Wednesday, June 23, 2010

| by

0

23.06.2010. 20:30 Australia - Serbia

Australija je nakon potopa od Nemačke 0-4, uspela da se konsoliduje i pruži mnogo bolje izdanje protiv Ghane 1-1 pre svega u odbrani , koja je delovala dosta ozbiljnije i organizovanije . Takodje je bila primetna i mnogo veća želja za neki pozitivniji rezultat , što je na kraju rezultiralo nerešenim ishodom iako su Kenguri vec deo meča igrali sa igrčem manje.
Australija je u seriji od 3 meča bez pobede a kojoj je predhodila serija od 7 meča bez poraza .
Računajući samo takmičarske mečeve mečeve oni imaju samo jednu pobedu u zadnjih 4 meča .
Australija je bez pobede na zadnjih 5 utakmica na SP 0-2-3 a nisu pobedili na SP ni na zadnjih 5 meča protiv Evropskih ekipa 0-1-4 .
Australija nije sačuvala svoju mrežu na zadnjih 6 utakmica na SPZa njih kao i za sve ostale ekipe u grupi D , još uvek postoje šanse da se plasiraju u nokaut fazu takmičenja ali im je za tako nešto potrebna  pobeda nad Srbijom uz poraz Nemačke od Gane, sto mora se priznati i nije baš realno očekivati .
Craig Moore i Harry Kewell su suspendovani dok je Vince Grella povredjen . U tim se vraca Tim Cahill nakon sto je preskočio meč sa Ghanom zbog suspenzije.
Srbija je u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva uspela da priredi dva iznenadjenja , prvo porazom protiv Gane a onda pobedom nad  Nemačkom pa mislim da u ovom trećem meču nece biti iznenadjenja .
Protiv Nemačke, Srbija je ostvarila svoju prvu pobedu na SP nakon serije od 4 poraza
 Srbija je na zadnjih 9 meča čak 6 puta sačuvala svoju mrežu
Za razliku od Australije , Srbiji je potrebna bilo kakva pobeda nad Kengurima za plasam u drugi krug , mada i u slučaju remija ima dobrih izgleda za Srbiju a za to je potrebna i pobeda Nemaca sa dva gola razlike ili njihov poraz od Gane .
Aleksandar Luković se vraća u tim nakon odradjene suspenzije i očekuje se u timu a naklupu bi trebao da se preseli Neven Subotić .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Stojković, Ivanović, Vidić, Luković, Kolarov, Krašić, Kuzmanović, Stanković, Jovanović, Žigić, Lazović

Ovo je veoma nezgodan meč za prognozu , Australijanci nemaju šta da izgube pa od njih očekujem veoma borben nastup s druge trane Srbiji je neophodna pobeda i daće sve od sebe da je i ostrvare . Verujem da će ipak veća želja Srba i presuditi meč ali ja sam za ovaj meč izabrao opkladu Srbija prva daje gol koja mi se čini kao sigurnija , jer možda bude opet nekog igranja rukom ili crvenog kartona .


