Sunday, August 8, 2010

| by

0

08.08. 2010. 16:00 Chelsea - Manchester Utd.

Ovo je duel dve nauspešnije ekipe prošle sezone u engleskoj i ekipa koje su medjusobno podele sve trofeje .
Chelsea je prošle sezone osvojio svoju prvu "triplu krunu" u istoriji , i to tako što su prekinuli trogodišnju dominaciju Manchester United-a u prvenstvu , uspeli su da odbrane trofej u F.A kupu i osvojili su Super kup protiv današnjeg rivala .
Manchester United je prošlu sezonu završio na drugom mestu a žedj za trofejima su utolili osvajanjem Liga kupa . 
Ovo će biti njihov 29 medjusobni duel u ovom veku a Chelsea je uspešniji 10-12-6 34:29 a bili su uspešniji i u 3 prošlogodišnja duela 2 pobede u prvenstvu i pobeda posle penala u Super kupu . Chelsea ima samo 3 poraza u zadnja 20 odmeravanja snaga sa United-om i skor 8-9-3 22:17 . Od 1992-1993,današnj rivali su se 4 puta medjusobno sastajali u Community Shield utakmicama i imaju po dva trofeja .
Chelsea i United su se u zadnjih 3 godina sastajali u 3 finala i sva su odlučena posle penala 2007. u Super kupu 3-0 za Chelsea  , 2008. u Champions League 6-5 za United ,oba meča u regularnom delu su završena 1-1 , i prošle godine 4-1 za Chelsea u regularnom delu 2-2 .
Chelsea je doveo Yossi Benayoun-a iz Liverpoola za 6 miliona £ , a očekuje se potpis vredan18 miliona £ Ramires-a iz Benfica-e  u sljedećih nekoliko dana , dok je United  doveo mlade Chris Smalling-a i Javier Hernandez-a.
Chelsea je pripreme počela pobedom nad Crystal Palace-om 1-0 a zati su usledila 4 vezana poraza od Ajax-a 1-3 , Wycombe-a 1-5 , Frankfurt-a 1-2  i Hamburg-a 1-2 .
FORMA
Hamburg 2-1 Chelsea
Frankfurt 2-1 Chelsea
Wycombe 5-1 Chelsea 
Ajax 3-1 Chelsea 
Crystal Palace 0-1 Chelsea
Petr Cech će propustiti početak sezone a na njegovo mesto će Hilario takodje će meč propustiti Alex kao i Jose Boswingwa zbog povreda . Didier Drogba će meč početi sa klupe .Carlo Ancelotti je najavio da će meč početi sa istom startnom postavom kao i protiv Hamburger-a .
Potvrdjenih Starting XI: Hilario, Ferreira, Ivanović, Terry, Cole, Essien, Mikel, Lampard, Kalou, Anelka, Malouda.
Manchester United je pripreme odradio u principu toplo-hladno krenuli su pobedama nad Celtic-om 2-1 i Philadelphia Union 1-0 , zatim je usledio poraz od Kansas City Wizards 1-2 a onda ponovo pobeda protiv reprezentacije MLS 5-2 pa ponovo poraz ovog puta od CD Guadalajara 2-3 i na kraju pobeda nad reprezentacijom League of Ireland 7-1 .
FORMA
League of Ireland XI 1-7 Manchester United
Guadalajara 3-2 Manchester United
MLS All-Stars 2-5 Manchester United
Kansas City Wizards 2-1 Manchester United
Philadelphia Union 0-1 Manchester United
Celtic 1-2 Manchester United
Rio Ferdinand će propustiti ovaj meč zbog povrede kolena koja ga je odvojila i sa Svetskog prvenstva a povredjen je i Michael Carrick (zglob) dok će zbog zdravszvenih problema propustiti i Brazilski dvojac Rafael da Silva i Fabio da Silva Sir Alex je potvrdio da će Michael Owen i Wayne Rooney igrati po 45 minuta i da je Patrice Evra dobio dodatni odmor od nedelju dana .Verovatnih startnih XI: Van der Sar, Neville, Vidic, Evans, O'Shea, Valencia, Fletcher, Scholes, Park, Owen, Berbatov.

Uvek ne nezgodno prognozirati prve mečeve u zvaničnoj sezoni pa je tako i ovog puta pogotovo što je u pitanju veliki rivalitet . Chelsea je imao teže protivnike u predsezoni ali i očejne rezultate i realizaciju a sa druge strane United bio veoma efikasan ali je imao i za klasu slabije rivale tako da rezultate u pripremnom periodu ne treba uzimati kao reference trenutne forme timova .
Konačni ishod meča bi zaobišao u velikom luku pa su moj izbor golovi za koje verujem da će biti na obe strane .
Chelsea - Manchester Utd. GG @ 1.75 Meridian

1-3