Wednesday, June 2, 2010

| by

0

02.06.2010. 18:30 Greece - Paraguay 0-2 @ 1.70 Zona Sreće

Grčka tek drugi put nastupa na Svetskom prvenstvu a u prvom učešću 1994. u SAD nisu uspeli postići gol a normalno nisu osvojili ni bod .Dolaskom Otto-a Rehhagel-a oni su samo 10 godina kasnije 2004. u Portugalu osvojili Evropsku titulu što je označeno kao prvorazredno iznanadjenje .
Pre dve godine u Austriji i Švajcarskoj kao zvanični prvaci nisu osvojili ni bod a uspeli su da postignu samo jedan gol .
Kvalifikacije za ovo Svetsko prvenstvo su završene povoljno po njih pošto su završili na drugom mestu iza Švajcarke a ispred Letonije i Izralela i morali su u play-off gde su bili bolji od Ukrajine protiv koje nisu primili gol , nakon remija bez golova u Atini oni su golom Salpingidis-a u Donetsk-u obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo . 
U ovoj godini su odigrali dva prijateljska meča u Martu su poraženi od reprezentacije Senegala 0-2 koja uzgred rečeno nije uspela da se kvalifikuje na Svetsko Prvenstvo a pre nešto više od nedelju dana su remizirali sa Severnom Korejom 2-2 što je razočaravajuće za njih s obzirom na renome protivnika .Mečom protiv Paragvaja će završiti pripremni krug protiv ekipa koje igraju sličan fudbal kao i njihovi protivnici u grupi  Nigerija, Južna Koreja i Argentina .
Grci imaju samo jednu pobedu u zadnja 4 meča 1-2-1 3:4 a na čak 3 meča u ovom periodu jedan od rivala nije postizao gol .
Zadnji meč van Grčke su remizirali sa S.Korejom 2-2 i to im je jedini meč u zadnjih 8 u kojima je palo 3 i više gola i u tom periodu imaju skor 2-3-3 .
Vasilis Torosidis se nedavno oporavio od povrede i očekuje se da se nadje u sastavu .Giourkas Seitaridis se žalio posle zadnjeg meča na povredu ali bi i on trebalo da se nadje u sastavu , mladi Sotiris Ninis će verovatno biti bačen u "vatru" u ovom meču .
Verovatnih startnih 11: Tzorvas; Torosidis, Kyrgiakos, Papadopoulos, Seitaridis, Katsouranis, Ninis, Karagounis, Samaras, Salpigidis, Gekas
Paragvaj je odigrao četri u ovoj godini a čak tri od sredine Maja . Paragvaj je u Martu remizirao sa Južnom Afrikom 1-1 potom je usledila pobeda nad Severnom Korejom 1-0 pa poraz od Republike Irske 1-2 da bi ove Nedelje u zadnjem odigranom meču remizirali sa Obalom Slonovače 2-2 .
Paragvaj ima samo jednu pobedu u zadnjih 8 meča u kojima imaju skor 1-3-4 i u tom periodu na čak 5 meča je palo manje od 3 gola . Van Paragvaja nisu pobedili na zadnjih 4 meča u kojima imaju skor 0-2-2 .
 Paragvaj je uspeo da se kvalifikuje na tri od četiri poslednja Svetska prvenstva a na ove zadnje kvalifikacije su završili na impresivan način sa samo bodom manje od lidera Brazila i na +5 od Argentine odnosno +9 u odnosu na Urugvaj koji je završio u play-off-u . Kvalifikacije su krenuli impresivno sa 22 boda u prvih 10 meča 7-1-2 što im je otvorilo prostora za komotniji nastavak kvalifikacija u kojima su bili uspešniji od Brazila pobeda kod kuće 2-0 i poraz na strani 1-2 odnosno Argentine pobeda kod kuće 1-0 i remi na strani 1-1 .
Nalaze se u grupi sa Italijom, Slovačkom i Novim Zelandom i očekuju da prodju grupu s obzirom da sve ekipe igraju tvrd fudbal sa malo golova što u principu njima i odgovara .
Defanzivac Olimpia Julio Manzur je odstranjen iz ekipe zbog povrede butine i to je sasvim očekivano .
U meču sa Obalom Slonovače većina startera je odmarana i sada se očekuje njihov povratak u početnih 11 . Lucas Barrios i Roque Santa Cruz koji se u potpunosti oporavio od povrede bi trebali biti udarni tandem u ovom meču
Verovatnih startnih 11: Villar, Rodriguez, Caceres, Da Silva, Veron, Riveros, Ortigoza, Barreto, Vera, Barrios, Santa Cruz .

