Saturday, June 19, 2010

| by

0

20.06.2010.16:00 Italy - New Zealand 1 @ 1.25 Taš ### 0-2 @ 2.02 Baffalo

Italija  je počela odbranu titule remijem protiv Paragvaja 1-1 što baš i nije idealan način .
Bio je to dosta tvrd meč i igralo se uglavnom na sredini terena bez mnogo kreacije u napadu a oba gola su postignuta iz prekida .
Ono što bi trebalo da raduje selektora Marcello Lippi-a je to što njegova ekipa nije klonula duhom posle primljenog gola već ja nastavila sa napadima što im je donelo izjednačenje a imali su prilika i da u potpunosti preokrenu rezultat ali im je nedostajao pravi završni pas a jedan od razloga bi se mogao naći u izostanku  Andrea Pirlo-a koji je veoma bitan u njihovoj igri . 
Protiv Novog Zelanda Lippi će pokušati da premosti jaz izmedju linija koji je evidentno postojao u predhodnom meču i uigra ekipu za mnogo teže mečeve koji ih očekuju u narednom periodu .
Azzurri su još uvijek bez pobede na 4 meča odigranih u 2010. godini 0-3-1 3:4 a imaju samo jednu pobedu u poslednih 6 meča 1-4-1 4:4 i ovo je prava prilika da se krene u pobedničku seriju koja im je jako potrebna u ovom momentu .U svakom slučaju u ovom meču ih očekuje jedna veoma borbena ekipa i u ovom meču se nebi trebali previše opuštati .
Golman Gianluigi Buffon propušta ovaj meč što znači da će se medju stativama naći Federico Marchetti a meč će propustiti i vezista Andrea Pirlo koji još uvek nije dovoljno spreman . 
Giampaolo Pazzini i Antonio Di Natale bi mogli započeti ovaj meč .
Verovatnih startnih 11(4-4-2): Marchetti, Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito, Pepe, De Rossi, Montolivo, Marchisio, Iaquinta, Gilardino
Novi Zeland su većina poznavaoca fudbala pre početka turnira videli kao "topovsku hranu" s obzirom da je ovo malte ne polu amaterski tim i da do završnog turnira teško da bi se plasirao na nije u kvalifikacionoj grupi u kojoj je većina reprezentacija na amaterskom nivou .
Ipak, Novi Zeland je na otvaranju turnira pružio itekako dobru partiju s obzirom na snagu ekipe a za svaku pohvalu je njihova upornost jer su posle primljenog gola nastavili sa pokušajima za izjednačenje što im je i pošlo za rukom u nadoknadi vremena .
Ovim remijem su osvojili svoj prvi bod u istoriji na Svetskim prvenstvima .
Na ovom meču Novozelandjani su apsolutni autsajderi pa će apsolutno rasterećeno ući i ovaj meč i ono što se od njih može očekivati je da maksimalnom borbenošću pokušaju da ostvare što bolji rezultat a to bi moglo da znači poraz sa što manjom razlikom .
Vezista Tim Brown je počeo sa treninzima posle oporavka od loma ramena i mogao bi igrati u ovom meču a najverovatnije će početi na klupi . Meč propušta Glen Moss koji je suspendovan .
Verovatnih startnih 11  (3-4-3): Paston, Reid, Nelson Smith; Bertos, Elliott, Vicelich, Lochhead, Killen, Fallon, Smeltz

Italijani su još jednom u prošlom meču pokazali da se sa njima nikad ne zna na velikim takmičenjima i obično svoje najbolje partije pružaju u samim završnicama turnira tako da se nebi mnogo zaletao kod ovog meča , Italijanima je u ovom momentu bitna samo pobeda i oni bi se zadovoljili i sa 1-0 . 
Novi Zeland  će dati sve od sebe na ovom meču jer teško da će u budućnosti dobiti priliku da ukrste koplja sa prvakom sveta .
Predlog za ovaj meč je opuštena varijanta sa ziheraškom jedinicom a vredelo bi pokušati i sa 0-2 gola koji se dobro plaćaju .