Saturday, June 19, 2010

| by

0

19.06.2010. 16:00 Ghana - Australia 0-2 @ 1.5 Meridian

Gana je jedina Afrička reprezentacija koja je ostvarila pobedu u prvom kolu na Svetskom prvenstvu i to protiv Srbije 1-0 .
Gana je zasluženo dobila Srbiju golom Asamoah Gyan iz opravdano dosudjenog penala dok je današnji rival Australija deklasiran u meču sa Nemačkom 0-4 pa sudeći po tim rezultatima ekipa Milovana Rajevaca u ovom meču ima priliku da pobedom overi prolaz u nokaut fazu takmičenja .
Gol u meču sa Srbijom je Asamoah Gyan-u 4 na poslednjih 6 reprezentativnih nastupa . 
Interov vezista Sulley Muntari se oporavio od povrede i spreman je za meč sa Australijom . U ovom meču se ne očekuju bilo izmene u startnoj postavi u odnosu na predhodni meč sa Srbijom .
Verovatnih startnih 11 (4-2-3-1): Kingson, Pantsil, Mensah, Vorsah, Sarpei; Annan, Muntari, Tagoe, Asamoah, Ayew; Gyan.
Australija je posle debakla protiv Nemačke 0-4 svela svoje šanse za plasman u drugi krug na minimum ali sem rezultata njih bi više trebala da brine igra , koje uopšte nije bilo i čak su i dobro prošli rezultatski . Biće interesantno videti kako je predhodni poraz delovao na njihovo samopoudanje s obzirom da su u ovom meču stavljeni pred svršen čin i da im u ovom meču igra samo pobeda .
Trener Pim Verbeek će početi bez Tim Cahill-a kog bi trebao da zameni Harry Kewell a u startnoj postavi bi trebalo da se nadju i Mark Bresciano i Joshua Kennedy .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Schwarzer, Wilkshire, Neill, Moore, Chipperfield, Emerten, Leko, Srna, Čulina, Kennedy, Kewell

Posle prvog meča drugog kola i pobede Srbije sve je otvoreno u ovoj grupi , Gana ukoliko želi prolaz dalje ne sme u ovom meču da izgubi jer u poslednjem kolu idu na ranjene Nemce s druge strane Australiji igra samo pobeda s obzirom na lošu gol razliku . 
Konačan ishod u ovom meču bih preskočio i okrenuo se golovima po kojima  nisu poznti današnji rivali naime
Gana je na zadnjih 12 takmičarskih meča samo na dva probila granicu 3+ , u kvalifikacijama za SP jednom na 6 meča i na kupu Afrike  jednom na 5 meča a zadnjih 5 takmičarskih meča završila sa samo jednim golom , ni njihov rival Ausralija ne igra nešto efikasne utakmice oni su u kvalifikacijama za SP u 8 meča primili samo jedan gol a 6 meča su završili u rasponu 0 do 2 gola , tako da očekujem isti obrazac i u ovom meču .