Oba današnja rivala se ne mogu pohvaliti dobrom formom i pokušaće u ovom meču da poprave utisak , i jedna i druga ekipa gaje veoma tvrd fudbal sa puno duela što neminovno uzrokuje mali broj golova pa očekujem da taj obrazac slede i u ovom meču pa ću sreću okušati sa opkladom 0-2 gola .
 

| by

0

02.06.2010. 20:30 Serbia - Poland 1 @ 1.80 EuroŠansa

Srbija igra večeras drugi prirpremni meč uoči Svetskog prvenstva , a rival u austrijskom Kufštajnu biće selekcija Poljske .
Posle minimalnog poraza od učesnika Mundijala Novog Zelanda 0-1 , "orlovi" igraju sa timom koji neće biti u Južnoj Africi ali koji je verovatno mnogo jači od ekipe iz Okeanije .
Selektor Antić i na ovom meču želi da raspodeli minutažu ."Važnost meča i rezultata ne umanjujemo, ali glavno je da nastavimo da sprovodimo plan priprema".
"Plan nam je da opterećenje u prijateljskim mečevima ravnomerno rasporedimo među igračima", rekao je Antić"
Očekuje se da na ovom meču Radomir Antić napraviti nekoliko promena u timu to se pre svega odnosi na odbranu pa bi tako u statnih 11 trebalo da se nadju dva Aleksandra Luković i Kolarov te na sredini terena Dejan Stanković 
 U timu nema značajnijih problema sa povredama a treba napomenuti da su Milan Jovanović i Miloš Krasić dobili nekoliko udaraca u predhodnom susretu ali to je sanirano i očekuje se da zauzmu svoja mesta u sredini terena .
 "Za meč protiv Poljske možemo da računamo na sve igrače. Sigurno ćemo biti spremniji, ali i dalje imamo na umu da forma treba još da se podigne do 5. juna i generalne probe u Beogradu , u duelu sa Kamerunom . Naravno , cilj je da pravi budemo uoči početka takmičenja u Južnoj Africi" , rekao je Antić .
Srbija je porazom od Novog Zelanda 0-1 prekinula seriju od 4 pobeda u prijateljskim mečevima u kojima nije primila gol i sve mečeve je odigrala van Srbije .
Od početka ciklusa kvalifikacija za Južnu Afriku i dolaska na čelo reprezentacije Radomira Antića od jeseni 2008. Srbija je zabelezila skor 15-1-5 i na čak 11 mečeva je sačuvala svoju mrežu a porazi su usledili od Francuske u gostima u 2.kolu kvalifikacija 1-2 zatim dva poraza od po 0-1 u prijateljskim mečevima prvo od današnjeg rivala Poljske a potom od Ukrajine te u zadnjem kolu kvalifikacija od Litvanije 1-2 i već pomenuti 0-1 od Novog Zelanda .
Verovatnih startnih 11(4-4-2): Stojković, Ivanović, Vidić, Luković, Kolarov, Krasić, Stanković, Milijas, Jovanović, Žigić, Pantelic
Poljska je nastupala na predhodna dva velika takmičenja na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006 i po prvi put u svojoj istoriji što se tiče Evropskih prvenstava 2008 u Austriji i Švajcarskoj i na oba nastupa nisu napravili značajnije rezultate ali to je označeno kao odredjeni napredak pa su navijači očekivali da se nadju i u Africi medjutim oni su u potpunosti razočarali u kvalifikacionoj grupi gde su prošli ispod svih očekivanja na predzadnjem mestu sa samo11 bodova iz 10 meča .
Poljska reprezentacija trenutno usresredjena ka sledećem velikom takmičenju Evropskom prvenstvu koje oni organizuju sa Ukrajinom i automatski su kvalifikovani tako da će naredne dve godine imati na raspolaganju da stvore tim koji će pokušati da na svom terenu napravi znčajniji rezultat .
Poljska je trenutno u seriji od 4 meča bez poraza 3-1-0 11:2 a od završetka kvalifikacija na zadnjih 8 mečeva imaju dva poraza 4-1-2 13:6 .
Na terenima van Poljske predhodni period su odigrali blago rečeno razočeravajuće , dobili su zadnji meč protiv Tajlanda 3-1 a pre toga su bili u seriji od 7 meča bez pobede 0-2-5 .
Trener Franciszek Smuda je dosta eksperimnetisao u prehonom meču sa Finskom isprobavajući neke nove formacije i sposobnost svojih igrača da igraju na raznim pozicijama pa se sličan scenario očekuje i sada a za ovaj meč on je najavio da će početi sa vezistom Tomasz Jodlowiec-om u sredini odbrane . 
Napadač Ireneusz Jelen je povredjen u poslednjem meču te će verovatno propustiti ovaj meč a njega će zameniti Dawid Nowak.  
Jakub Blaszczykowski je bio najbolji igrač protiv Finske u remiju 0-0 i on će biti glavna prijetnja za čvrstu i beskompromisnu obranu Srbije a njegova glavna karakteristika je da se često ponavlja i dobro jr fizički pripremljen tako da može u istom ritmu odigrati ceo meč uz to je i jako kreativan pa će Srbska odbrana morati da bude jako oprezna s njim .
Verovatnih startnih 11(4-3-3): Tyton,Piszczek,Zewlakow,Wojtkowiak,Dudka,Jodlowiec,Matuszczyk, Mierzejewski, Blaszczykowski, Nowak, Lewandowski  .

 Srbija posvim Svetskim kladionicama slovi za favorita na ovom meču , oni su ti koji idu u Južnu Afriku i treba im igra a poraženu su u predhodnom meču u zadnjem medjusobnom susretu su poraženi od večerašnjeg rivala dok s druge strane Poljska stvara novi tim i rezultat im je u drugom planu uz to kao da im ne leži Istočno Evropski stil igre tako da ne vidim ni jedan drugi ishod meča sem pobede Srbije .