Australia - Serbia (Srbija prva daje gol) PDG 2 @ 1.50

| by

0

23.06. 2010. 20:30 Ghana - Germany

Gana je ostala jedina od svih Afirčkih reprezentacija sa realnim sansama za plasman u naredni krug takmičenja. Njima je za plasman u 1/8 finala dovoljan samo bod protiv Nemaca.
Gana je na svom uvodnom meču uspela da iznenadi reprezentaciju Srbije , zgusnuli su sredinu terena , udvojili Krasica i Jovanovica i na taj nacin , praktično odsekili Srpske napadače od ostatka tima . Oni sto im nije polazilo za rukom a to je stvaranje ozbiljnijih šansi pred golom Srbije , poslo je za "rukom"  Kuzmanovicu pa je posle penala Gana došla do 3 boda .U meču sa Australijom se ponovio sličan scenario Gana nije uspela da stvori ozbiljnije šanse do penalaali su Australijanci sa igračem manje ipak uspeli da izjednače .. Rezultat nakon dva meca Gane glasi : dva puta igrac vise + dva puta penal = cetiri boda. Milovan Rajevac je pred ovaj odlucujuci meč sa Nemačkom imao nesparazum sa Muntarijem i u jednom trenutku ga čak izbacio iz tima , medjutim glasine dalje navode da je intervenisala fubalska organizacije te Africke zemlje i donekle izgladila ceo slucaj pa ce Muntari biti u timu Gane i za meč sa Nemackom.
Gana igra u serijama , trenutno su u seriji od 3 meča bez poraza , pošto su pre toga imali 3 poraza a još ranije 3 pobede ...
Rajevac ce verovatno nastupiti sa slicnom postavkom kao i u meču sa Srbijom.
Verovatnih startnih 11(4-2-3-1): Kingson, Pantsil, Mensah, Addy, Sarpei; Annan, KP Boateng; Tagoe, Asamoah, Ayew; Gyan .
Nemačka je imala start is snova , ponizli su reprezentaciju Australije sa 4-0 a onda su u drugom kolu doživeli šok poraz u meču sa Srbijom 0-1 a kao najveći krivac mogao bi da se označi Podolski koji je dobio crveni karton .
Nemačka je porazom od Srbije  0-1 prekonula seriju od 4 uzastopne pobrde u kojima su 3 puta sačuvali svoju mrežua ovim porazom su prekinuli još jednu seriju od 12 takmičarskih mečeva bez poraza.
Nemcima treba pobeda i ne sumanjmo da će uciniti sve što je u njihovoj moci da do nje i dodju. Uostalom oni bi igrali na pobedu i da im od nje nista ne zavisi.
Miroslav Klose je suspendovan zbog crvenog kartona , a njegovo mesto bi mogao da preuzme Cacau . Ostatk tima bi trebalo da ostane nepromenjen.
Verovatnih startnih 11 (4-2-3-1): Neuer, Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber, Schweinsteiger, Khedira, Mueller, Ozil, Podolski; Cacau .
Nemačka je na svojih 16 nastupa na Svetskim prvenstvima na 15 ušla medju najboljih 8 i svaki put je prošla takmičenje po grupama a mislim da će to biti slučaj i ovoga puta . Neko je jednom rekao "Svi igraju fudbal ali samo Nemci pobedjuju" pa je su skladu sa tim i majoa opklada .

Ghana - Germany 2 @ 1.6 Serija A

| by

0

23.06. 2010. 16:00 Slovenia - England

Slovenija je potupuno neočekivano zauzela prvo mesto u grupi C pred odlučujuće 3. kolo grupne faze . Neočekivano jer su  Engleska i SAD važile za favorite za prolazak u 1/8 finala. Ipak prvo mesto Slovenaca je i dalje na klimavim nogama pa se lako moze desiti da ne uspeju da se kvalifikuju u nokaut fazu . Ono sto je za njih najbitnije je da sve zavisi od njih samih , a potrebno je samo da ostanu neporazeni u meču sa Englezima.
Sem dosta dobre igre u prvom poluvremnu meča sa SAD , Slovenci nisu odusevili na ovom turniru . Dosta su se mučili protiv Alziraca i da im njihov golman nije poklonio pobedu teško da bi došli do nje . Sreća ih je pratila i na meču sa SAD jer su sudije poništile regularan gol SAD-a zbog navodnog prekršaja koji nije postojao . Malo nam je neshvatljiva takva odluka sudije jer možemo u potpunosti da razumemo da sudija nesto ne vidi pa ne svira , ali nam je dosta tesko da razumemo da sudija svira nesto sto nije mogao da vidi .
Slaovenija je neporažena na zadnja 5 meča a imaju samo jedan poraz u zadnjih 9 meča .
Matej Mavric bi trebalo da zameni povredjenog Marka Sulera. Nejc Pecnik se povredio tokom treniga i za njega je ovo Svetsko prvenstvo završeno .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Handanović, Brecko, Cesar, Mavrić, Jokić, Kirm, Radosavljevich, Koren, Birsa, Dedić, Novaković
Engleska reprezentacija je pod žestokom paljbom njihovih medija i javnosti , a razlog toga je svima dobro poznat - neocekivano loša igra . Ako je za loše izdanje Engleza u njihovom uvodnom meču sa SAD opravdanje nervoza i nespretna intervencija Greena , za očajnu igru u meču sa Alzirom  nema opravdanja . Vejn Rooney , najveća zvezda u timu se prakticno nije video , a ostatak tima je bio na sličnom nivou . Razlozi se traže u napornim sezonama koje igraci imaju iza sebe , ali mislim da im to opravdanje neće biti od preterane koristi ukoliko nekim slučajem ne uspeju da savladaju Slovence i plasiraju se u1/8 finala.
Takodje kruže glasine i oko nekih nesuglasica na relaciji Kapelo - igraci . Naime bivsi kapiten John Terry je u nedelju preneo novinarima da igraci traže razgovor sa Kapelom , kako bi pred meč sa Slovencima rasčistili neke nesporazume ali do toga nije došlo jer je  Kapelo zabranio takav vid sastanka.
Engleska nije poražena na zadnja 5 meča , a u zadnjih 12 takmičarskih mečeva imaju samo jedan poraz  .
Trener Kapelo je najavio da ce doći do promene u formaciji a i u igrackom kadru za meč sa Slovencima . Joe Cole bi mogao da se po prvi put na ovom turniru pojavi u timu Engleza . Umesto Carraghera koji je suspendovan zbog kartona na meču sa Alzirom u timu ce biti Matthew Upson .
Verovatnih startnih 11(4-4-1-1): James; Johnson, Upson, Terry, A. Cole, Lennon, Lampard, Barry, J. Cole, Gerrard, Rooney. 

