Sunday, June 20, 2010

| by

0

21.06. 2010. 16:00 Chile - Switzerland

Čile je jedna od retkih ekipa koje su u prvom kolu dominirale na svom meču a i pored toga pobedili su sa samo 1-0 ekipu Hondurasa .
Ekipa Marcelo Bielsa je delovala ubedljivo na ovom meču , napadali su od prvog do poslednjeg minuta a loša koncentracija u napadu je doprinela ovom rezultatu ipak moglo je biti i drugačije na ovom meču , budući da je sudija propustio da sudi čak dva penala za Honduras , prvi posle prekršaja na ivici šesnaesterca , a drugi posle igranja rukom igrača Čilea no bilo kako bilo pobeda je sasvim zaslužena .
Današnji rival Švajcarska je neuporedivo neugodniji rival od predhodnog , koji svoju igru bazira na jakoj odbrani i kontrama pa će u ovom meču morati da budu mnogo strpljiviji da nebi prošli kao Evropski prvaci Španci .
Čile bi pobedom na ovom meču osigurao prolaz u najboljih 16 a kako ih u zadnjem kolu očekuju upravo Španci onda se ona nameće kao imperativ .
Čile je u zadnjih 7 meča zabeležio 6 pobeda uz poraz od Meksika 0-1 , a sve pobede su im bez primljenog gola .
Čile je bez pobede nad Evropskimekipama u zadnjih 8 meča na SP 0-3-5 Napadač Humberto Suazo će se verovatno vratiti u startnoj postavi posle oporavka od povrede tetive kolena a to bi moglo da znači da će Jorge Valdivia ponovo na klupu .
Verovatnih startnih 11  (4-2-3-1): Bravo, Isla, Medel, Ponce, Vidal, Carmona, Millar, Sanchez, Fernandez, Beausejour; Suazo  
Švajcarci su zaslužni za najveće iznenadjenje prvog kola pobedivši Evropskog prvaka Španiju 1-0 a za ovaj rezltat najveća zasluga se ipak mora pripisati odbrani koja je uslela da izadje na kraj sa izuzetnim napadačima Španije koji su u ovom meču uputili preko 30 udaraca na gol .
Posle ove pobede njima je za prolaz dalje neophodno da na ovom meču ne izgube , a zbog ukršanja sa grupom u kojoj je Brazil u drugoj fazi
Čile je ekipa koja svojom napadačkom filozofijom igre odgovara Švajcarcima koji se mnogo bolje snalaze sa takvim ekipama , nego kad treba da napadnu .
Švajcarci nisu primili gol na SP 7 sati i 34 minuta 
Švajcarska je bez pobede na zadnja 4 meča protiv Južno Američkih ekipa u kojima imaju skor 0-1-3 .
Centralni bek Philippe Senderos je zamenjen u meču sa Čileom zbog povrede iverovatno ga neće biti u ovom meču . Alexander Frei i Valon Behrami su se oporavili posle povreda i ovaj meč će verovatno početi na klupi .  
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Benaglio, Lichtsteiner, Grichting, von Bergen, Ziegler; Barnetta, Inler, Huggel, Fernandes, Derdiyok, Nkufo

Švajcarci su priredili senzaciju ovog dela turnira i sa ogromnim samopouzdanjem će ući u ovaj meč , ali ne verujem da će mnogo toga menjati u igri pa očekujem da Čileanci preuzmu u ovom meču ulogu Španaca . Čileanci su u predhodnom meču iskazali odredjene slabosti u odbrani i ukoliko ih ne isprave u ovom meču bi mogle biti kobne po njihov plasman zato ne očekujem potpunu ofanzivu već strpljivu igru .
Sve ovo gore rečeno me navodi na razmišljanje da u širokom luku zaobidjem konačan ishod jer će ga odlučiti najverovatnije jedan potez i okrenem se golovima za koje mislim da će doći u okviru 0 do 2 .


Chile - Switzerland 0-2 @ 1,65 Atlantik