Wednesday, June 23, 2010

| by

0

23.06.2010. 16:00 USA - Algeria

SAD nakon što su prvom kolu napravili iznedadjenje i remizirali sa Engleskom 1-1 , nastavili su sa dobrom igrom i u njihovom drugom meču koji su odigrari sa Slovencima . Ne znamo šta je trener Američkog tima rekao svojim igracima na poluvremenu meča sa Slovenijom , ali znamo da su Amerikanci tek u drugom poluvremenu počeli da igraju na očekivanom nivou. Uspeli su da od 0:2 koliko su gubili , preokrenu meč u svoju korist i postignu čak tri gola. Ipak iz nama nepoznatih razloga , sudija je poništio njihov poslednji gol i rezultat do kraja meča ostaje nerešen , 2:2 . Za promenu u igri SAD nakon poluvremena su sigurno zaslužni i Feilhaber i Edu , jer su Amerikanci nakon nihovog ulaska mnogo bolje delovali na sredini terena .
SAD je neporažen na zadnja 4 meča 2-2-0 8:5 a u zadnjih 9 meča čak 8 puta su probili granicu 3+ . Robbie Findley je suspendovan a dvojac Feilhaber , Edu koji je usao na poluvremenu meča sa Slovenijom bi ovoga puta mogao da bude u startnoj postavi .  
Verovatnih startnih 11: Howard; Cherundolo, Onyewu, DeMerit, Bocanegra, Donovan, Bradley, Edu, Dempsey, Altidore, Findlay . 
Alzircima pre početka turnira nisu davane nikakve šanse za prolazak u drugu fazu ali i pored toga oni su se našli u prilici da pobedom u ovom meču obezbede plasman u top 16 . Oni su izgubili njihov uvodni meč sa Slovenijom 0-1 a za taj poraz glavni krivci su Abdelkader Ghezzal koji je zaradio crveni karton u 73. minutu kao i golman Faouzi Chaouchi koji je katastrofalno reagovao prilikom udarca Roberta Korena ali zato su u drugom meču na opšte iznenadjenje remizirali 0-0 protiv favorizovanih Engleza . Ispostavilo se da je tim Alžira dosta tvrdji nego sto se to mislilo pre početka turnira .
Alžir ima samo jednu pobedu u zadnjih 9 meča 1-5-3 3:14 a na čak sedam u ovom periodu nisu postigli gol .Računajući samo takmičarske mečeve oni nisu pobedili na zadnjih 6 u kojima imaju skor 0-3-3 2:8 a na 5 meča tokom ove serije nisu postigli gol .
Karim Ziani nije trenirao od meča koji je njegov tim igrao sa Engleskom ali ce po svemu sudeći biti spreman za duel sa Amerikancima .Trener Rabah Saadane će verovatno promeniti formaciji u 4-4-2 što znači da će umesto Ryad Boudebouz-a na teren Rafik Djebbour .
Verovatnih startnih 11: Gaouaoui; Halliche, Bougherra, Yahia, Masbah, Kadir, Lacen, Yebda, Ziani, Djebbour, Matmour .

U ovoj grupi jos ništa nije odlučeno a pobeda i jednoj i drugoj ekipi daje lepe šanse za plasman u drugi krug. Amerikanci bi u slučaju pobede sigurno ušli medju 16 najboljih reprezentacija dok je Alžiru pored pobede potrebno i da Englezi izgube ili da savladaju Slovence sa dva gola razlike .  
SAD je tokom turnira pokazao da se radi o dosta kvalitetnom sastavu jer nije mala stvar otkinuti bod Englezima ili vratiti se sa 0-2 uz to igraju veoma ofanzivno sa dosta golova , dok s druge strane Alžirci  sa skromnim sastavom se ipak nisu obrukali ali se videlo da nemaju potencijal za drugu fazu i cela njihova taktika se svodi na to da neprime gol .
U ovom meču nemam ni najmanju dilemu a to je pobeda SAD .

USA - Algeria 1 @ 2.00 Max Bet