Thursday, June 17, 2010

| by

0

17.06. 2010.13:30 Argentina - South Korea 0-2 @ 1.85 Meridian

Argentina je otvorila Svetsko prvenstvo pobedom nad Nigerijom 1-0 reklo bi se sasvim zasluženo , s obzirom na pruženu igru i na propuštene prilike ali će sigurno ostati mrlja na sjajan gol Gabriel-a Heinze-a jer mu je predhodio očigledan prekršaj .No bilo kako bilo ekipa koji predvodi Diego Armando Maradona je na svoj saldo upisala 3 boda .
Selektor Argentine rekao je da se raduje utakmici sa Južnom Korejom jer je Nigerija fizički veoma spremna reprezentacija
Svaki put kada bismo se sudarili sa nekim Nigerijcem, bilo je kao da udaramo u zid. Protiv Južne Koreje to neće biti slučaj, bićemo jednaki sa njima po pitanju snage. Argentina pred ovaj meč bez kadrovskih problema ali i pored toga Maradona bi mogao da napravi neke promene u sastavu , Juan Sebastian Veron će verovatno biti odmaran a njegovo mesto bi najverovatnije zauzeo Maxi Rodriguez dok bi Nicolas-a Burdisso-a mogao zameniti Jonas Gutierrez dok bi Lionel Messi delovao iza dva napadača Carlos-a Tevez-a i Gonzalo Higuain-a .
Verovatnih startnih 11(4-3-1-2): Romero, Burdisso, Demichelis, Samuel, Heinze; Gutierrez, Mascherano, Di Maria; Messi; Tevez, Higuain  
Južna Koreja je poput Argentine u prvom kolu napravila značajan korak ka plasmanu u narednu rundu pobedom nad Grčkom 2-0 u meču u kome su dominirali u svim segmentima igre .
Predhodni meč je siguno u znatnoj meri uticao na samopouzdanje ekipe pa će u ovaj meč ući puni vere da mogu da iznenade favorizovaneog rivala , uostalom na turniru odigranom kod kuće su stigli do polufinala preko na papiru mnogo boljih ekipa od sebe Portugala u grupi te Italije u 1/8 finala odnosno Španije u 1/4 finalu .
Selektor Hu-Jong Mu umereni je optimista pred okršaj sa Argentinom. Daćemo sve od sebe, moji igrači mogu jedino mnogo da dobiju u meču sa rivalom takvog kalibra. Argentina je među favoritima za titulu, ali i mi imamo dobre igrače. U fudbalu su manji timovi uvek u stanju da pobede veće. Moram da priznam da smo1986. bili zastrašeni Argentinom, ali ovo je drugačije vreme, imamo mnogo iskusnih i dobrih igrača.
Napadač Lee Donk-Guk bi trebao da se vrati u startnoj postavi što znači da mesta neće biti  Yeom Ki-Hun-a .
Očekuje se da Koreanci u ovaj meč udju sa formacijom 4-5-1 i u tom slučaju bi  Park Chu-Young odigrao znatno defanzivniju ulogu .
Verovatnih startnih 11(4-5-1): Jung Sung-Ryong, Cha Du-Ri, Cho Yong-Hyung, Lee Jung-Soo, Lee Young-Pyo; Park Ji-Sung, Kim Jung-Woo, Ki Sung-Yong, Park Chu-Young, Lee Chung-Yong; Lee Dong-Guk 

Argentina i Južna Koreja do sada su se sastali dva puta i na oba meča su slavili Argentinci – pre sedam godina u prijateljskom meču u Seulu bio je 1-0 , a na Svetskom prvenstvu 1986. godine 3-1 .

Argentina je sigurno favorit na ovom meču ali to ne znači i da će ići na pobedu po svaku cenu budući da  u zadnjem kolu igraju sa Grčkom ekipom koja je najmanje pokazala na ovom turniru .
Koreja je poznata kao ekipa koja igra tvrd i organizovan fudbal i pokušaće sve ne bili ostala neporažena u ovom meču i tako sebi uvećala šanse za prolaz u drugi krug .
U takvoj konkonstalaciji snaga mislim da je najpametnije odigrati na golove , a kako je na ovom turniru 0 do 2 gola standard valjalo bi ga ispoštovati . ( 0-2 )