Thursday, June 17, 2010

| by

0

17.06.2010. 20:30 France - Mexico 0-2 @ 1.65 Atlantik

Francuska je u prvom meču remizirala sa Urugvajem 0-0 u meču u kojem je tokom većeg dela dominirala i držala loptu ali bez konkretne završnice . Reprezentativci Francuske su i pored toga ipak relativno zadovoljni onim što su postigli u tom meču , kapiten Patrice Evra u izjavi posle ovog meča je naglasio da misli da su oni pružili solidnu igru s čime su se složili Yoann Gourcuff i Abou Diaby .
Selektor Francuske Rajmon Domenek ocenio je da njegov kolega Agire predvodi kvalitetan tim koji svakog protivnika može da namuči. "Gledao sam Meksikance na prirpemnoj utakmici protiv Italije i moram da priznam da su me impresionirali. Ukoliko im dozvolite da razviju svoju igru, naći ćete se u velikim problemima", istakao je Domenech .
Pred ovaj meč kruže glasine da bi Domenech mogao u napadu pružiti šansu Andre-Pierre Gignac-u ali je verovatnije da će se u sastavu naći Florent Malouda umesto Sidney Govou-a .
Verovatnih startnih 11 : Lloris, Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Diaby, Toulalan, Gourcuff, Ribery, Anelka, Malouda
Meksiko nije briljirao na startu protiv Južne Afrike 1-1 a u tom meču su morali da strahuju i za remi u finišu . 
Meksiko je zabeležio samo jednu pobedu na poslednjih 7 mečeva na SP a nikada nije dobio nekog od predhodnih prvaka Sveta na završnom turniru 0-11-5 (7 Reprezentacija su osvajale SP) .
Ipak Meksikanci meč sa bivšim svetskim prvacima dočekuju veoma motivisani i puni optimizma. Igrač sredine terena Herardo Torado izjavio je da poštuje zvučna imena u francuskoj reprezentaciji, ali da respekta na terenu neće biti.
"Mi nećemo igrati protiv francuskih asova, već protiv 11 igrača. Mi u timu nemamo zvezde, nego ratnike koji su u svakom trenutku spremni da se bore", poručio je Torado.
Javier Aguirre nema kadrovskih problema imeč će verovatno početi sa istim sastavom kao protiv Južne Afrike .Verovatnih startnih 11: Perez, Aguilar, Osorio, Rodriguez, Salcido, Juarez, Marquez, Torrado; G. Dos Santos, Franco, Vela 

Francuska je neporažena protiv Meksika 5-1-0 15:4 a zadnji gol Meksika protiv Francuske bio je na SP 1966. u Engleskoj .

Situacija je takva da poraz nikako ne odgovara nijednoj ekipi, remi bi ih ostavio u igri pred poslednje kolo, a pobedom bi i jedni i drugi praktično obezbedili prolazak u narednu rundu .
Obe ekipe sa dosta respekta ulaze u ovaj meč što uz tradicionalno tvrdu igru obeju odbrana bi moglo da znači samo jedno , da se nećemo nagledati golova u ovom meču , pa je moja preporuka opklada na 0 do 2 gola  (0-2)