Wednesday, June 23, 2010

| by

0

23.06.2010. 20:30 Australia - Serbia

Australija je nakon potopa od Nemačke 0-4, uspela da se konsoliduje i pruži mnogo bolje izdanje protiv Ghane 1-1 pre svega u odbrani , koja je delovala dosta ozbiljnije i organizovanije . Takodje je bila primetna i mnogo veća želja za neki pozitivniji rezultat , što je na kraju rezultiralo nerešenim ishodom iako su Kenguri vec deo meča igrali sa igrčem manje.
Australija je u seriji od 3 meča bez pobede a kojoj je predhodila serija od 7 meča bez poraza .
Računajući samo takmičarske mečeve mečeve oni imaju samo jednu pobedu u zadnjih 4 meča .
Australija je bez pobede na zadnjih 5 utakmica na SP 0-2-3 a nisu pobedili na SP ni na zadnjih 5 meča protiv Evropskih ekipa 0-1-4 .
Australija nije sačuvala svoju mrežu na zadnjih 6 utakmica na SPZa njih kao i za sve ostale ekipe u grupi D , još uvek postoje šanse da se plasiraju u nokaut fazu takmičenja ali im je za tako nešto potrebna  pobeda nad Srbijom uz poraz Nemačke od Gane, sto mora se priznati i nije baš realno očekivati .
Craig Moore i Harry Kewell su suspendovani dok je Vince Grella povredjen . U tim se vraca Tim Cahill nakon sto je preskočio meč sa Ghanom zbog suspenzije.
Srbija je u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva uspela da priredi dva iznenadjenja , prvo porazom protiv Gane a onda pobedom nad  Nemačkom pa mislim da u ovom trećem meču nece biti iznenadjenja .
Protiv Nemačke, Srbija je ostvarila svoju prvu pobedu na SP nakon serije od 4 poraza
 Srbija je na zadnjih 9 meča čak 6 puta sačuvala svoju mrežu
Za razliku od Australije , Srbiji je potrebna bilo kakva pobeda nad Kengurima za plasam u drugi krug , mada i u slučaju remija ima dobrih izgleda za Srbiju a za to je potrebna i pobeda Nemaca sa dva gola razlike ili njihov poraz od Gane .
Aleksandar Luković se vraća u tim nakon odradjene suspenzije i očekuje se u timu a naklupu bi trebao da se preseli Neven Subotić .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Stojković, Ivanović, Vidić, Luković, Kolarov, Krašić, Kuzmanović, Stanković, Jovanović, Žigić, Lazović

Ovo je veoma nezgodan meč za prognozu , Australijanci nemaju šta da izgube pa od njih očekujem veoma borben nastup s druge trane Srbiji je neophodna pobeda i daće sve od sebe da je i ostrvare . Verujem da će ipak veća želja Srba i presuditi meč ali ja sam za ovaj meč izabrao opkladu Srbija prva daje gol koja mi se čini kao sigurnija , jer možda bude opet nekog igranja rukom ili crvenog kartona .


Australia - Serbia (Srbija prva daje gol) PDG 2 @ 1.50