Wednesday, May 26, 2010

| by

0

26.05.2010. 20:45 Netherlands - Mexico GG @ 1.9 Meridian

 Meksikanci nastavljaju svoju Evropsku turneju posle Wembley-a i Engleske doputovali su u Freyburg gde će na Badenova-Stadion-u igrati sa Holandjanima .
 U ovom veku su imali prilike samo jednom da se medjusobno sastanu  to u prijateljskom meču pred Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 01.06.2006 i Holandjani su bili uspešniji 2-1 .
 Holandija u ovoj godini je odigrala samo jedan meč i to kod kuće sa SAD kojeg su dobili sa 2-1 .
 Nisu poraženi na zadnjih 16 mečeva u kojima imaju skor 11-5-0 a poslednji poraz im je iz 06.09.2008 u prijateljskom meču sa Australijom 1-2 i to im je jedini poraz u zadnjih 27 meča 18-9-1 .
 Kvalifikacionu grupu za odlazak na Svetko prvenstvo u kojoj su još bili Norveška .Škotska ,Makedonija i Island su završili sa svih 8 pobeda i gol razlikom 17:2 što je vredno repekta .
 Holandski selektor Bert van Marwijk je doneo kantraverznu odluku ne pozivajući Ruud van Nistelrooy-a na pripreme reprezentacije ali i dalje u timu ima itekako kvalitetne igrače , Robin van Persie  koji je konačno fit posle niza povreda u predhodnoj sezoni bi trebao da se nadje u startoj postavi .
 Holandija u ovaj meč ulazi sa povredjenim Ryan Babel-om koji je tokom kampa u Austriji povredio tetive kolena i defanzivcem Ron Vlaar koji je takodje povredio koleno .
PSV vezista Ibrahim Afellay je nokautiran nakon sudara s Andre Ooijer tokom treninga ove nedelje , ali on bi trebao biti u mogućnosti da igra .
Verovatnih startnih 11(4-2-3-1): Stekelenburg, Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Braafheid, De Jong, Schaars, Kuyt, Van der Vaart, Afellay, Van Persie .
Meksiko je u Ponedeljak poražen na Wembey od Engleske rezultatom 1-3 čime je prekinui seriju od 3 uzastopne pobede odnosno seriju nepobedivosti od 10 mečeva u kojima je imao skor 7-3-0 a preshodni poraz su doživeli protiv Kolumbije takodje u prijateljskom meču posle serije nepobedivosti od 12 mečeva .
 Meksiko je s namerom birao protivnike u pripremnom delu a meč protiv Engleza kao i ovaj protiv Holandjana bi trebali da budu dobro iskustvo pred predstojeće Svedsko prvenstvo gde se nalaze u grupi sa  Južnom Afrikom , Urugvajem i Francuskom .
Igrač na kog bi trebali obratiti pažnju je sigurno Giovani dos Santos koji je u predhodne dve sezone u Barseloni pružao izuzetno dobre partije trebao bi da bude jedna od udarnih igli Meksika u ovom meču .
Meksiko bez kadrovskih problema ulazi u ovaj meč.
Verovatnih startnih 11(4-4-2): Ochoa, Aguilar, Osorio, Rodriguez, Salcido, Juarez, Marquez, Torrado, Dos Santos, Franco, Hernandez. 

 Holandija sigurno favorit na ovom meču ali mi se čini da je kvota koju plaćaju kladionice 1.65 i suviše niska Meksikanci sigurno nisu tim za potkusurivanje i ne verujem da će se bez borbe tek tako predati , zato ću zaobići konačan ishod i pokušati sa igrom (GG) obe ekipe daju gol  jer mi nešto govori da ovde može doći do remija .