Saturday, June 19, 2010

| by

0

20.06.2010. 13:30 Slovakia - Paraguay GG @ 2.08 Meridian

Slovačkoj je ovo prvo veliko takmičenje od osamostaljenja , tako da ni očekivanja nisu velika ali nesumljivo poseduju odredjeni kvalitet možda i za prolazak u drugi krug .
U prvom meču su osvojili bod remijem protiv Novog Zelenda 1-1 odnosno izgubili su dva s obzirom da su izjednačujući gol primili u nadoknadi vremena .
Slovačka je povela u 50. minutu preko Vittek-a i imala je ofanzivu tokom većeg dela susreta ali u trećem minutu nadoknade Reid je odlično glavom reagovao na centaršut  Smeltz i postavio konačan rezultat.
Slovačka je pobedila jednom u zadnjih 5 meča u kojima ima skor 1-2-2 6:5 ali oni pred ovaj meč grade samopouzdanje na osvovu kvalifikacionih mečeva u kojima su bili skoro perfektni (Poljskoj su uzeli svih 6 bodova a Češkoj 4 )ali i na meču protiv jedne Američke ekipe Kostarike koju su dobili sa 3-0 .Slovačka ća danas pokušati protiv Paragvaja da nadoknadi izgubljeno  a kako stvari stoje samo pobeda može da ih zadovolji s obzirom da ih u poslednjem kolu čeka okršaj sa Italijanima .
Trener Vladimir Weiss će verovatno početi  sa ofanzivnim vezistom Miroslav Stoch-om koji se oporavio od povrede kolena umesto Erik Jendrisek-a a to bi značilo i da će se Stanislav Šestak preseliti iz veznog reda u napad i praviti društvo Robert Vittek-u .
Verovatnih startnih 11(4-4-2): Mucha, Zabavnik, Skrtel, Durica, Cech, Weiss, Strba, Hamšík, Stoch; Vittek, Šestak
Paragvaj je poveo protiv Italije u prvom meču i potom u potpunosti prepustio inicijativu Italijanima što ih je koštalo izjednačenjem .
Ovo je najizjednačenija grupa posle prvog kola na turniru gde svei timovi imaju jednak broj bodova i identičnu gol razliku pa će biti interesantno videti rasplet u njoj .
Paragvajci u ovaj meč ulaze sa velikim teretom naime oni su pobedili samo jednom Evropske ekipe u zadnjih 12 meča na SP 1-5-6 a poraženi su na zadnja dva meča medjutim što se tiče trenutne forme oni imaju samo jedan poraz u zadnjih 7 meča 2-4-1 8:6 .
Paragvaj da bi stigao do tri boda u ovom meču mora znatno popraviti igru i pokazati pre svega napadačke ambicije .
Trener Gerardo Martino na ovom meču neće moći da računa na povredjenog Jonathan Santana ali se zato u tim vraća Roque Santa Cruz koji bi u startnih 11 trebao da zameni Aureliano Torres-a.
Verovatnih startnih 11(4-3-3): Villar, Bonet, Da Silva, Alcazar, Morel, Vera, Cáceres, Riveros, Santa Cruz, Valdes, Lucas

 Moraću još jednom da ponovim onu već izlizanu frazu "težak meč za kladjenje" ali je svakako tako i što se tiče konačnog ishoda gotovo sve je moguće , meni je najblizi remi , jer nisu samo Slovaci blistali u kvalifikacijama isto su činili i Paragvajci koji su delili drugo mesto u Južno Američkim kvalifikacijama koje važe za izuzetno teške pa je moj izbor još jednom igra na golove za koje verujem da će biti na obe strane . Slovaci će morati da napadnu iako svoju igru grade na odbrani i go im je imperativ u ovom meču , pa bi ta gotovo paradoksalna situacija Slovaka mogla da otvori dosta prostora za Roque Santa Cruz-a i kompaniju . Obe ekipa daju gol (GG)