Friday, June 18, 2010

| by

0

19.06. 2010.13:30 Netherlands - Japan 1 @ 1.45 Lavovi

Holandija je dva puta igrala finala Svetskih prvenstava 1974. u Nemačkoj i 1978. u Argentini i oba izgubila od domaćina , Nemačke odnosno Argentine .
Bert van Marwijk koji čini se ima moćan sastav poput onog iz 70-tih , pokušaće da konačno proslavi "totalni fudbal" i osvoji Svetsku krunu , predispozicije za to svakako imaju trenutno su 4-to plasirani tim na FIFA rang listi , pre godinu dana bili su na poziciji broj dva . 
U prvom meču su pobedili Dansku 2-0 u tvrdom i neizvesnom meču u kojem nisu oduševili ali to sve pada u zaborav a pobeda se piše i pamti .
Arjen Robben jedan od najboljih igrača u Svetu u dosadašnjem delu godine i igrač na čijim igrama je nošen Bayern do finala Lige Šampiona nije igrao na ovom meču zbog povrede .
"Došli smo da osvojimo naslov prvaka Sveta i mislim da imamo veoma dobru grupu i mislim da možemo nešto postići " rekao je Robben za sajt FIFA . 
Arjen Robben najverovatnije će propustiti grupnu fazu zbog povrede ali se očekuje u eliminaciooj fazi  , pa će na njegovo mesto ponovo Rafael van der Vaart .
Novopečeni očevi postali su rezervni golman Michel Vorm i Ryan Babel ali oni nisu u prvom planu za ovaj meč .
Verovatnih startnih 11: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronkhorst, Van Bommel, De Jong, Kuyt, Sneijder, Van der Vaart, Van Persie
Japan za razliku od Holandjana je na ovaj turnur došao sa veoma lošim rezultatima i sa željom da se ne obruka i ta činjenica kao da je motivisala igrače a rezultat je pobeda nad Kamerunom 1-0 .
Tim Takeshi Okada u ovom meču nije bio nimalo naivan kako se možda očekivalo , igrali su organizovano i čvrsto u odbrani i u potpunosti su otupili napade Kameruna a gol su postigli iz prve prave prilike mada su čini se mogli i više  .
Ovom pobedom su zadržali šanse za prolazak u drugi krug a i samopouzdanje im je u znatnoj meri uvećano . "Snaga Holandjana leži u napadu i ono što trebamo uraditi je kvarenje njihove igre još na njihovoj polovini " rekao je Yuki Abe , koji je u potpunosti zaustavio Samuel Eto-a u prvoj utakmici .
Odbrambene mogućnosti Japana u ovom meču će biti na mnogo težem testu nego protiv Kameruna kada su posao odradili perfektno .
Makoto Hasebe je bio pod znakom pitanja za meč sa Japanom ali se našao u tom meču i delovao sasvim pristojno pa će se erovatnu naći i u sastavu za ovaj meč .
Verovatnih startnih 11 : Kawashima; Konno, Nakazawa, Tulio, Nagatomo; Abe, Endo, Honda, Hasebe, Okubo; Okazaki

U ovom meču nebi trebalo biti problena za Holandjane iako je Japan delovao odlično u odbrani u predhodnom meču . Od Japanaca se i u ovom meču očekuje da se pre svega opredele za odbranu svog gola i pokušaju kontrama s druge strane Holandjani su već pokazali da umeju sa defanzivnim ekipama i trebali bi biti ponovo uspešni .