Wednesday, May 26, 2010

| by

0

27.05.2010. 01:30 Urugvaj - Izrael 1@ 1.5 Balkan Bet


 Noćas na teren izlazi još član gruge A Svetskog prvenstva posle Meksika na teren će ekipa Urugvaja koja će na Centerario stadionu u Montevideu ugostiti ekipu Izraela .
 U skorijoj prošlosti ove dve ekipe se nisu medjusobno sastajale .
  Urugvaj je tokom ove godine odigrao samo jedan meč i to prijateljski protiv Švajcarske koji su dobili rezultatom 3-1 i time produžili seriju bez poraza na tri meča predhodna dva su odigrali u play-off za Svetsko prvenstvo sa Kostarikom pobeda u gostima 1-0 i remi kod kuće 1-1 .
  Na domaćem terenu u zadnja tri meča sva tri znaka Kostarika 1-1 , Argentina 0-1 i Kolubija 3-1 a pre toga još jedan poraz od Brazila 0-4 kojim su prekinuli seriju od 8 meča bez poraza .
  Na Svetskom prvenstvu se nalaze u grupi sa pobednikom iz 1998 i finalistim iz 2006 Francuskom domaćinom Južnom Afrikom i pobednikom Gold kupa reprezentacijom Meksika .
 Glavna snaga Meksika je sigurno napad sa dvojicom ubojitih napadača Ajaksovog Luis Suarez koji je tokom prošle sezone postigao 35 golova i Diego Forlana strelca 18 golova u Primeri koji je sa Atletiko Madridom osvojio ligu Evrope postigavši najznačajnije golove na putu do trona njegovog tima i obojica će se naći noćas u postavi pa ćemo videti kako će sve to funkcionisati . 
Trener Urugvaja još uvek nije napravio spisak od 23 imena dok se na njegovom spisku od 26 imena ne nalazi Cristian Rodriguez ostali igrači sa spiska su fit tako da će biti na slatkim mukama .
Verovatnih startnih 11 (3-4-1-2): Muslera, Lugano, Godin, Scotti, Alvaro Pereira, Diego Perez, Walter Gargano, Maxi Pereira, Lodeiro, Forlan, Suarez .
Izrael posle kraha u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Svetsko prvenstvo je u ovoj godini odigrao samo jedan prijateljski meč protiv Rumunije u gostima koji su rešili u svoju korist rezultatom 2-0 . Izraelci nisu poraženi na zadnjih 4 meča u kojima su primili samo jedan gol 3-1-0 12:1 ali to ne treba uzimati i suviše ozbiljno budući da su rivali bili ekipe Luksebmburga i Moldavije koje su ponizili 7-0 i 3-1 dok je remi sa Švajcarcima 0-0 u zadnjem kolu kvalifikacija .
Izrael je u predhodnim godinama napravio veliki pomak i uvek su tu negde blizu play-off-a trenutno su na 26. mestu FIFA liste ispred ekipa Obale Slonovače , Turske , Paragvaja i Japana .
Utakmica sa Urugvajem će biti debi za selektora Luis Fernandez-a koji je ekipu preuzeo u Martu i verovatno će se osloniti na pomoć njegovog pomoćnika Tal Banin-a koji je radio i sa predhodnih selektorom .
U ovom meču rezultat im nije u prvom planu i pokušaće da oprobaju neke od igrača koji konkurišu za tim koji će igrati  predstojeće mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012 .
Igrač koji će biti veoma važan za nih u ovom meču je sigurno 28-godišnji defanzivac Tal Ben-Haim koji će voditi veliki rat sa napadačima Urugvaja .
Izrael u ovaj meč ulazi bez Liverpool veznjaka Yossi Benayoun-a i videćemo kako će se snaći bez njega a vrlo verovatno je da će morati da menjaju svoju ofanzivnu taktiku sa 4-3-3 na 4-4-2 .
Verovatnih startnih 11(4-3-3): Aouate, Saban, Ben-Haim, Strul, Ziva; Vermut, Natcho, Yadin, Barda, Arbeitman, Shecheter .

