Thursday, September 23, 2010

ZDRAVKO KOVAČEVIĆ (BRNO, ČEŠKA)

Plzen nastavlja da gazi rivale, fantastično igra, a uz sve to, finansijski je potpuno stabilan, jer mu je sponzor “Gambrinus”, veliki proizvođač piva, koji je ujedno i sponzor najbolje češke lige. Pribram nema šta da traži na gostovanju lideru.
PLZEN – PRIBRAM 1

Drugi fiks je jedinica na Hradec, koji u derbiju novajlija iz Druge lige dočekuje Usti. Domaćin je skoro sve bodove osvojio pred svojim navijačima, pa mu je to glavni adut i ovog vikenda.
HRADEC – USTI 1

U Slaviji se posle poraza u derbiju sa Spartom priča o smeni trenera, a klub muče i finansijski problemi.
Slovačko – Slavija X2, 0-2

Sparta ulazi u formu, dobila je Palermo u Ligi Evrope i Slaviju u gostima, pa bi lako mogla da slavi i protiv Mlade Boleslav.
Sparta – M. Boleslav 1

Što se nas tiče, situacija je mnogo bolja posle dve uzastopne pobede, mada nas i dalje muče povrede, zbog kojih nas je proteklog vikenda bilo samo 15 u protokolu.
Liberec – Brno 3+

BOJAN ZAJIĆ (VALERENGA, NORVEŠKA)

Kongsvinger je dobio rok od dve nedelje da reši finansijske probleme, a ukoliko ne uspe u tome, sledi mu izbacivanje iz lige. Ako se to desi, svim klubovima biće oduzeti bodovi osvojeni protiv Kongsvingera. Stabek je slab ove sezone, vezao je dva poraza, u prethodnom kolu igrao je veoma loše, ali ima idealnu priliku protiv žestoko uzdrmanog domaćina.
KONGSVINGER – STABEK 2

Verujem i da će Od Grenland lako do pobede protiv otpisanog Sandefjorda.
OD GRENLAND – SANDEFJORD 1

Nama neće biti lako protiv Brana, ali u sjajnoj smo formi i nedostaju nam samo još dva trijumfa da bismo i teoretski obezbedili izlazak na evro-scenu.
Valerenga – Bran 1

Brine je proteklog vikenda u Norveškoj 2 prekinuo seriju od čak deset mečeva bez pobede, a pošto se radi o ekipi koja po sastavu ne zaslužuje borbu za opstanak, mislim da će da slavi i protiv Foloa
BRINE – FOLO 1

Izdvajam i keca na Ranhajm, “filijalu” Rozenborga, klub koji se bori za ulazak u viši rang.
RANHAJM – MOS 1

BOJAN ISAILOVIĆ (ZAGLEBJE, POLJSKA)

Polonija iz Bitoma je vezala dve pobede, ali po onom što sam video kada smo igrali sa ovim klubom, mislim da mu je mesto pri dnu tabele. Radi se o izuzetno defanzivnoj ekipi, sa prlilično slabim sastavom. Mislim da će Polonija iz Varšave bez problema da stigne do trijumfa ovog vikenda.
POLONIJA V. - POLONIJA B. 1

Izdvajam i keca na Krakoviju, bez obzira na to što je pretrpela svih šest poraza. Čak četiri puta je gostovala, imala je teške protivnike, pa mislim da je vreme za prve bodove.
KRAKOVIJA – ARKA 1

Korona ne blista, ali osvaja bodove, a ni jedno ni drugo ne bi moglo da se kaže za Slask, koji je dobio “šamar” proteklog vikenda, kada je u Lođu poražen rezultatom 2:5. Zato i mislim da je domaćin mnogo bliži slavlju.
Korona – Slask 1

Nas čeka težak ispit protiv lidera Jagielonije, na gostovanju koje je svima najudaljenije i najneugodnije. Nama do Balistoka autobusom treba preko deset sati, a cele nedelje smo van svog Zaglebja zbog kup susreta koji se igrao u sredu.
Jagielonija – Zaglebje L. 1X

ZORAN MANOVIĆ (ŠVEDSKA)

Bromapojkarna polako tone. Izgleda da joj nema spasa, vraća se u drugu ligu. Dvojka na Elfsborg trebalo bi da je sigurica.
BROMAPOJKARNA – ELFSBORG 2

Malme se bori za titulu, pa bi utakmicu protiv Geteborga morao da reši u svoju korist.
MALME – GETEBORG 1

Ni Helsingborg ne odustaje od trofeja, pa će na gostovanju AIK-u učiniti sve da izvuče makar bod.
AIK – Helsingborg X2

Favorit pred domaćom publikom je i Erebro protiv Kalmara, a važno je da znate da GAIS i Haken svoj meč igraju na terenu Geteborga. 
Erebro – Kalmar 1

Sirianska juri ulazak u prvu ligu, pa je kec na utakmici sa Brageom siguran
SIRIANSKA – BRAGE 1

Ne odustaje ni Sundsval, pa je i dvojka na terenu Angelholma sasvim izvesna.
Angelholm – Sundsval 2

Landskrona je u formi, pa će verovatno savladati Asirisku, a Ergrite često igra mečeve bez pobednika, pa takav ishod očekujem i protiv Norčepinga.
Landskrona – Asiriska 1
Ergrite – Norčeping X