Saturday, June 19, 2010

| by

0

19.06.2010. 20:30 Cameroon - Denmark GG @ 1.92 Meridian

Kamerun je 1990. u Italiji oduševio Svet stigavši do 1/4 finala što im je najveći uspeh u istoriji , u ostalim nastupima a bilo ih je 4 takmičenje su završavali u prvoj fazi .
Sada posle poraza od Japana 0-1 preti im ista sudbina kao u tih 4 nastupa pa im se pobeda nad Danskom nameće kao imperativ i jedini povoljan ishod po njih ukoliko žele prolaz dalje budući da ih očekuje meč sa Holandjanima koji su apsolutni favoriti ove grupe .
Paul Le Guen-ova ekipa je započela Svetko prvenstvo u napetom raspoloženju a zbog spora izmedju njihovog ključnog igrača Samuel Eto-a i legendarnog Roger Milla , a taj sukob umalo nije kulminirao napuštanjem ekipe Eto-a pa bi ta nesredjena situacija mogla biti jedan od razloga njihovog poraza .  
Kamerun je u meču sa Japanom imao kontrolu lopte ali nije uspeo da stvori izlednije prilike uz to je Eto bio marginalna figura i nije mnogo uticao na igru svoje ekipe . 
Iako pred ovaj meč nemaju problema sa povredama verovatno će menjati u startnih 11 , Alex Song bi se trebao naći u veznom redu umesto Joel Matip-a a moglo bi se naći mesta i za Achille Emana u napadu .
 Verovatnih startnih 11 : Souleymanou, Mbia, Bassong, Nkoulou, Assou-Ekotto, Song, Makoun, Enoh, Emana, Eto'o, Webo
Danska je takodje bivši 1/4 finalista Svetskog prvenstva ali iz 1998. kada ih je porazio Brazil , što im je najveći uspeh u istoriji uz to oni su još samo dva puta nastupali na završnom turniru i oba puta prošli su prvu fazu takmičenja . 
Iako Danci poseduju odredjeni talenat oni su daleko od kvaliiteta kojim su stigli pre 12 godina do 1/4 finala i ovog puta bi za njih bio uspeh i plasman u drugu fazu takmičenja za koji objektivno imaju kvalitet .
Danci u prvo meču nisu uspeli da opravdaju nadimak "Danski Dinamit" jer su pokazali malo eksplozivnog u napadu ali su zato pružili dosta kvalitetnu partiju u odbrani .
Gol kojim su Holandjani došli u vodstvo je priča za sebe , prvo bespotrebno istrčavanje golmana Sorensen-a a poto i čudan auto gol Simon Poulsen-a koji je u želji da izbaci loptu pogodi saigrača od kog se lopta odbila u mrežu , i kako je opisao Olsen "Bila je to kanta hladne vode po našim glavama", je bio svakako prekretnica u ovom meču . Drugi gol su takodje primili pomalo nesrećno naime Elia je posle sjajne akcije pogodio stativu, a na odbijenu loptu je natrčao Kuyt, koji je lako gurnuo loptu u nebranjen gol .
Danci ni pre meča sa Holandjanima nisu mnogo očekivali pa ih taj poraz i nije uzdrmao .
Ovoje meč kome su svakako dorasli i pokušaće pobedom da obezbede sebi da u zadnjem kolu sami rešavaju svoju sudbinu .
Pod znakom pitanja je Nicklas Bendtner , koji je propustio nekoliko treninga zbog povrede zadobijene u prvom meču zbog koje je zamenjen posle sata igre , a njegovo mesto bi mogao da zauzme Soren Larsen .
Verovatnih startnih 11 : Sorensen; L. Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen, C. Poulsen, Rommedahl, M. Jorgensen, Kahlenberg, Enevoldsen; Bendtner

Kamerun u ovom meču mora da pobedi dok Danci ne smeju izgubiti . 
Ovo je veoma nezahvalan meč za prognozu , ne bi me iznenadi bolo koji ishod a kad je tako obično se okrećem golovima koje obe ekipe nisu postigle na svoja zadnja dva meča na SP ( Danci na zadnjih 11 takmičarskih mečeva samo 3 puta nisu dali gol i to dva puta protiv Madjara u remiju 0-0 u prvom kolu i porazu 0-1 u zadjem kolu kvalifikacija i u predhodnom meču sa Holandjanimma a Kamerun na zadnjih 9 takmičarskih mača dva puta u zadnjem  protiv Japana 0-1 a pre toga protiv Gaboa na Afričkom kupu) i mislim da je vreme za njihove golove pa bi moje opklada glasila obe ekipe daju gol (GG),