog povrede i sada posle oporavka će tražiti šansu da se nadje u startnih 11 i vrlo verovatno je da će dobiti šansu tokom meča . Gerard Pique je zaradio lakšu povredu tokom treniga predhodnih dana pa se očekuje da ga zameni Sergio Ramos koji je odmarao u predhodnom meču .  Verovatnih startnih 11(4-2-3-1): Casillas - Arbeloa,Ramos , Puyol, Capdevila - Busquets, Xabi Alonso - David Silva, Xavi, Iniesta - David Villa

Poljska se prvi put od Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998. nije uspela kvalifikovati na Svetsko prvenstvo ali uprkos tome u svaki meč ulaze sa puno motiva budući da se naredno Evropsko prvenstvo 2012. igra u njihovoj zemlji . Selektor Smuda i njegova ekipa su ostavili iza sebe razočaravajuće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u kome su završili iza Severne Irske i Češke odnosno reprezentacija Slovenije i Slovačke koje su uspele da se nadju na završnom turniru i u potpunosti su poredjeni na stvaranje tima za Evropsko prvenstvo . 
Poljska nije poražena na zadnjih 5 prijateljskih mečeva uključujući i meč sa učesnicom Mundijala Srbijo koji je završen bez golova ( Serbia 0-0 Poland )
Poljska na terenima van svoje zemlje nije poražena na predhodna 3 meča ali jedini vredan pomena je gore navedeni sa Srbijom ostala dva su sa fudbalskim patuljcima Singapurom ( 6-1 ) odnosno Tajlandom (3-1 ) a pre ove serije nisu pobedili na 7 meča 0-2-5 . 
Zadnjih Startnih 11(4-4-2): Fabianski - Kowalczyk, Wojtkowiak, Sadlok, Piszczek - Peszko, Dudka, Mierzejewski, Blaszczykowski - Lewandowskim, Nowak

Ovoj meč je zamišljen kao lep ispraćaj Španaca na Svetko prvenstvo a kad su Španci scenaristi na fudbalskim terenima onda to obično tako i bude . Španski i Poljski fudbal u ovom trenutku je besmisleno uporedjivati jer su svetlosnim godinama udaljeni a sličan slučaj je i sa reprezentacijama  tako da je sve jasno u ovom meču , pobeda domaćina - naravno .