Wednesday, June 23, 2010

| by

0

23.06. 2010. 20:30 Ghana - Germany

Gana je ostala jedina od svih Afirčkih reprezentacija sa realnim sansama za plasman u naredni krug takmičenja. Njima je za plasman u 1/8 finala dovoljan samo bod protiv Nemaca.
Gana je na svom uvodnom meču uspela da iznenadi reprezentaciju Srbije , zgusnuli su sredinu terena , udvojili Krasica i Jovanovica i na taj nacin , praktično odsekili Srpske napadače od ostatka tima . Oni sto im nije polazilo za rukom a to je stvaranje ozbiljnijih šansi pred golom Srbije , poslo je za "rukom"  Kuzmanovicu pa je posle penala Gana došla do 3 boda .U meču sa Australijom se ponovio sličan scenario Gana nije uspela da stvori ozbiljnije šanse do penalaali su Australijanci sa igračem manje ipak uspeli da izjednače .. Rezultat nakon dva meca Gane glasi : dva puta igrac vise + dva puta penal = cetiri boda. Milovan Rajevac je pred ovaj odlucujuci meč sa Nemačkom imao nesparazum sa Muntarijem i u jednom trenutku ga čak izbacio iz tima , medjutim glasine dalje navode da je intervenisala fubalska organizacije te Africke zemlje i donekle izgladila ceo slucaj pa ce Muntari biti u timu Gane i za meč sa Nemackom.
Gana igra u serijama , trenutno su u seriji od 3 meča bez poraza , pošto su pre toga imali 3 poraza a još ranije 3 pobede ...
Rajevac ce verovatno nastupiti sa slicnom postavkom kao i u meču sa Srbijom.
Verovatnih startnih 11(4-2-3-1): Kingson, Pantsil, Mensah, Addy, Sarpei; Annan, KP Boateng; Tagoe, Asamoah, Ayew; Gyan .
Nemačka je imala start is snova , ponizli su reprezentaciju Australije sa 4-0 a onda su u drugom kolu doživeli šok poraz u meču sa Srbijom 0-1 a kao najveći krivac mogao bi da se označi Podolski koji je dobio crveni karton .
Nemačka je porazom od Srbije  0-1 prekonula seriju od 4 uzastopne pobrde u kojima su 3 puta sačuvali svoju mrežua ovim porazom su prekinuli još jednu seriju od 12 takmičarskih mečeva bez poraza.
Nemcima treba pobeda i ne sumanjmo da će uciniti sve što je u njihovoj moci da do nje i dodju. Uostalom oni bi igrali na pobedu i da im od nje nista ne zavisi.
Miroslav Klose je suspendovan zbog crvenog kartona , a njegovo mesto bi mogao da preuzme Cacau . Ostatk tima bi trebalo da ostane nepromenjen.
Verovatnih startnih 11 (4-2-3-1): Neuer, Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber, Schweinsteiger, Khedira, Mueller, Ozil, Podolski; Cacau .
Nemačka je na svojih 16 nastupa na Svetskim prvenstvima na 15 ušla medju najboljih 8 i svaki put je prošla takmičenje po grupama a mislim da će to biti slučaj i ovoga puta . Neko je jednom rekao "Svi igraju fudbal ali samo Nemci pobedjuju" pa je su skladu sa tim i majoa opklada .

Ghana - Germany 2 @ 1.6 Serija A