Tuesday, June 15, 2010

| by

0

15.06.2010. 13:30 New Zealand - Slovakia 2 @ 1.50 Dupla Šansa

Novom Zelandu je ovo drugo učešće na Svetskim Prvenstvima , prvi i jedini put do sada su igrali u Španiji 1982. i doživeli su sva tri poraza sa gol razlikom 2:12 . Nakupu Konfederacija su učestvovali tri puta i u 9 odigranih meča poraženi su 8 puta uz jedan remi sa Irakom 0-0.
4 puta su bili prvaci Okeanije i aktuelni su prvaci svog kontinenta .
Novozelandjani su bez problema prošli kvalifikacije Okeanije obezbedivši play-off već posle 5 kola sa isto toliko pobeda tako da su se u zadnjem kolu opustili i doživeli poraz od Fidjia 0-2 , kvalifikacije su završili sa skorom 5-0-1 14:5 .
U play off-u su igrali sa pobednikom Aziskog play-off-a reprezentacijom Bahreina a prolaz na SP su obezbedili posle remija u gostima 0-0 i pobede kod kuće 1-0 .
U 2010. su odigrali 5 prijateeljskih mečeva u kojima su 4 puta poraženi Meksiko 0-2 u Martu a Australija 1-2 , Slovenija 1-3 i Čile 0-2 tokom završnog dela priprema kada su zabeležili su i jednu pobedu protiv Srbije 1-0 .
Tim Brown je povredio rame i neće biti na raspolaganju ta današnji meč , Ryan Nelsen je imao upalu uha predhodnih da ali se očekuje da počne ovaj meč .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Paston, Reid, Nelsen, Smith, Sigmund; Killen, Vicelich, Christie, Bertos; Smeltz, Fallon  
Slovačka je debitant na Svetskim prvenstvima a od raspada Čehoslovačke u tri navrata su pokušavali sa se kvalifikuju . Na Evropskim prvenstvimna su još uvk bez učešća .
Slovaci su u svojoj kvalifikacionoj grupi osvojili prvo mesto sa skorom 7-1-2 22:10 a iza sebe su ostavili Sloveniju , Češku , Severnu Irsku i Poljsku . Oba poraza tokom kvalifikacija su doživeli od Slovenije , 1-2 u gostima i 0-2 kod kuće a remi im je iz susreta sa Češkom 2-2 kod kuće .
Slovačka je tokom 2010. odigrala 3 meča , početkom Marta poraz od Norveške 0-1 da bi se popravili u završnom delu priprema remi sa Kamerunom 1-1 i pobeda u poslednjoj proveri protiv Kostarike 3-0 .
Miroslav Karhan je povredjen i neće biti u kombinaciji za ovaj meč dok se Martin Skrtel oporavio od povrede zadobijene protiv Kostarike i očekuje se da započne ovaj meč .
Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Mucha, Pekarik, Škrtel, Durica, Cech, Weiss, Strba, Hamšík, Stoch; Vittek, Šestak

Prvi meč u grupi je završen očekivanim remijem što sigurno može da raduje Slovake koji su favoriti u ovom meču i koji ukoliko žele prolaz dalje moraju da razmišljaju jedino o pobedi je samo tako imaju šanse za prolaz dalje . Novi Zeland da nije ovog sistema kvalifikacija teško da bi se plasirao na SP reč je o jednoj poluamaterskoj ekipi i samo saznanje da su na završnom turniru za njih je veliki uspeh . Za ovaj meč nemam dileme pobeda Slovačke .