Friday, June 18, 2010

| by

0

18.06.2010. 20:30 England - Algeria 1 @ 1.3 Tipico

Engleska nastavlja takmičenje posle razočaravajućeg remija sa SAD 1-1 i katastrofalne greške golmana Greena-a i u ovom meču imaju imperativ pobede .
Engleski novinari su svoje igrače posle remija sa SAD oštro kritikovali a golmana Greena su "razapeli" na "stub srama" .Engleskim medijima je zasmetalo kako je ekipa delovala na terenu a njihova igra je označena kao neubedljiva , kao mogući razlog pojedini stručnjaci su označili činjenicu da u Premijer ligi igra veliki broj stranaca .
Najdalje je u kritikama otišao legendarni reprezentativac Nemačke, Franc Bekenbauer.
On je rekao da je Engleska „nazadovala“ pod vođstvom Fabija Kapela i istakao da nije video neku konkretnu taktiku u igri, te da ga sve to podseća na stil koji su Englezi gajili pre više decenija. Kapelo je Nemcima uzvratio istom merom, rekavši da tako pričaju, jer se boje susreta sa nijima.
Situacija u Engleskom timu nije baš idilična o čemu govori podatak da su A.Cole i W. Roony propustili poslednji trenimg i otišli na plivanje a Engleska fudbalska asocijacija je na to odgovorila da je Roony dobio poštedu , zbog problema sa članakom , dok je A.Cole bio previše umoran da bi trenirao.
Tottenham-ov defanzivac Ledley King je i dalje pod znakom pitanja ali je zato vezista Gareth Barry ponovo na raspolaganju i mogao bi da se nadje u sastavu za ovaj meč . 
Green i pored kiksa protiv SAD bi trebao ponovo da se nadje medju stativama a jedina nedoumica je oko partnera Wayne Rooney-a u napadu , dilema je stameni Emile Heskey ili brze Jermain Defoe .
Vjerojatne Starting XI: Green, Johnson, Carragher, Terry, A. Cole, Lennona, Lamparda, Barry, Gerrard, Rooney, Heskey.
Alžir u ovaj meč ulazi posle poraza od Slovenije 0-1 u nadi da mogu iznenaditi Engleze i otkinuti im bod , drugi u njihovoj istoriji i tako zadržati šanse za drugi krug .
Protiv Slovenije Alžirci su pružili jako bledo izdanje bez izglednih prilika za gol i ako žele da u ovom meču naprave nešto više moraće da budu znatno konkretniji .
4-5-1 je formacija kojom će verovatno početi meč sa Englezima i pokušati da dobrom odbranom stignu do željenog rezultata . Jedini napadač u ovom meču si trebao da bude veoma brzi Rafik Djebbour koji se pokazao sposobnim da odigra jako dobro kontru i tako ugrozi gol rivala .
Faouzi Chaouchi je zbog uganuća zgloba propustio poslednji trening u Sredu i pod znakom pitanja je za ovaj meč a njegova zamena bi mogao da bude Rais M Bolhi . Donedavni kapiten Mansouri će ponovo na klupu zbog neslaganja sa selektorom a meč propušta napadač Gezal zbog crvenog kartona izpredhodnog meča 
Verovatnih startnih 11: Chaouchi; Bougherra, Belhadj, Yahia, Halliche; Lacen, Ziani, Yebda, Foued Kadir, Djebbour, Matmour.


U ovom meču postoji samo jedan ishod a to je pobeda Engleza dok bi svaki drugi ishod mogao da udje u konkurenciju za senzaciju 21 veka a u takvoj konstalaciji snaga kvota od 1.30 kladionica Tipico je prava premija i ostaje da se na miru odgleda meč .