Friday, June 18, 2010

| by

0

18.06.2010. 13:30 Germany - Serbia GG @

Nemačka je očekivano savladala Australiju u premijernom meču na Svetskom prvenstvu , ali retko ko je očekivao ovako ubedljivu pobedu Nemaca 4-0 , tako da je u sivilu neefikasnih mečeva na turniru ovaj meč je ostavio snažan utisak .
Mesut Oezil , Miroslav Klose , Thomas Mueller , Philipp Lahm i Sami Khedira su impresionirali u pobedi protiv Australije i ovim mečom su nastavili sa  pobedama nad Australijom u kojima su postigli po najmanje 3 gola pa im je ovo 3 takva pobeda u nizu .
Čak je i Lukas Podolski bio senzacionalan , iako je imao očajnu sezonu iza sebe .
Ekipa Joachim Loew-a ohrabrena predhodnim rezultatom i puna samopouzdanja će sigurno u meču sa Srbijom pokušati da osigura svoj prolaz u drugi krug  , a u prilog njhovom stremljenju ide i prosečna  partija Srbije u prvom meču . 
Trener Joachim Loew nema kadrovskih problema i malo je verovatno da će išta menjati u sastavu koji je dobio poslednji meč .
 Verovatnih startnih 11 (4-2-3-1): Neuer, Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber, Schweinsteiger, Khedira, Mueller, Ozil, Podolski; Klose
Srbija i nije bila baš tako očajna u meču sa Ganom ali je njihov poraz sasvim zaslužen i pre bi reklo da je Gana bila impresivna mada je do pobede je došla tek pošto je Aleksandar Luković skrivio najstožu kaznu a Asamoah Gyan bio siguran realizator .
Mnogi su od Srbije očekivali da nastavi sa briljantnim partijama iz kvalifikacija u kojima su demonstrirali fantastičnu igru kako na sredini terena tako i u odbrani  i gotovo sugurno se plasira medju najboljih 16 ali su ostali demantovani posle poraza od Gane .
Za Srbiju se pobeda protiv Nemačke nameće kao imperativ a o porazu u ovom momentu ne smeju ni da pomišljaju jer bi on gotovo sigurno značio i njihovu eliminaciju . Remi u ovom meču kao najizgledniji ishod teško da bi mogao da zadovolji Srpske apetite jer bi tada u mnogome zavisili od drugih rezultata .
Aleksandar Luković je protiv Gane zaradio crveni karton i suspendovan je za ovaj meč a njega bi trebao zameniti Neven Subotić . 
Zdravko Kuzmanović bi prema nekim najavama trebao zameniti Nenada Milijaša dok bi Danko Lazović mogao početi umesto Marka Pantelića .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Stojković, Ivanović, Vidić, Subotić, Kolarov, Krašić, Stanković, Kuzmanović, Jovanović, Žigić, Lazović

Jugoslavija odnosno Srbija i Crna Gora ili samo Srbija !? protiv Nemačke imaju skor 11-6-17 a zadnju pobedu je ostvarila pre 48 godina.
Jako nezahvalan meč za prognozu , Nemci su svakako favoriti ali s druge strane Srbija je priterana uza zid i kao takva mogla bi biti veoma opasna što čini ovaj meč visoko riskantnim za pogadjanje konačnog ishoda pa sam se s toga odlučio za golove i to kroz igru obe ekipe daju gol (GG)