Wednesday, June 23, 2010

| by

0

23.06. 2010. 16:00 Slovenia - England

Slovenija je potupuno neočekivano zauzela prvo mesto u grupi C pred odlučujuće 3. kolo grupne faze . Neočekivano jer su  Engleska i SAD važile za favorite za prolazak u 1/8 finala. Ipak prvo mesto Slovenaca je i dalje na klimavim nogama pa se lako moze desiti da ne uspeju da se kvalifikuju u nokaut fazu . Ono sto je za njih najbitnije je da sve zavisi od njih samih , a potrebno je samo da ostanu neporazeni u meču sa Englezima.
Sem dosta dobre igre u prvom poluvremnu meča sa SAD , Slovenci nisu odusevili na ovom turniru . Dosta su se mučili protiv Alziraca i da im njihov golman nije poklonio pobedu teško da bi došli do nje . Sreća ih je pratila i na meču sa SAD jer su sudije poništile regularan gol SAD-a zbog navodnog prekršaja koji nije postojao . Malo nam je neshvatljiva takva odluka sudije jer možemo u potpunosti da razumemo da sudija nesto ne vidi pa ne svira , ali nam je dosta tesko da razumemo da sudija svira nesto sto nije mogao da vidi .
Slaovenija je neporažena na zadnja 5 meča a imaju samo jedan poraz u zadnjih 9 meča .
Matej Mavric bi trebalo da zameni povredjenog Marka Sulera. Nejc Pecnik se povredio tokom treniga i za njega je ovo Svetsko prvenstvo završeno .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Handanović, Brecko, Cesar, Mavrić, Jokić, Kirm, Radosavljevich, Koren, Birsa, Dedić, Novaković
Engleska reprezentacija je pod žestokom paljbom njihovih medija i javnosti , a razlog toga je svima dobro poznat - neocekivano loša igra . Ako je za loše izdanje Engleza u njihovom uvodnom meču sa SAD opravdanje nervoza i nespretna intervencija Greena , za očajnu igru u meču sa Alzirom  nema opravdanja . Vejn Rooney , najveća zvezda u timu se prakticno nije video , a ostatak tima je bio na sličnom nivou . Razlozi se traže u napornim sezonama koje igraci imaju iza sebe , ali mislim da im to opravdanje neće biti od preterane koristi ukoliko nekim slučajem ne uspeju da savladaju Slovence i plasiraju se u1/8 finala.
Takodje kruže glasine i oko nekih nesuglasica na relaciji Kapelo - igraci . Naime bivsi kapiten John Terry je u nedelju preneo novinarima da igraci traže razgovor sa Kapelom , kako bi pred meč sa Slovencima rasčistili neke nesporazume ali do toga nije došlo jer je  Kapelo zabranio takav vid sastanka.
Engleska nije poražena na zadnja 5 meča , a u zadnjih 12 takmičarskih mečeva imaju samo jedan poraz  .
Trener Kapelo je najavio da ce doći do promene u formaciji a i u igrackom kadru za meč sa Slovencima . Joe Cole bi mogao da se po prvi put na ovom turniru pojavi u timu Engleza . Umesto Carraghera koji je suspendovan zbog kartona na meču sa Alzirom u timu ce biti Matthew Upson .
Verovatnih startnih 11(4-4-1-1): James; Johnson, Upson, Terry, A. Cole, Lennon, Lampard, Barry, J. Cole, Gerrard, Rooney. 

Englezima samo pobeda osigurava plasman dalje dok Slovencima je dovoljan i bod . Englezi su u prva dva meča ovog turnira potpuno razočarali  , a slično se može reći i za Slovence s tim da su oni imali dosta sreće , pa u njihovom medjusobnom duelu očekujem da ipak presudi kvalitet koji je nesumljivo na strani Engleza .

Slovenia - England 2 @ 1.5 MaxBet