Thursday, June 17, 2010

| by

0

17.06.2010. 20:30 France - Mexico 0-2 @ 1.65 Atlantik

Francuska je u prvom meču remizirala sa Urugvajem 0-0 u meču u kojem je tokom većeg dela dominirala i držala loptu ali bez konkretne završnice . Reprezentativci Francuske su i pored toga ipak relativno zadovoljni onim što su postigli u tom meču , kapiten Patrice Evra u izjavi posle ovog meča je naglasio da misli da su oni pružili solidnu igru s čime su se složili Yoann Gourcuff i Abou Diaby .
Selektor Francuske Rajmon Domenek ocenio je da njegov kolega Agire predvodi kvalitetan tim koji svakog protivnika može da namuči. "Gledao sam Meksikance na prirpemnoj utakmici protiv Italije i moram da priznam da su me impresionirali. Ukoliko im dozvolite da razviju svoju igru, naći ćete se u velikim problemima", istakao je Domenech .
Pred ovaj meč kruže glasine da bi Domenech mogao u napadu pružiti šansu Andre-Pierre Gignac-u ali je verovatnije da će se u sastavu naći Florent Malouda umesto Sidney Govou-a .
Verovatnih startnih 11 : Lloris, Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Diaby, Toulalan, Gourcuff, Ribery, Anelka, Malouda
Meksiko nije briljirao na startu protiv Južne Afrike 1-1 a u tom meču su morali da strahuju i za remi u finišu . 
Meksiko je zabeležio samo jednu pobedu na poslednjih 7 mečeva na SP a nikada nije dobio nekog od predhodnih prvaka Sveta na završnom turniru 0-11-5 (7 Reprezentacija su osvajale SP) .
Ipak Meksikanci meč sa bivšim svetskim prvacima dočekuju veoma motivisani i puni optimizma. Igrač sredine terena Herardo Torado izjavio je da poštuje zvučna imena u francuskoj reprezentaciji, ali da respekta na terenu neće biti.
"Mi nećemo igrati protiv francuskih asova, već protiv 11 igrača. Mi u timu nemamo zvezde, nego ratnike koji su u svakom trenutku spremni da se bore", poručio je Torado.
Javier Aguirre nema kadrovskih problema imeč će verovatno početi sa istim sastavom kao protiv Južne Afrike .Verovatnih startnih 11: Perez, Aguilar, Osorio, Rodriguez, Salcido, Juarez, Marquez, Torrado; G. Dos Santos, Franco, Vela 

Francuska je neporažena protiv Meksika 5-1-0 15:4 a zadnji gol Meksika protiv Francuske bio je na SP 1966. u Engleskoj .

Situacija je takva da poraz nikako ne odgovara nijednoj ekipi, remi bi ih ostavio u igri pred poslednje kolo, a pobedom bi i jedni i drugi praktično obezbedili prolazak u narednu rundu .
Obe ekipe sa dosta respekta ulaze u ovaj meč što uz tradicionalno tvrdu igru obeju odbrana bi moglo da znači samo jedno , da se nećemo nagledati golova u ovom meču , pa je moja preporuka opklada na 0 do 2 gola  (0-2)

| by

0

17.06.2010.16:00 Greece - Nigeria GG @ 1.95 Meridian

Grčka je na svom prvom i jedinom nastupu na SP 1994. izgubila sva tri meča u grupi bez postignutog gola a kako su počeli ovo SP poraz od Južne Koreje 2-0 ne bi čudilo da se nešto slično ponovi .
Selektor Otto Rehhagel nije bio zadovoljan zadovoljan nastupom i zalaganjem na predhodnom meču budući da je njegova ekipa pokazala najmanje na ovom SP izuzev možda Australije .
"Mnoge stvari u igri našeg tima na premnijernoj utakmici nisu mi se svidele. Moramo sve to da popravimo do početka veoma značajnog meča sa Nigerijom", rekao je 71-godišnji Rehagel. .
"Od kada je Rehagel preuzeo nacionalni tim, reprezentacija je odigrala mnogo značajnih utakmica. Glavna obeležja naše igre bili su veoma kompaktna odbrana i efikasni kontranapadi, a nema sumnje da taj recept treba primeniti i protiv Nigerije", uveren je Salpingidis.Ovaj meč je prilika za popravljanje utiska i tradicije i ne sumnjam da će Grci mnogo bolje izgledati jer sa porazom ovde slobodno mogu da pakuju kofere . 
Otto Rehhagel i u ovom meču neće moći da računa na Vangelis Moras-a  koji se nije u potpunosti oporavio od povrede a u sastavu bi mogao da se nadje Sotirios Kyrgiakos
Verovatnih startnih 11  (4-3-3): Tzorvas, Seitaridis, Vyntra, Kyrgiakos, Torosidis; Patsatzoglou, Katsouranis, Karagounis; Salpingidis, Samaras, Gekas   
Nigerija se smatra jednog od najvećih divova Afričkog fudbala , ali to nije tako izgledalo u meču sa Argentinom u kome su poraženi 0-1 o po objektivno prikazanom trebali su primiti bar 3 gola a tome mogu pre svega da zahvale svom golmanu  Enyeamiu i slaboj realizaciji odnosno manjku koncentracije rivala u završnici . Nigerija je i pored toga ipak imala svoje šanse a treba još spomenuti i da je golu Gabriel Heinze-a predhodio faul  u petercu .
"Izgubiti 1:0 od Argentine je za nas dobar rezultat. Preostaju nam još dve utakmice u grupi u kojima su naše šanse za trijumf daleko veće", rekao je napadač engleskog Evertona Jakubu Ajegbeni.
Verovatnih startnih 11(4-3-3): Enyeama, Odiah, Shittu, Yobo, Taiwo, Etuhu, Lukman, Kaita; Aiyegbeni, Odemwingie, Obinna

Reprezentacije Grčke i Nigerije su se sastale i na Mundijalu u SAD 1994. godine, kada su oba tima debitovala na završnim turnirima SP. Nigerija je tada bila bolja i pobedila rezultatom 2:0.

