Friday, June 18, 2010

| by

0

18.06.2010. 16:00 Slovenia - USA 0-2 @ 1.6 Tipico

Slovenija u ovaj meč ulazi posle pobede u prvom kolu da Alžirom 1-0  pa posle neočekivanog remija Engleske sa SAD se nalazi na čelu tabele tako da im u ovom meču igra sve osim poraza .
Slovenci u prvom meču nisu impresionirali a do pobede su došli teškom mukom . Meč su obeležila dva momenta , prvi je crveni karton Abdelkader Ghezzal a drugi je bio nesmotren potez golmana Faouzi Chaouchi-a kojimje omogućio pogodak Roberta Korena u 85 minutu .
Slovenci su oberučke prihvatili dar Alžiraca i sada sa pravom mogu da se nadaju prolasku u drugi krug a ovo će biti njihov meč istine . 
Sa samo 6 primljenih golova u 12 kvalifikacionih mečeva važe za jednu od najboljih defanzivnih ekipa na ovom turniru što su opravdali bar za sada .
Nije bilo iznenađenja u sastavu Slovenije za meč sa Alžirom  pa se ne očekuje ni sada da dodje do nekih promena u sastavu . U ekipi nemaju kadrovskih problema .
Verovatnih startnih 11: Handanović, Brecko, Cesar, Šuler, Jokić, Kirm, Radosavljevich, Koren, Birsa, Dedić, Novaković .
SAD se posle iznenadjujućeg uspeha na prošlogodišnjem kupu Konfederacija , stigli do finala  , vraćaju u Južnu Afriku sa očekivanjima da naprave dobar rezultat .Možda im nedostaje kvalitet da ponove uspeh iz 1930 .kada su stigli do 1/2 finala ali po prikazanom iz prvog meča imaju odredjeni potencijal . 
Meč sa Engleskom nisu mogli početi gore , primili su gol u 4. minutu , ali su odlično parirali u nastavku i kao rezultat dobre igre stigao je i poklon gol Engleskog golmana Green-a 
Bod protiv jednog od favorita za osvajanje trofeja je veliki rezultat i mogao bi doprineti stvaranju pritiska na igrače SAD-a .
Ipak njima u ovom meču nije imperativ pobeda po svaku cenu , najbitnije im je da na njemu ne izgube , budući da imaju znatno lakšeg protivnika u zadnjem kolu a  teško je očekivati pobedu Slovenaca nad Englezima .
Tim Howard se povredio na predhodnom meču ali se očekuje da se nadje u sastavu za ovaj meč .
Verovatnih startnih 11: Howard; Cherundolo, Onyewu, DeMerit, Bocanegra, Donovan, Bradley, Clark, Dempsey, Altidore, Findlay

Ovo je meč dveju ekipa koje svoj sistem igre grade na dobroj odbrani pa u ovom meču ne preba očekivati lepršav fudbal već rovovsku borbu . SAD je u ovom meču favorit za pobedu mada je neće tražiti po svaku cenu . Slovenija ume da bude itekako nezgodna a već dosta puta je potvrdila da ume sa jačima od sebe . Konačan ishod bi zaobišao mada sam najbliži remiju a moja opklada je odnosi na golove za koje verujem da će biti u granicama 0 do 2 (0-2