Englezima samo pobeda osigurava plasman dalje dok Slovencima je dovoljan i bod . Englezi su u prva dva meča ovog turnira potpuno razočarali  , a slično se može reći i za Slovence s tim da su oni imali dosta sreće , pa u njihovom medjusobnom duelu očekujem da ipak presudi kvalitet koji je nesumljivo na strani Engleza .

Slovenia - England 2 @ 1.5 MaxBet

| by

0

23.06.2010. 16:00 USA - Algeria

SAD nakon što su prvom kolu napravili iznedadjenje i remizirali sa Engleskom 1-1 , nastavili su sa dobrom igrom i u njihovom drugom meču koji su odigrari sa Slovencima . Ne znamo šta je trener Američkog tima rekao svojim igracima na poluvremenu meča sa Slovenijom , ali znamo da su Amerikanci tek u drugom poluvremenu počeli da igraju na očekivanom nivou. Uspeli su da od 0:2 koliko su gubili , preokrenu meč u svoju korist i postignu čak tri gola. Ipak iz nama nepoznatih razloga , sudija je poništio njihov poslednji gol i rezultat do kraja meča ostaje nerešen , 2:2 . Za promenu u igri SAD nakon poluvremena su sigurno zaslužni i Feilhaber i Edu , jer su Amerikanci nakon nihovog ulaska mnogo bolje delovali na sredini terena .
SAD je neporažen na zadnja 4 meča 2-2-0 8:5 a u zadnjih 9 meča čak 8 puta su probili granicu 3+ . Robbie Findley je suspendovan a dvojac Feilhaber , Edu koji je usao na poluvremenu meča sa Slovenijom bi ovoga puta mogao da bude u startnoj postavi .  
Verovatnih startnih 11: Howard; Cherundolo, Onyewu, DeMerit, Bocanegra, Donovan, Bradley, Edu, Dempsey, Altidore, Findlay . 
Alzircima pre početka turnira nisu davane nikakve šanse za prolazak u drugu fazu ali i pored toga oni su se našli u prilici da pobedom u ovom meču obezbede plasman u top 16 . Oni su izgubili njihov uvodni meč sa Slovenijom 0-1 a za taj poraz glavni krivci su Abdelkader Ghezzal koji je zaradio crveni karton u 73. minutu kao i golman Faouzi Chaouchi koji je katastrofalno reagovao prilikom udarca Roberta Korena ali zato su u drugom meču na opšte iznenadjenje remizirali 0-0 protiv favorizovanih Engleza . Ispostavilo se da je tim Alžira dosta tvrdji nego sto se to mislilo pre početka turnira .
Alžir ima samo jednu pobedu u zadnjih 9 meča 1-5-3 3:14 a na čak sedam u ovom periodu nisu postigli gol .Računajući samo takmičarske mečeve oni nisu pobedili na zadnjih 6 u kojima imaju skor 0-3-3 2:8 a na 5 meča tokom ove serije nisu postigli gol .
Karim Ziani nije trenirao od meča koji je njegov tim igrao sa Engleskom ali ce po svemu sudeći biti spreman za duel sa Amerikancima .Trener Rabah Saadane će verovatno promeniti formaciji u 4-4-2 što znači da će umesto Ryad Boudebouz-a na teren Rafik Djebbour .
Verovatnih startnih 11: Gaouaoui; Halliche, Bougherra, Yahia, Masbah, Kadir, Lacen, Yebda, Ziani, Djebbour, Matmour .

