Saturday, July 31, 2010

VLADAN FILIPOVIĆ, MENADŽER U MAĐARSKOJ

TITULA: Za naslov prvaka će se i ove sezone boriti Debrecin, Videoton i Đer. Debrecin brani tron, a koliko je Videoton zagrizao da preotme pehar prvaka govori podatak da je u prelaznom roku tim iz Sekešfehervara potrošio za mađarske prilike neverovatnih dva miliona evra. Dovedeno je mnogo igrača, a najpoznatiji čitaocima u Srbiji su svakako Mladen Božović, doskorašnji čuvar mreže Partizana i Bojan Đorđić, koji je navijačima Crvene zvezde ostao u sećanju po sezoni kada je kao pozajmljen igrač Mančester Junajteda nastupao na Marakani.  

EVROPA: Iza Debrecina, Videotona i Đera, svoje mesto traže Ujpešt, Zalaegerseg i Ferencvaroš. Eventualno iznenađenje mogao bi da priredi Kečkemet, koji takođe nije štedeo na pojačanjima, pa bi ova grupa timova trebalo da odluči o mestima koja vode u Evropu.  

OPSTANAK: Teško je unapred govoriti o ekipama koje će imati namanje uspeha, ali primetio sam da Šiofok i Solnok nisu dovodili značajna pojačanja. To bi možda moglo da im se osveti.  

PRVO KOLO: Debrecin će verovatno će od samog starta pokazati kakve su mu ambicije. Zalaegerseg bi trebalo da savlada Kapošvar, a u gradskom derbiju između Vašaša i Honveda prednost dajem domaćinu.
Debrecin - Lombard Papa 1
Zalaegeršeg - Rakoci Kapošvar 1
Vašaš - Budapešt Honved 1X
D. Đ.