Monday, May 24, 2010

| by

0

24.05.2010. 21:00 England - Mexico 1 @ 1.60 Dupla Šansa

 Engleska je domaćin Meksiku na Wembley stadionu u ponedeljak uveče , i veliki broj igrača žele impresionirati menadžera Fabio Capello-a da baš njihovo ime treba da se nadje na konačnom spisku od 23 imena pred Svedski kup u Južnoj Africi.
 Bivši šef Real Madrid ima dosta dilema oko odabira igrača za ovaj meč , koji je izborni pred put u Južnu Afriku , najviše dilema biće oko toga ko će na golu zameniti David-a James-a dobio dodatno vreme da se oporavi od prošlonedeljnog finala FA kupa, pa će Robert Green i Joe Hart verovatno igrati po 45 minuta svaki , takodje je dosta toga otvoreno u odbrani Jamie Carragher je vraćen iz "međunarodne penzije" i imenovan u 30-čoveka pripremnog tima a Ledley King koji nije igrao za nacionalni tim od 2007 je takodje uvršćen u ovaj spisak i ovaj dvojac će verovatno pokušati da impresionira Capella budući da su kapiten Rio Ferdinand i Glen Johnson imali povrede tokom sezone .
Chelsea-ev kvartet John Terry, Ashley Cole, Frank Lampard i Joe Cole će propustiti prijateljski meč s Meksikom nakon igre u finalu FA kupa i to bi moglo značiti de će Capello eksperimentisati sa novim formacijama . Bilo je nagoveštaja da će Italijan  svoju 4-4-2 formaciju promeniti  u korist 4-4-1-1 formacije u pokušaju da dobije što više od Steven Gerrard-a koji će igrati odmah iza Waynea Rooney-ja u napadu.
 Rezultati kojima su se plasirali na Svetsko prvenstvo su impresivni za Englesku , devet pobeda na deset kvalifikacionih utakmica , uključujući i pobede od 4-1 i 5-1 nad Hrvatskom . Poslednji meč su odigrali protiv Egipta i bio je to dosta tvrd meč do ulaska  Petera Croucha u igu (1-1) koji je dosta doprineo njihovaj pobedi od 3-1 i ako bi uspeo da ponovi igru iz tog meča mogao bi da "cementira" svoje mesto u početnoj postavi a direktni rivali za to mesto u timu su Emile Heskey, Jermain Defoe i Darren Bent koji se isto tako bore da igraju u paru sa Wayne Rooney -em ali to sve zavisi od toga hoće li se Capello držati svoje oprobane formacije 4-4-2.
Glavni čovek za Englesku će nesumnjivo biti Wayne Rooney. Napadač Manchester Uniteda je postigao 34 gola u 44 utakmica za svoj klub ove sezone , i ne samo da je on bio najbolji igrač Crvenih Djavola ove sezone , on je i najbolji strelac u kvalifikacijama u reprezentaciji Engleske , a završio je kao drugi strelac Evropskih kvalifikacija sa devet postignutih golova.
Kod Engleza će samo odsustvovati Gareth Barry koji je povredio gležanj i moraće da dokaže da je fizički spreman ne bi se našao na Capello-vom spisku od  23 izabranih.
Mogućih startnih 11 : Green, Johnson, Ferdinanda, Upson, Baines, Walcott, Gerrard, Carrick, Milner, Heskey, Rooney.
Sven-Goran Eriksson je preuzeo Meksiko posle neslavne epizode predhodnog selektora Hugo Sanchez-a koji je smenjen nakon niza loših rezultata krajem 2008 i početkom 2009 kojima su propustili priliku da se automatsku kvalifikaciju te je Javier Aguirre ponovno imenovan za šefa reprezentacije u Aprilu 2009.Aguirre nije dobro startao, izgubili 2-1 protiv El Salvador, ali je od tada vodio veoma dobro ekipu obezbedivši plasman na Svetski kup - takodje osvojivši Gold Cup 2009 .
Na svedskom kupu se nalaze u veoma neizvesnoj grupi sa Južnom Afrikom, Urugvajem i Francuskom .
Meksiko ima priliku da ostavi utisak na Svetskom kupu , već na otvaranju gde igraju sa domaćinom Južnom Afrikkom 11. Juna , oni su početkom ove godine odigrali veliki broj prijateljskih mečeva sve u nadi da mogu dobro pripremiti tim pre svega za prolazak grupne faze gde su jedan od favorita i pokušaće da naprave korak više u odnosu na nastup u Nemačkoj gde su stigli do 1/8 finala .
Bivši menadžer Atletico Madrida je doveo svoju ekipu do 3 uzastopne pobede u zadnjih nekoliko nedelja doduše sve su bile minimalnim rezultatom 1-0 . Nakon meča bez golova sa Ekvadorom, Alberto Medina postigao jedini pogodak na utakmici protiv Senegala u Chicagu dok je  Andres Guardado postigao gol u pobedi nad Angolom da bi prošle nedelje pobedom nad Čileom pobednički završili obilazak Amerike i čime su produžili svoj niz mečeva bez poraza na 10 .
Javier Aguirre je rotirao svoju ekipu u poslednjim prijateljskim utakmicama , tako da se očekuje da će se Carlos Vela, Giovani dos Santos i Guillermo Franco naći na klupi  .
Javier Hernandez koga je kupio Mančester Junajted izgleda da će zadržati svoje mesto u napadu uz Cuauhtemoc Blanco-a.
Javier Hernandez je potpiso ugovor vredan 10 miliona evra za Manchester United i pridružiće se timu nakon Svjetskog kupa i sve oči navijača Crvenih Djavola će biti uprte u najnovije pojačanje . 21-godišnji sada već bivši napadač Guadalajara je postigao četiri gola za svoju zemlju bidući da je debitirao prošle godine,i verovatno će biti velika pretnja Engleskoj zadnjoj liniji .Mogućih startnih 11 : Ochoa, Aguilar, Osorio, Rodriguez, Salcido, Juarez, Torrado, Guardado, Medina, Blanco, Hernandez.

Engleska je jedini kiks na svom terenu pod  Fabio Capello naprvila sa Češkom 20. Avgusta 2008. u remiju 2-2 i od tada su u seriji od 8 uzstopnih pobeda na Wembleyu - i ne postoji razlog zašto bi njihov obrazac impresivnih igara kod kuće bio promenjen . Iako će verovatno u drugom poluvremenu biti veliki broj izmena ja i dalje mislim da su Englezi jači od ekipe Javier Aguirre-a . Tako da će moja opklada biti pobeda domaćina .