U ovoj grupi jos ništa nije odlučeno a pobeda i jednoj i drugoj ekipi daje lepe šanse za plasman u drugi krug. Amerikanci bi u slučaju pobede sigurno ušli medju 16 najboljih reprezentacija dok je Alžiru pored pobede potrebno i da Englezi izgube ili da savladaju Slovence sa dva gola razlike .  
SAD je tokom turnira pokazao da se radi o dosta kvalitetnom sastavu jer nije mala stvar otkinuti bod Englezima ili vratiti se sa 0-2 uz to igraju veoma ofanzivno sa dosta golova , dok s druge strane Alžirci  sa skromnim sastavom se ipak nisu obrukali ali se videlo da nemaju potencijal za drugu fazu i cela njihova taktika se svodi na to da neprime gol .
U ovom meču nemam ni najmanju dilemu a to je pobeda SAD .

USA - Algeria 1 @ 2.00 Max Bet

25.06. (Fri) 20:30 Switzerland - Honduras



  • U utakmici protiv Čilea, Švicarska postavila novi rekord po broju uzastopnih minuta bez primljenog gola na SP 9 sati i 18 minuta.
  • Švajcarska je postigla samo 5 gola u zadnjih 8 meča na SP
  • Honduras je bez pobede na zadnjih 7 meča u kojima su poraženi 6 puta 
  • Protiv Čilea , Švajcarci su napravili najgori procenat neuspešnih pasova na SP računajući od 1966. (57%).
  • Švajcarska na zadnjih 7 meča nije postigala više od gola 
  • Honduras nije postigao gol u zadnja 3 meča na SP
  • Honduras će ovo biti 5 meč od zadnjih 6 protiv Evropskih ekipa na SP 
  • Pre nego što su napravili rekord u broju minuta bez primljenig gola na SP Švajcarska nija sačuvala svoju mrežu u 22 meča na SP

25.06. (Fri) 20:30 Chile - Spain

  • Španija je neporažena protv Čilea 6-1-0 18:3
  • Poslednji put Čile je vezao dve uzastopne pobede na SP još 1962. kada je stigao do 1/2 finala
  • Španija je pobedila na zadnjih 38 meča u kojima je bilo golova 
  • Čile je postigao samo jedan gol na zanja 5 meča na SP
  • David Villa je postigao zadnja 3 gola Španije na SP
  • Španija ima samo 3 pobede u zadnjih 12 meča na SP protiv Južno Američkoh reprezentacija
  • David Villa je postigao 5 gola u 5 meča na SP
  • Čile nije primio gol na zadnja 5 meča
  • U prva dva meča ovog turnira Španija je uputila 37 šuta na gol protivnika

25.06. (Fri) 16:00 Portugal - Brazil

  • Brazil je pobedio Portugal na 12 od ukupno 18 mečeva i ima skor 12-2-4 
  • Portugal je pobedio Brazil samo jednom na SP i to 1966. sa 3-1 
  • Brazil je pobedio na zadnjih 16 meča u kojima su prvi postigli gol
  • Brazil je izgubio samo jedan meč u grupnoj fazi na SP od odigranih 32 meča i to 1966. 
  • Portugal je u meču protiv Severne Koreje postigao više golova nego u predhodnih 9 meča na SP  
  • Portugal je imao šest različitih strelaca protiv Severne Koreje, a samo jese jednom u istoriji SP desilo da ima više različitih strelaca iz jedne reprezentacije a to je bila Jugoslavija koja je u meču sa Zairom imala sedmoricu .
  • 17 od zadnjih 21 pogodka Luis-a Fabiano-a za Brazil su bili ili dva u meču ili hat-trick 
  • Brazilu je pre poraza od  Francuske 0-1 u 1/4 finalu na SP 2006. bio u nizu od 5 uzastopnih pobeda nad Evropskim reprezentacijama na SP

25.06. (Fri) 16:00 North Korea - Ivory Coast

  • Obala Slonivače nikada do sada nije remizirala sa nekom od Aziskih reprezentacija 4-0-3
  • Severna Koreja je napravila samo 4 faula protiv Portugala 
  • Ovo je prvi Obale Slonovače sa Aziskim ekipama na SP a takodje i prvi meč Severne Koreje sa Afričkim ekipama naSP
  • Severna Koreja je pobedila samo jednom na šest meča sa Afričkim ekipama 1-2-3
  • Obala Slonovače do sada na SP ima samo jednu pobedu i to u 3 kolu grupne faze protiv Srbije 3-0 
  • Severna Koreja je izgubila zadnja 3 meča na SP primivši 14 golova  od čega samo 3 u prvom poluvremenu
  • Severna Koreja je bez pobede na zadnjih 8 meča 0-2-6