Saturday, July 3, 2010

| by

0

03.07.2010. 20:30 Paraguay - Spain

Ove dve reprezentacije su se sastajale do sada 3 puta a Španija je nešto uspešnija 1-2-0 .Zadnji meč su odigrali na SP 2002 i taj meč je Španija rešila u svoju korist sa 3-1 iako su gubili na poluvremenu 0-1 autogolom Carlos Puyol-a .
Paragvaj je plasmanom u 1/4 finale napravio najveći uspeh u istoriji Paragvajskog fudbala.
Ovaj ciklus Svetskog prvenstva je za njih kao iz bajke , prvo su uspeli da u jakim Južno Američkim kvalifikacijama izbore 3 mesto ispred Argentine i Urugvaja a onda na završnom turniru ostave iza sebe Svetske prvake Italijane .
Turnir su otvorili duelom sa Svetskim prvacima Italijanima koje su u potpunosti nadigrali ali nisu i imali sreće da naprave potpuno iznenadjenje i meč je završen remijem 1-1 , u nadednom kolu su pobedili Slovačku  2-0 a meč je obeležila njohova dobra igra i odlična taktika . Završni meč grupne faze protiv Novog Zelanda je za njih bio odradjivanje posla jer im je bio dovoljan i bod za prvo mesto što su i ostvarili remijem 0-0 u ni malo interesantnom meču bez mnogo prilika .
U 1/8 finala protiv Japana su baš kao i u predhodnom meču odigrali jedan nezanimljiv meč gotovo bez prilika za gol a zahvaljujući sreći i psihičkoj pripremi uspeli su da slave posle penala 5-3
Paragvaj je do 1/4 finala stigao sa samo jednom pobedo i tri remija uz gol razliku 3:1 a nisu poraženi na predhodnih 6 meča 2-4-0 7:3 u kojima su u 4 navrata uspeli da sačuvaju svoj gol .
Računajući samo takmičarske mečeve oni imaju samo jedan poraz u zadnjih 8 meča od Kolumbije u zadnjem kolu kvalifikacija 0-2 i u ovom periodu su zabeležili skor  4-3-1 7:4 .
Paragvaj je pobedio samo 2 puta neku od Evropskih reprezentacija na Svetskom prvenstvu od ukupno 13 odigranih mečeva . 
Nema povredjenih i suspendovanih igračau timu trenera Gerardo Martino-a . Vezni igrač Victor Caceres je odradio suspenziju protiv Japana verovatno će se ponovo naći u startnoj postavi .
Verovatnih startnih 11 (4-3-3): Villar, Bonet, Da Silva, Alcarez, Morel, Vera, Cáceres, Riveros, Santa Cruz, Benitez, Lucas  

Španiji je ovo 5 učešće u 1/4 finalima do sada ali nikada nisu otišli dalje od toga a njihovom zadnje 1/4 finale su odigrali 2002. kada su eliminisani od Južne Koreje posle penala 5-3 u regularnom delu bilo je 0-0 . Španija je sasvin neočekivano otvorila ovaj turnir porazom od Švajcarske 0-1 u meču u kome su apsolutno dominirali i imali čak 32 šuta na gol , drugi meč sa Hondurasom bio je nalik prvom u smisli Španske dominacije , koja im se ovog puta isplatila i meč su završili sa 2-0 golovima Davida Ville . Završni meč grupne faze protiv Čilea je za Špance bio meč koji su morali da dobiju što su oni i uradili , mnogo lakše nego što se očekivalo uz dominaciju tokom čitavog meča iako rezultat to ne govori 2-1 .
U 1/8 finala su odigrali lokalni derbi sa Portugalcima koji su rešili minimalnom pobedom 1-0 a i ovaj meč je obeležen njihovom dobrom igrom .
Španija je vezala 3 podede u kojima je primila samo jedan gol a imaju samo 2 poraza , od Švajcarske 0-1 na ovom turniru i SAD 0-2 na kupu Konfederacija  krajem Juna prošle godine , u zadnjih 52 meča u kojima imaju skor 46-4-2 , a u ovom periodu su na 32 meča sačuvali svoj gol i na 35 meča postigli 2 i više goloa .
Računajući samo takmičarske mečeve oni imaju samo jedan poraz u zadnjih 8 meča 7-0-1 20:5 .
Španija je neporažena u zadnja 5 meča na Svetskom prvenstvu protiv Južno Američkih reprezentacija primivši pri tome samo 3 gola.
Trener Vicente del Bosque verovatno će zadržati istu postavu koja je započela i protiv Portugala . 
Raul Albiol je povredjen i neće biti na raspolaganju za ovaj meč .
Verovatnih startnih 11 (4-3-3): Casillas, Ramos, Pique, Puyol, Capdevilla, Xavi, Busquets, Alonso, Iniesta, Torres, Villa
 


Španci su definitivno u fantastičnoj formi što su pokazali u zadnjem meču sa Portugalom i s pravom su svrstani u najuži krug favorita za osvajanje titule a u ovom meču bi trebali samo to da potvrde .
Na drugoj strani je ekipa Paragvaja koja je gotovo sotvarila sve svoje snove plasmanom u 1/4 finale i u ovaj meč ulaze potpuno rasterećeno , a kada igraju tako sva su čuda moguća što su pokazali u meču sa Italijom .
Ipak , po meni ovde oko konačnog ishoda ne bi trebalo biti dileme pa je pobeda Španije gotovo izvesna samo je pitanje sa koliko golova razlike će meč biti završen .

Paraguay - Spain 2 @ 1.50 Derby