 Urugvaju je pobeda u ovom trenutku veoma bitna kako zbog sticanja samopaudanja tako i zbog minula dva loša nastupa pred vatrenom domaćom publikom . Izraelce ne treba svakako olako uzimati ali mislim da kod ovog para nema greške , pobeda domaćina  nema alternative .

| by

0

26.05.2010. 20:45 Netherlands - Mexico GG @ 1.9 Meridian

 Meksikanci nastavljaju svoju Evropsku turneju posle Wembley-a i Engleske doputovali su u Freyburg gde će na Badenova-Stadion-u igrati sa Holandjanima .
 U ovom veku su imali prilike samo jednom da se medjusobno sastanu  to u prijateljskom meču pred Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 01.06.2006 i Holandjani su bili uspešniji 2-1 .
 Holandija u ovoj godini je odigrala samo jedan meč i to kod kuće sa SAD kojeg su dobili sa 2-1 .
 Nisu poraženi na zadnjih 16 mečeva u kojima imaju skor 11-5-0 a poslednji poraz im je iz 06.09.2008 u prijateljskom meču sa Australijom 1-2 i to im je jedini poraz u zadnjih 27 meča 18-9-1 .
 Kvalifikacionu grupu za odlazak na Svetko prvenstvo u kojoj su još bili Norveška .Škotska ,Makedonija i Island su završili sa svih 8 pobeda i gol razlikom 17:2 što je vredno repekta .
 Holandski selektor Bert van Marwijk je doneo kantraverznu odluku ne pozivajući Ruud van Nistelrooy-a na pripreme reprezentacije ali i dalje u timu ima itekako kvalitetne igrače , Robin van Persie  koji je konačno fit posle niza povreda u predhodnoj sezoni bi trebao da se nadje u startoj postavi .
 Holandija u ovaj meč ulazi sa povredjenim Ryan Babel-om koji je tokom kampa u Austriji povredio tetive kolena i defanzivcem Ron Vlaar koji je takodje povredio koleno .
PSV vezista Ibrahim Afellay je nokautiran nakon sudara s Andre Ooijer tokom treninga ove nedelje , ali on bi trebao biti u mogućnosti da igra .
Verovatnih startnih 11(4-2-3-1): Stekelenburg, Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Braafheid, De Jong, Schaars, Kuyt, Van der Vaart, Afellay, Van Persie .
Meksiko je u Ponedeljak poražen na Wembey od Engleske rezultatom 1-3 čime je prekinui seriju od 3 uzastopne pobede odnosno seriju nepobedivosti od 10 mečeva u kojima je imao skor 7-3-0 a preshodni poraz su doživeli protiv Kolumbije takodje u prijateljskom meču posle serije nepobedivosti od 12 mečeva .
 Meksiko je s namerom birao protivnike u pripremnom delu a meč protiv Engleza kao i ovaj protiv Holandjana bi trebali da budu dobro iskustvo pred predstojeće Svedsko prvenstvo gde se nalaze u grupi sa  Južnom Afrikom , Urugvajem i Francuskom .
Igrač na kog bi trebali obratiti pažnju je sigurno Giovani dos Santos koji je u predhodne dve sezone u Barseloni pružao izuzetno dobre partije trebao bi da bude jedna od udarnih igli Meksika u ovom meču .
Meksiko bez kadrovskih problema ulazi u ovaj meč.
Verovatnih startnih 11(4-4-2): Ochoa, Aguilar, Osorio, Rodriguez, Salcido, Juarez, Marquez, Torrado, Dos Santos, Franco, Hernandez. 

 Holandija sigurno favorit na ovom meču ali mi se čini da je kvota koju plaćaju kladionice 1.65 i suviše niska Meksikanci sigurno nisu tim za potkusurivanje i ne verujem da će se bez borbe tek tako predati , zato ću zaobići konačan ishod i pokušati sa igrom (GG) obe ekipe daju gol  jer mi nešto govori da ovde može doći do remija .