Sunday, June 20, 2010

| by

0

20.06. 2010. 20:30 Brazil - Ivory Coast . Prvi Daje Gol Brazil @ 1.50 Meridian

Brazil je u svom prvom meču na turniru imao samo lakši trening sa selekcijom Severne Koreje , meč su završili rezultatom 2-1 , tako da tek sa ovim mečom počinje turnir za njih .
Brazilci su tokom meča sa Korejancima imali preko 30 šuteva na gol i apsolitno dominrali a Koreanci se fanatično branili sve do prvog gola do koga su došli tek posle kardinalne greške golmana Koreje Myong-Guk-a posle koga su se Koreanci malo otvorili što je Elano iskoristio i obezbedio mirnu završnicu koju je Dunga iskoristio da isproba još neke igrače , konkretno Dani Alves-a i Nilmar-a . U ovom meču malo je bilo prepoznatljive Brazilske igre a za to je delimično odgovoran i selektor Dunga koji je na štetu kreativosti u tim uvrstio "ratnike" poput Michel Bastos-a .
Meč sa Obalom Slonovače je idealna prilika da vidima kako će funkcionisati ta veza izmedju "ratnika" i "kretivaca" i koliko je to dobra kombinacija .
Brazil je vezao 6 uzastopnih pobeda a u zadnjih 27 meča ima samo jedan poraz od Bolivije u gostima 1-2 tokom zadnjih kvalifikacija za SP i u ovom periodu ima skor 22-5-1.Brazil je pobedio na zadnjih 5 meča sa Afričkim ekipama bez primljenog gola a pobedio je na 23 od 24 meča protiv Afričkih ekipa sa gol razlikom 65:7 takodje Brazil nikada nije poražen na SP od ekipa van Evrope odnosno Južne Amerike čak štaviše oni su pobedili na zadnjih 16 mečeva na kojima su u čak 13 sačuvali svoju mrežu .
U ovom meču je neuzvestan nastup Gilberto Silva koji se povredio na treningu a njega bi mogao da zameni Josue .
Verovatnih startnih 11 : Julio Cesar; Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos, Gilberto Silva, Felipe Melo, Elano, Robinho Kaka; Luis Fabiano
Obala Slonovače se ponovo našla u "grupi Smrti" kao i na svojoj Mundijalskoj premijeri a ovom epitetu su upravo oni kumovali što u prevodu znači da imaju konkurentan tim Brazilcima i Portugalcima .
Svoj prvi meč sa Portugalcima su završili bez golova 0-0 a utakmica je obilovala grubom igrom i bez mnogo prilika a sve bi mogle da se izbrije na prstima jedne ruke .
Slonovi će verovatno i na ovom meču pokušati da ponove pristup iz prvog meča i pokušaju da odseku vezu medju Brazilskim linijama . 
Eriksson je za kratko vreme dosta uticao na igru Slonova po rečima Emmanuel Eboue-a  i sada igraju mnogo čvršće i deluju kompaktnije .
Obala Slonovače je bez poraza u zadnja 3 meča 1-2-0 4:2 a kao i Brazil imaji samo jedan poraz u zadnjih 27 meča i skor 13-13-1 .
Didier Drogba je spreman za nastup u startnoj postavi pošto je u meč sa Portugalom krenuo sa klupe dok bi ostatak tima trebao biti nepromenjen .
Verovatnih startnih 11 : Barry, Demel, K. Toure, Zokora, tiene, Y. Toure, Eboue, Tiote; Gervinho, Drogba, Kalou

 Brazil važi za favorita ovog meča ali ja se ne bi po svaku cenu kladio na njega , pa ću u ovom meču pokušati sa igrom prvi daje gol , pre svega zato što me nisu impresionirali u meču sa amaterima iz Koreje u kojima su olako gubili duele a Slovovi su znatno korpulentniji i u istoj meri fanatični poput Koreanaca pa očekujem njihovo mučenje na ovom meču ali ne sumnjam da će prvi dati gol .Brazil prvi daje gol