Thursday, June 17, 2010

| by

0

17.06.2010.16:00 Greece - Nigeria GG @ 1.95 Meridian

Grčka je na svom prvom i jedinom nastupu na SP 1994. izgubila sva tri meča u grupi bez postignutog gola a kako su počeli ovo SP poraz od Južne Koreje 2-0 ne bi čudilo da se nešto slično ponovi .
Selektor Otto Rehhagel nije bio zadovoljan zadovoljan nastupom i zalaganjem na predhodnom meču budući da je njegova ekipa pokazala najmanje na ovom SP izuzev možda Australije .
"Mnoge stvari u igri našeg tima na premnijernoj utakmici nisu mi se svidele. Moramo sve to da popravimo do početka veoma značajnog meča sa Nigerijom", rekao je 71-godišnji Rehagel. .
"Od kada je Rehagel preuzeo nacionalni tim, reprezentacija je odigrala mnogo značajnih utakmica. Glavna obeležja naše igre bili su veoma kompaktna odbrana i efikasni kontranapadi, a nema sumnje da taj recept treba primeniti i protiv Nigerije", uveren je Salpingidis.Ovaj meč je prilika za popravljanje utiska i tradicije i ne sumnjam da će Grci mnogo bolje izgledati jer sa porazom ovde slobodno mogu da pakuju kofere . 
Otto Rehhagel i u ovom meču neće moći da računa na Vangelis Moras-a  koji se nije u potpunosti oporavio od povrede a u sastavu bi mogao da se nadje Sotirios Kyrgiakos
Verovatnih startnih 11  (4-3-3): Tzorvas, Seitaridis, Vyntra, Kyrgiakos, Torosidis; Patsatzoglou, Katsouranis, Karagounis; Salpingidis, Samaras, Gekas   
Nigerija se smatra jednog od najvećih divova Afričkog fudbala , ali to nije tako izgledalo u meču sa Argentinom u kome su poraženi 0-1 o po objektivno prikazanom trebali su primiti bar 3 gola a tome mogu pre svega da zahvale svom golmanu  Enyeamiu i slaboj realizaciji odnosno manjku koncentracije rivala u završnici . Nigerija je i pored toga ipak imala svoje šanse a treba još spomenuti i da je golu Gabriel Heinze-a predhodio faul  u petercu .
"Izgubiti 1:0 od Argentine je za nas dobar rezultat. Preostaju nam još dve utakmice u grupi u kojima su naše šanse za trijumf daleko veće", rekao je napadač engleskog Evertona Jakubu Ajegbeni.
Verovatnih startnih 11(4-3-3): Enyeama, Odiah, Shittu, Yobo, Taiwo, Etuhu, Lukman, Kaita; Aiyegbeni, Odemwingie, Obinna

Reprezentacije Grčke i Nigerije su se sastale i na Mundijalu u SAD 1994. godine, kada su oba tima debitovala na završnim turnirima SP. Nigerija je tada bila bolja i pobedila rezultatom 2:0.

Grci bi u ovom meču mogli da izjednače rekord Bolivije od 5 meča na SP bez postignutog gola i tako udju u istoriju a kako u zadnjem kolu idu na Argentinu mogli bi  biti jedina selekcija koja na dva uzastopna Mundijala nije postigla gol ali ja mislim da se to ipak neće dogoditi .
Nigerija će verovatno napasti od prvog minuta ne bili pobedili ovde i tako sebi ostavili nadu da u zadnjem kolu protiv Koreje sami rešavaju svoju sudbinu .
Mislim da će u ovom meču padati golovi na obe strane , to jest da će Grci postići gol a da li će ponovo primiti dva , u to baš nisam siguran . (GG)