Grci bi u ovom meču mogli da izjednače rekord Bolivije od 5 meča na SP bez postignutog gola i tako udju u istoriju a kako u zadnjem kolu idu na Argentinu mogli bi  biti jedina selekcija koja na dva uzastopna Mundijala nije postigla gol ali ja mislim da se to ipak neće dogoditi .
Nigerija će verovatno napasti od prvog minuta ne bili pobedili ovde i tako sebi ostavili nadu da u zadnjem kolu protiv Koreje sami rešavaju svoju sudbinu .
Mislim da će u ovom meču padati golovi na obe strane , to jest da će Grci postići gol a da li će ponovo primiti dva , u to baš nisam siguran . (GG)

| by

0

17.06. 2010.13:30 Argentina - South Korea 0-2 @ 1.85 Meridian

Argentina je otvorila Svetsko prvenstvo pobedom nad Nigerijom 1-0 reklo bi se sasvim zasluženo , s obzirom na pruženu igru i na propuštene prilike ali će sigurno ostati mrlja na sjajan gol Gabriel-a Heinze-a jer mu je predhodio očigledan prekršaj .No bilo kako bilo ekipa koji predvodi Diego Armando Maradona je na svoj saldo upisala 3 boda .
Selektor Argentine rekao je da se raduje utakmici sa Južnom Korejom jer je Nigerija fizički veoma spremna reprezentacija
Svaki put kada bismo se sudarili sa nekim Nigerijcem, bilo je kao da udaramo u zid. Protiv Južne Koreje to neće biti slučaj, bićemo jednaki sa njima po pitanju snage. Argentina pred ovaj meč bez kadrovskih problema ali i pored toga Maradona bi mogao da napravi neke promene u sastavu , Juan Sebastian Veron će verovatno biti odmaran a njegovo mesto bi najverovatnije zauzeo Maxi Rodriguez dok bi Nicolas-a Burdisso-a mogao zameniti Jonas Gutierrez dok bi Lionel Messi delovao iza dva napadača Carlos-a Tevez-a i Gonzalo Higuain-a .
Verovatnih startnih 11(4-3-1-2): Romero, Burdisso, Demichelis, Samuel, Heinze; Gutierrez, Mascherano, Di Maria; Messi; Tevez, Higuain  
Južna Koreja je poput Argentine u prvom kolu napravila značajan korak ka plasmanu u narednu rundu pobedom nad Grčkom 2-0 u meču u kome su dominirali u svim segmentima igre .
Predhodni meč je siguno u znatnoj meri uticao na samopouzdanje ekipe pa će u ovaj meč ući puni vere da mogu da iznenade favorizovaneog rivala , uostalom na turniru odigranom kod kuće su stigli do polufinala preko na papiru mnogo boljih ekipa od sebe Portugala u grupi te Italije u 1/8 finala odnosno Španije u 1/4 finalu .
Selektor Hu-Jong Mu umereni je optimista pred okršaj sa Argentinom. Daćemo sve od sebe, moji igrači mogu jedino mnogo da dobiju u meču sa rivalom takvog kalibra. Argentina je među favoritima za titulu, ali i mi imamo dobre igrače. U fudbalu su manji timovi uvek u stanju da pobede veće. Moram da priznam da smo1986. bili zastrašeni Argentinom, ali ovo je drugačije vreme, imamo mnogo iskusnih i dobrih igrača.
Napadač Lee Donk-Guk bi trebao da se vrati u startnoj postavi što znači da mesta neće biti  Yeom Ki-Hun-a .
Očekuje se da Koreanci u ovaj meč udju sa formacijom 4-5-1 i u tom slučaju bi  Park Chu-Young odigrao znatno defanzivniju ulogu .
Verovatnih startnih 11(4-5-1): Jung Sung-Ryong, Cha Du-Ri, Cho Yong-Hyung, Lee Jung-Soo, Lee Young-Pyo; Park Ji-Sung, Kim Jung-Woo, Ki Sung-Yong, Park Chu-Young, Lee Chung-Yong; Lee Dong-Guk 

Argentina i Južna Koreja do sada su se sastali dva puta i na oba meča su slavili Argentinci – pre sedam godina u prijateljskom meču u Seulu bio je 1-0 , a na Svetskom prvenstvu 1986. godine 3-1 .

Argentina je sigurno favorit na ovom meču ali to ne znači i da će ići na pobedu po svaku cenu budući da  u zadnjem kolu igraju sa Grčkom ekipom koja je najmanje pokazala na ovom turniru .
Koreja je poznata kao ekipa koja igra tvrd i organizovan fudbal i pokušaće sve ne bili ostala neporažena u ovom meču i tako sebi uvećala šanse za prolaz u drugi krug .
U takvoj konkonstalaciji snaga mislim da je najpametnije odigrati na golove , a kako je na ovom turniru 0 do 2 gola standard valjalo bi ga ispoštovati . ( 0-2 )