Tuesday, March 30, 2010

| by

0

30.03.2010. 20:45 Bayern Munchen - Manchester United GG @ 1.81 Meridian

 Ulazimo u sam finiš Lige Šampiona još 4 meča do finala za dve najbolje ekipe , večerašnji duel je repriza susreta iz 1999. godine kada je Mančester junajted na 'Kamp Nou' slavio sa 2:1 u kultnom finalu odlučenom u nadoknadi vremena , Bajern se ubzo potom več naredne godine revanširao Mančesteru i zabeležio dupli trijumf 1-0 u gostima i 2-1 kući i te sezone je osvojio LŠ a sastajali su se i naredne sezone 2001/02 u drugoj fazi takmičenja po grupama i vidjena su dva remija 1-1 ovde i 0-0 u Mančesteru i to su bili zadnji dueli ova dva tima .

 Bajern je do1/4 finala stigao preko Fiorentine kasnije se tek ispostavilo golom iz ofsajda u prvom meču .A taj meč bi mogao da se označi kao njihov referentni meč jer do tog meča uključujući i njega Bajern je vezao 13 pobeda sa skorom golova 40:12 a posle njega ima skor 2-3-3 9:10 . U zadnja tri meča u prvenstvu je osvojio samo bod a u Nedelju su poraženi na svom terenu od Štutgarta posle serije od 10 meča bez poraza na domaćem terenu . Na svakom od predhodnih 13 susreta na svom terenu su postizali gol a nisu primili gol u istom periodu na 4 meča .

Mančester Junated je zadnje dve sezone stizao do finala prošle su poraženi od Barselone 2-0 a pre toga su osvojili trofej pobedom nad Čelzijem posle penala u regularnom delu je bilo 1-1 .Do 1/4 finala su stigli sa dve pobede nad Milanom 3-2 u gostima i 4-0 kod kuće . Crvrni Djavoli su posle poraza od Evertona u gostima 20. Februara 1-3 zabeležili seriju od 7 uzastopnih pobeda sa skorom golova 19:2. Mančester je na svakom od predhodnih 10 gostovanja postizao gol a samo u dva navrata u ustom periodu su uspeli da sačuvaju svoju mrežu i to na svoja dva poslednja gostovanja . Mančester u narednih 7 dana očekuje pravi pakao jer posle ovog meča dočekuju Čelzi kod kuće pa im sledi revanš sa večerašnjim rivalom . Bajern nije u ništa boljem položaju što se tiče rasporeda od rivala jer već za vikend gostuju u Leverkuzenu .

Minhenski tim nema problema sa povređenim igračima, osim Robena i Marija Gomeza koji nisu maksimalno spremni. Međutim, zbog suspenzije neće igrati Bastijan Švajnštajger, dok bi zbog eventualnog kartona revanš mogli da propuste Danijel Pranić i Mark van Bomel. S druge strane, vicešampion Evrope zbog povreda ne može da računa na Andersona (koleno), Veslija Brauna (metatarzalna), Džona O'Šeja (prepone) i Majkla Ovena (tetiva kolena). Ukoliko dobije žuti karton, na 'Old Trafordu' neće igrati Nemanja Vidić.

 Ovo svakako neće biti lak meč za prognozu , Bajern jednostavno mora da se opravda pred svojim navijačima za predhodni poraz i da bi imali bilo kakve šanse moraju pre svega postići pogodak ali kako je Mančester u stanju da bilo kom rivalu da gol najverovatnije će im biti potrebna dva za pobedu a to nije nimalo lako ako znamo da je gostujuća odbrana primila samo dva gola u zadnjih 7 meča . Verujem da će golova biti na obe strane jer koju drugu konstataciju izvući iz svega gore navedenog .